Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter, som bærer mærket Sabor a Málaga. En del af disse kan man købe på markeder, i delikatessebutikker og i større madbutikker som Carrefour og el Corte Inglés, men der findes også et marked, som vi som forbrugere ikke ser på butikshylderne. Det handler om råvarer og produkter, som produceres og leveres til hoteller, restauranter, hospitaler, skoler m.m., som serveres på hotellets og restaurantens førsteklasses menu samt i kantiner på skoler og hospitaler. En af de virksomheder, som fungerer som et led i distributionskæden, er Grupo Gallego, som La Danesa har besøgt. De tager imod leverancer af frugt og grønt fra producenter, hvilket de forbereder og pakker, så køkkenet på hotellerne, restauranterne, hospitalerne og skolerne m.m. får det, præcis som de behøver for at kunne møde deres kunders efterspørgsel.
 

Flittigt arbejde og tidlige morgener


Grupe Gallego er en virksomhed med rødder i Málaga, hvor de fortsat er aktive som den største frugt og grøntdistributionsvirksomhed i provinsen. Da La Danesas journalist træder ind på kontoret, hilses hun velkommen af José Manuel Gallego, ejer og direktør, som viser ind bag dørene til Grupo Gallego, som har sine lokaler i Alhaurín de la Torre.
 
”Netop nu (klokken er ca. 11 om formiddagen, red.) er der roligt her. Havde du stået her ved 3 til 7-tiden om morgenen, havde der set helt anderledes ud, da er der fuldt tempo. Vores kunder vil have deres bestillinger, når de starter dagen, hvilket indebærer, at vi må forberede deres leverancer, så vi kan køre ud med dem inden da,” siger José Manuel Gallego og peger ind gennem et vindue til at rum, hvor en kvinde spuler arbejdsredskaber og gulv rent. Og han fortsætter: ”Se, hun vasker det sidste efter forrige arbejdshold, så der er rent til næste. Det er måske nemt at tænke, at det som vi leverer til vores kunder blot er frugt og grønt, men faktum er, at vi leverer præcis det, som kunden efterspørger. Kigger vi ind i køkkenet hos en kunde, er tid det, som koster dem mest, og det er her, vi tilbyder dem produkter, som gør, at de kan spare tid – og anvende tiden til andet, som for dem er mere produktivt. Det, jeg mener, er, at vi tilbyder kunden præcist det produkt, som de vil have. Tag kartofler f.eks.; kunden kan vælge den kartoffelsort, de ønsker, samt i hvilken form, de ønsker. Vi vasker, skræller, skærer i skiver, tern eller hvad de end nu gerne vil have, og så forpakker vi det direkte i beskyttet miljø for at undgå kontaminering, og derefter køres det ud til kunden. Vi er ekstremt omhyggelige med, at alting beskyttes og håndteres korrekt. Og vi er ikke bare omhyggelige med håndteringen af færdigskårne produkter, det gælder alt, som kommer ind i samt forlader vores lokaler, alt fra plastcontainere (alt, som sendes af sted herfra, ligger i vaskede og desinficerede plastikcontainere), arbejdsrum og –overflader til lastbilerne, og til og med os som arbejder her – alle skal være korrekt klædt. Alt holdes helt og rent, og for at opretholde vores standard har vi en ekstern virksomhed, som kommer en gang om ugen for at kontrollere, at vi holder niveauet efter vores standard.” Det som lige er blevet forklaret stemmer. Der er rent over alt.

Lokalproduceret prioriteres

Lige omhyggeligt er det med opbevaringen af frugt og grønt – hvert produkt har sin bestemte plads i velafmærkede store kølerum, som, an på hvilke frugter og grøntsager (eller urter og spiselige blomster for den sags skyld) der opbevares, har forskellig temperatur og luftfugtighed. Men Grupo Gallego stopper ikke med at møde deres kunders efterspørgsel der. José Manuel Gallego forklarer: ”Vi har også f.eks. appelsinjuice på både karton og dunk – hoteller efterspørger jo ikke 1-liter kartoner med køber dunke, og appelsinjuicen, som vi presser, er garanteret 100 % friskpresset appelsinjuice. Vores kunder finder alt, de behøver, her hos os, de behøver ikke henvende sig til forskellige leverandører.”
 
Grupo Gallego forsøger at købe så mange produkter ind som muligt fra nærområdet som advocado fra Axarquía og appelsiner fra Guadalhorce-dalen denne tid på året, men faktum er, at kunderne efterspørger f.eks. appelsiner året rundt og da købes disse fra andre lande i hele verden.

Begyndte ude i landbruget

Grupo Gallego begyndte som Hermanos Gallego i 1982 og var da landmænd, som solgte sine afgrøder til sygehuset Carlos Haya i Málaga. Men deres gode forretningsevne og stræben efter at udvikles fik dem til at skifte retning. I 1994 fokuserede virksomheden, som nu hed Hermanos (Hnos.) Gallego, på distribution og siden år 2000 har de heddet Grupe Hnos. Gallego. I år 2002 indviede Grupo Gallego (som de kaldes i daglig tale) lokalerne i Alhaurín de la Torre og i dag har de lokaler på 4.000 m2, de håndterer 12 millioner kilo frugt og grønt årligt, og deres flåde, bestående af 17 lastbiler samt mindre varebiler, kører leverancer til kunder i hele Andalusien hver dag, hele året rundt.
 
”Grupe Gallego møder dagligt ca. 300 kunder. Denne virksomhed er pioner, når det kommer til, hvordan vi behandler frugt og grønt, hele vejen fra vi modtager leverancerne til vi overleverer produkterne til vores kunder. Og så er det værd at nævne – kvaliteten er Alfa og Omega. Det er vores stolthed. Vores lastbiler er udrustede som kølerum og holder temperaturerne lige så omhyggeligt som vores lokaler, så kølekæden, som holder produkterne friske, aldrig brydes. Derfor er vi også ISO-certificerede for kvalitet, miljøpåvirkning samt fødevaresikkerhed. Yderligere et certifikat, som er værd at nævne, er, at vi er certificerede som økologiske produktdistributører, så hele kæden, når det kommer til de økologiske produkter, er øko-certificeret,” fortæller José Manuel Gallego.

En Málagavirksomhed

Efterfølgende kommer José Manuel Gallego ind på mærket Sabor a Málaga, for som La Danesa tidligere har nævnt – vi har før mødt landmænd og producenter, men nu sidder vi hos en distributør – hvorfor bærer de det blå mærke, som ses både ved indgangen til kontoret og på alle deres varebiler?
”Vi er en virksomhed baseret i Málaga, med sine rødder i Málaga. Derudover håndterer vi frugt og grønt, som er groet i Málaga. Vi sørger for, at producenternes Sabor a Málaga-produkter kommer ud til kunderne. Men det, som vi måske er mest stolte over, er, at vi skaber arbejde til adskillige i Málaga. Grupo Gallego er ikke bare en virksomhed, som leverer førsteklasses frugt og grønt. Grupo Gallego består af en arbejdsstyrke på 70 personer beboende her i Málaga, og uden disse kunne vi ikke fungere og vi er stolte over at kunne tilbyde disse arbejde. Vi har ikke opnået fremgang fordi én person hos os er flittig. Vi når fremgang, fordi vi værdsætter alle i vores virksomhed, fordi vi tager vare på den kundskab, som findes her samt fordi vi tilpasser os kundernes efterspørgsel og er lydhøre. Derudover holder vi altid et øje på vores konkurrenter og sørger for at gøre det, de kan tilbyde, bedre,” afslutter José Manuel Gallego.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at d...

Helse & Sundhed

Hovedpine!

Langt størstedelen af os oplever at have smerter i hovedet, og en stor del af os lever med mere el...

Helse & Sundhed

Alderdom

Jeg bliver 76 år, og har det personligt rigtig godt med min alder. Livet har stadig mange spændende ...

Helse & Sundhed

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især henvendte sig til englænde...

Tema & Profiler

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offent...

Kultur

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er lig med frihed, fremgang ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er...

Tema & Profiler

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Skatterevolution i Andalusien

Den 1. april oplyste den nye præsident for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, at regionalregeringen ...

Jura & Finans

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaff...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). ...

Udflugter & Rejser

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDanny Goldberg var skeptisk...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem, slidte klæder, et hjemlø...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammerat, tagets plads lige ved ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaffe fra en bar lige ved siden af. Under os flyder Río Segura - langsomt og dovent. 20 kirkeklokker opl...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). Det bliver den nok, fordi den ligger helt ude i det sydøstlige hjørne af landet og er omgivet af et ...

Udflugter & Rejser

Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer ...

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Sport

Muñiz skabte mer-værdi! Men ”Frygtens træner” blev endnu en …

Forholdet mellem præsident og klubejer, sheik Al-Thani, og Málaga CFs træner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien, har været særdeles anspændt siden sheiken for snart 10 år tilbage som en af sine første gerninger ved købet af klubben fyrede Muñiz. Han havde ellers i sidste turneringsrunde sikret ...

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Gastronomi

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Japansk mispel - Der venter mispeltider i maj!

Det er travle dage hos mispelavlerne hos Cooperativa Estepona, da La Danesas journalist taler med ko...

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Kultur

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de år...

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemli...

Tema & Profiler

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDa...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammera...

Tema & Profiler

Englene og hundene – og Judith

I godt 10 år har hun produceret de små engle, der findes i guld og sølv og ...

Tema & Profiler

Det gyser i kommunerne

Kommunalvalget står for døren. Den 26. maj kaldes vi til stemmeurnerne – og...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder h...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com