Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Thomas Bickham

Den skæve vinkel - Thomas Bickham

Der er ofte fokus på Thomas Bickham. Du har måske set ham på tv, hørt hans provokerende kommentarer eller mødt ham som drag queen. Tidligere på året kunne han så opleves i en gospelkoncert i Margrethekirken. ”Det bliver ikke min sidste optræden på Solkysten,” bebuder den farverige kunstner, som for halvandet år siden flyttede til Marbella. Han er kommet for at blive – og for at sætte lidt kulør på byen. 

Foto: Mugge Fischer

Det er svært at sætte ham i bås. Det er svært at forklare Thomas Bickham. Han er uddannet beklædningsoperatør, men har fået kæmpe succes som kunstner, frisør, stylist, designer, strømpemodel og tv-personlighed. Alt har været selvlært og med en ”så prøver jeg det”-attitude. 

I femte klasse klippede han sin klasselærer – og startede derefter salon i sin mors køkken.  Siden blev han makeupartist og blev fløjet rundt i Europa, når velhavende private kunder skulle have sat hår. Som 19-årig majede han ud som drag queen – og endte som danmarkshistoriens bedst betalte drag. I gennem ti år fik Thomas Bickham en tårnhøj hyre for at optræde til fester, i shows og reklamer. ”Der er penge i mine ben” griner Thomas, og minder om at han også har været stand-in røv for Kylie Minogue. Hans ben, hans grin og hans skæve personlighed blev døråbneren til tv. 

Masser af kunst

I bedste sendetid sprang han ud til seerne. Først i Big Brother. Dernæst i De Fantastiske Fem, Hit Med Sangen, Til Middag Hos og Kender Du Typen, samt et hav af talkshows. “Der er mere i støbeskeen,” lover Thomas Bickham. Han bor i dag fast på Solkysten, og er lykkelig for det, men hele verden er hans legeplads når der skal laves tv og kunst. Den danske multikunstner har nemlig gang i en masse projekter. ”Jeg skal designe rubin møbler på Grønland, tæpper i Indien og dekorere et spahotel på en bjergtop i Bolivia. 

Men basen bliver Marbella. Det er herfra Thomas skaber sine blomsterinstallationer, malerier, møbler og interiør. ”Jeg kan ikke nøjes med at lave én ting, og min kunst giver mest mening for mig, når jeg deler den med andre,” fortæller Thomas Bickham. Han sprudler af energi og skjuler på ingen måde, han har fået ny gejst og nye drømme efter at være flyttet til Costa del Sol. 

Altid uden filter

Det var en deprimerende vejrudsigt, og et lige så deprimerende boligudvalg i København, der fik den kreative dansker sydpå. ”Dén tur burde jeg nok havde taget noget før,” mener Thomas, som hurtigt er faldet godt til, og har fået nye gode venskaber hernede. Han har masser af arbejde, sælger godt og drømmer nu om at åbne eget galleri. Han har gode folk omkring sig nyder at være ungkarl. ”Det er ikke svært at finde mænd at gå i seng med, men nogle gange drømmer jeg da om at møde én, jeg også har lyst til at vågne op med,” fortæller Thomas Bickham helt uden filter – som altid. Han elsker det travle farverige liv, men elsker også at krybe under dynen klokken ti med en god bog. Det hele er et spørgsmål om balance. Den har han i Marbella. Det eneste han savner er en cykeltur og lidt mere kultur og underholdning. Men i stedet for at brokke sig byder Thomas selv ind med noget. Derfor er nye shows på vej. Det skal nok blive underholdende. Bare vent.

”Jeg har en Pippi Langstrømpe tilgang til livet. 

“Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg sikkert rigtig god til”

”Alt er ud af boxen her. Jeg er ikke så god til at tegne inden for stregerne”

Ti skæve til Thomas

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg har ikke set nyheder i over 30 år. Det er unuanceret og negativt, og siger mig ikke noget. Der er så mange vidunderlige og positive ting jeg hellere vil give min opmærksomhed.  Det gør mig dog på ingen måde uvidende. De vigtigste nyheder når alligevel frem før eller siden. Jeg ved da eksempelvis godt, at George Bush er præsident i USA.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Det bedste er de mange smil og glade mennesker, man ser overalt. Og så er her højt til loftet. Omvendt er her for meget tobaksrøg, og de kører af helvede til på motorvejene.

Din dårligste vane?

Jeg har meget lidt selvdisciplin, hvis folk sætter slik foran mig. Særligt Johan Bülow lakrids har jeg en svaghed for – men det gælder også chokolade og is. Derfor prøver jeg at undgå det til daglig, så jeg ikke kommer til at ligne Barbapapa. 

Din bedste og dårligste handel?

Det må være to flybilletter. Den bedste var den one-way ticket, jeg købte til Málaga i november 2021. Den dårligste var den flybillet jeg købte til en date fra USA. Det viste sig, at han var humorforladt og aseksuel – en meget dårlig kombination i mit selskab. Han blev høfligt sendt tilbage igen. 

Har du et godt ritual?

Jeg elsker alt med bad, spa, naturlige dufte, bløde håndklæder og beroligende musik. Jeg elsker mine stille morgener med fred, fuglesang, og et bad, inden jeg starter dagen. Jeg bader ikke mere end andre til daglig, men elsker karbad selvom det ikke er så tit. Min rekord i et badekar er otte timer. Den aften gik jeg ren i seng.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Jesus. 

Jeg kunne godt tænke mig at få hans syn på verden i dag, og en snak om kærlighed. Det trænger verden til.  

I øvrigt drikker jeg ikke alkohol, så et glas vand ville være fint. Så kunne Jesus jo passende lave sit glas vand til vin, hvis han kom i det humør. 

Tror du på Gud?

Ja – men ikke som den bibelske religiøse faderfigur som mennesket har skabt. Jeg tror mere på Gud som en universel energi.

Men jeg nyder højtideligheden i det kirkelige rum og ofte også arkitekturen.

Er der noget, du fortryder i dit liv? 

At jeg ikke lærte at spille klaver da jeg var yngre, for i dag har jeg ikke tålmodigheden til det. Gennem årene har jeg også arbejdet sammen med nogle mennesker, og haft nogle venskaber, som jeg skulle have holdt nallerne fra. Brændt barn lugter ilde, som man siger. 

Har du en helt – eller et forbillede?

Min helt er min tvillingebror. Min kærlighed til ham er usammenlignelig, og vi har hinandens ryg.

Mona Daugaard er min ven, terapeut og forbillede. Hun er det reneste menneske jeg kender. Jeg måler mit liv i før og efter jeg mødte hende. Men jeg bliver nødt til også at nævne min ven Andreas . Han har været min revisor siden jeg startede virksomhed som 19-årig, og har reddet min rumpe mere end en gang. Der er farverige historier nok til en hel artikel kun om det. 

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

Jeg har lavet en del pornofilm…altså som make-up artist. Og så mødte jeg op til session i dametøj for at slippe for at komme i militæret. 

I en helt anden boldgade hører min tur Solkysten. Jeg pakkede alt sammen og flyttede uden at vide, hvad jeg kom ned til. Livet er et eventyr. 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.