Det danske magasin i Spanien

Hvor meget må du:

– have på dig? – rejse med? – sætte i banken?

Vidste du, at de spanske myndigheder har sat begrænsninger for, hvor mange kontanter du må medbringe, hvor meget du kan indsætte i banken, og hvor meget du kan rejse med, når du skal til eller fra Spanien? Disse love er ikke skabt for at gøre livet sværere for borgerne, men for at forhindre hvidvaskning af penge og finansiering af narkobander og terrororganisationer.

Her informerer vi dig om de spanske regler for kontantbrug, hvordan du skal angive pengebeløbene, hvis du overskrider grænsen og eventuelle bøder.

Det er muligt, at du er nødt til at tage med, rejse med eller indsætte store summer i banken på grund af dit job, fordi du er virksomhedsejer eller af andre personlige årsager. Derfor skal du være opmærksom på, at der er spanske love, der forhindrer dig i at håndtere kontante beløb over bestemte summer uden at angive det først.

KONTANTER DU BÆRER PÅ DIG:

Loven sætter den maksimale grænse for, hvor mange kontanter du må medbringe til € 100.000. Hvis du af en eller anden grund har behov for at medbringe dette beløb kontant, kan du gøre det, men Finansministeriet skal informeres ved at udfylde formular S1. Dette er et dokument, der informerer skattemyndighederne om flytning af kontanter – Declaración de movimiento de medios de pago. Du kan finde S1 formularen her.

KONTANT BETALING:

Der er også en grænse for, hvor meget du kan betale for noget med kontanter i Spanien. Sidste sommer blev beløbet reduceret fra € 2.500 til € 1.000. Det betyder, at selv en vaskemaskine, der koster € 1021, skal betales med kort eller en anden accepteret elektronisk betalingsform.

REJSE MED KONTANTER:

Hvis du rejser til udlandet fra Spanien, er mængden af ​​kontanter, du kan tage med ud af landet, € 10.000. Det samme gælder kontanter, der bringes ind i Spanien, som også er begrænset til € 10.000. Hvis du har tilsvarende eller mere end dette beløb i kontanter, skal pengene deklareres ved fremvisning af en S1 blanket ved afrejse/indrejse. Hvis du rejser inden for Spanien, er grænsen for kontanter sat til € 100.000, det samme som mængden af ​​kontanter, du må bære på dig.

BANKINDSKUD:

Det maksimale kontantbeløb, som du kan indsætte i banken uden at skulle angive det i Spanien, er også fastsat til € 10.000. Husk dog, at hvis du indbetaler mere end € 3.000, er banken forpligtet til at give myndighederne besked om dit indskud.

KONTANTER HJEMME:

At have kontanter i hjemmet, for eksempel under madrassen eller i et pengeskab, er helt lovligt, så længe midlerne er skaffet lovligt og er anmeldt til skattemyndighederne. Sådanne skjulte kontanter kan dog miste købekraft på grund af inflation, ud over at de er mindre sikre end i en bank. Der er ingen lov, der forbyder en at holde penge derhjemme, uanset beløbet, så længe man kan bevise, hvordan man har fået midlerne, hvis og når det kræves.

BØDER:

Undladelse af at følge procedurerne specificeret ovenfor kan hurtigt blive meget dyrt. For at undgå at blive straffet bør man altid medbringe S1-blanketten sammen med kontanter eller andre former for betaling, som myndighederne anser for at svare til kontanter (over det lovmæssige beløb). Hvis myndighederne stopper dig og bekræfter, at kontanterne ikke er deklareret lovligt, vil hele kontantbeløbet blive beslaglagt. Derudover kan du få en bøde på mellem € 600 og det dobbelte af det beløb, du havde på dig.

Kilde: The Local

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.