Det danske magasin i Spanien
Tartratos Festlige bobler fra Dimobe, Bodega A. Muñoz Cabrera
Jeg står i en kælder til bodega A. Muñoz Cabrera, Dimobe S.L. i byen Monclinejo, som ligger oppe i bjergene i Axarquía. Udenfor øser regnen ned og det er ingen trøst at befinde sig der, hvor jeg står, for selvom vi undgår regnen, så er det koldt og fugtigt, specielt en vinterdag som denne. Men det stopper mig ikke, for jeg er faldet over et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, som jeg synes, kan gøre en hvilken som helst regnfuld vinterdag lidt festligere. Her møder jeg markedsføringsansvarlig Ignacio Garijo Avilés. Rundt omkring os står flasker i hundredvis, måske tusindvis, som venter på at blive etiketterede, hvilket gøres i hånden, flaske for flaske, ligesom alt andet arbejde i bodegaen, med hjælp fra en del hjemmelavede maskiner.

 
”Det, du ser her, er Tartratis, den seneste tilføjelse til bodegaen. Totalt har vi 24 forskellige vine: søde, hvide, rosé, røde, tørre og vermouth, og så selvfølgelig denne mousserende,” siger Ignacio Garijo Avilés.

100 % mousserende moscatel

”Moscateldruen er vældigt mangefaceteret, hvilket gør det muligt at bearbejde den. Det er blevet gjort her, og da vi har etableret os som et navn inden for søde vine, så blev bodegaens ønolog, Juan Muñoz, altså barnebarnet til Juan Muñoz, som startede bodegaen, nysgerrig på at frembringe en mouserende vin på 100 procent moscatel, som er 100 procent Málaga, for det havde ingen anden gjort. Han begyndte at studere og fik eksperthjælp fra D.O. Cava. Og så ledte han efter vinmarker, som kunne passe. I 2015 fandt han præcis de vinmarker, der giver de rigtige druer, som i igen giver den rette syre, sødme, alhoholindhold, smag mm. og så begyndte han at fremstille det, som her vi står blandt – Tartratos,” fortæller Ignacio Garijo Avilés og forsætter med at forklare vinen: ”Det, vi har her, er en Brut Nature, altså har den ingen eller maks. tre gram tilsat sukker. Det er en mousserende vin, som fremstilles efter metoden ”champenoise”, som er den metode, der anvendes ved fremstilling af blandt andet champagne og cava. Dette indebærer, at der sker en anden gæring på flasker, hvilket tillader kulsyren (boblerne) at opbygges naturligt, og for at få den rigtige karakter lagres den 30 måneder på flaske.”
 

Tørt og overraskende

Det er let at tænke på oversøde vine og druer, når der tales om moscatel, men Tartratos er rund i smagen, samtidig med at den er frisk med en vis syre. Dette får den takket være, at druen plukkes tidligt, allerede i juli. Farverne er gyldne og boblerne er mange, små og holdbare. Dette er en mousserende vin, som passer lige så godt før maden som til maden, uanset om der serveres fisk eller kød. Men den passer også fint efter maden eller hvorfor ikke bare som den er, når smagsløgene skal overraskes, enten til hverdag eller til festlige lejligheder.
 
”Vi lancerede Tartratos i foråret og i denne første omgang har vi totalt 4.000 flasker. Vi har allerede fra start mødt en stor efterspørgsel og positive reaktioner. Desuden har Tartratos allerede vundet sølv i Premios Mezquita og guld i Premios Zarzillo. Mange forventer sig en sød mousserende vin og bliver forbløffede, når den er tør. Sådan opfatter mange også Tartratos: Som en overraskelse i munden! Tartratos er altså stadig en nyhed på markedet og i dag distribuerer vi i Málaga og til Córdoba, men vi har også forespørgsler fra blandet andet Japan! Sabor a Málaga har hjulpet os meget med at markedsføre alle vores vine,” fortæller Ignacio Garijo Avilés.
 

Vin i tre generationer

Bodega Antonio Muñoz Cabrera, som går under forretningsnavnet Dimobe, er en familiedrevet bodega, som grundlagdes af Juan Muñoz Navarrete i Monclinejo i 1927. Juan Muñoz Navarrete begyndte faktisk med et lille bageri. Det kan synes lidt langt fra en bodega, men faktisk var det sådan, det hele begyndte, og forklaringen kommer her: En dag fik Juan Muñoz Navarrete besøg af en ønolog i sit lille bageri, og denne foreslog, at han skulle købe nogle tønder vin, som han kunne sælge med brødet.
 
Da vidste han ikke meget om vin, men det vi ser i dag – en af de mest prestigefyldte bodegaer i Málagaprovinsen, er resultatet af hans start med syv små egetønder fyldt med sød vin samt hans nysgerrighed efter at lære mere om vinverdenen.
 
I 1963 overlod han bodegaen til sin søn Antonio Muñoz Cabrera. Frem til dette tidspunkt blev vinen fra bodegaen tappet direkte fra tønder, men Antonio Muñoz Cabrera begyndte at hælde vinen på flasker, dog stadig kun de søde vine. Næste store forandring kom i 1997, da begge Antonios sønner overtog driften. En sag, som de var omhyggelige med, da de overtog, var at tage vare på farfaderens gamle redskaber, som man i dag kan se i bodegaens vinmuseum. En anden ting, de har gjort, er, at de for alvor begyndte at arbejde på at skabe et stærkt varemærke med vine af høj kvalitet, hvilket de unægteligt lykkedes med. I år 2000 blev deres vine også D.O.-mærkede, hvilket indebærer, at de har oprindelsesmærkningen Denominación de Origen Sierra de Málaga. Siden da har de fortsat med at udvikle vine af høj kvalitet.
Af Sara Laine, sara@norrbom.com Foto: Simon Goltermann, simon@norrbom.com & Ignacio Garijo Avilés

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.