Det danske magasin i Spanien
Torremolinos i 60’erne og 70’erne – Den gyldne epoke

Torremolinos i 60'erne og 70'erne – Den gyldne epoke

Costa del Sol har i flere årtier været en populær destination blandt ferierende skandinavere. I tider som disse, hvor manglen på turister er stor, kan vi ikke gøre andet end at se tilbage på, da kysten havde sit allerførste turistboom for 60 år siden.

Det hele startede i 1960’erne, hvor byen, der oprindeligt var en lille fiskerby, blev et af Spaniens ultimative turistområder, da charterflyvninger bragte et stort antal turister til Málaga. Folk kom fra hele Europa for at besøge Torremolinos for at nyde solen og stranden. Det, der før var sort og hvidt på grund af diktaturet, blev et fristed, hvor brede margener for tolerance blomstrede; alt var tilladt, så længe det ikke var en skandale.

I forbindelse med vedtagelsen af ​​pressefrihedsloven, bedre kendt i Spanien som La Ley Fraga, blev censuren i Spanien mere og mere afslappet, og landet begyndte at blive mere og mere frit. Afskaffelsen af ​​censur i 1966 blev den perfekte mulighed for den lille fiskerby til at tiltrække turister ved at markedsføre det ubegrænsede og liberale image af Torremolinos. Byen blev det perfekte feriemål for kunstnere, artister, aristokrater, hippier og berømtheder på grund af den liberale og kosmopolitiske atmosfære, der adskillte området fra andre byer på Costa del Sol.

Torremolinos placeres på kortet

I takt med den stigende turisme begyndte man at bygge flere og flere hoteller for at kunne huse de mange turister. I 1959 blev den historiske milepæl fejret for åbningen af ​​det første luksushotel i Torremolinos, Hotel Pez Espada. Berømtheder som Kirk Douglas, Sofia Loren, Brigitte Bardot, Orson Welles, Ava Gardner, Anthony Quinn og Frank Sinatra var nogle af de mange, der besøgte hotellet. Tropicana Hotel var også en stor succes, og Tropicana Beach Club blev den første store “chiringuito” på Costa del Sol og den første strand, hvor bikini var tilladt. Strandenes udseende skiftede nu fra sin naturlige tilstand for at give plads til de første solsenge, og udlejning af solsenge på stranden for turister blev introduceret. Torremolinos blev symbolet på hele Costa del Sol og en vigtig start for turistudviklingen i Spanien. I alt 300.000 internationale turister ankom til Málaga lufthavn i 1961, og i slutningen af ​​1970’erne havde hotellerne i Torremolinos 19.000 senge til rådighed for besøgende.

Natteliv i Torremolinos

For at udnytte potentielle turistindtægter efter solnedgang, blev der åbnet flere restauranter, diskoteker og spillesteder i Torremolinos. Med sin brede vifte af klubber og afslappede atmosfære, blev byen attraktiv for tusinder af unge.

Torremolinos tolerante holdning og livsstil begyndte at tiltrække store overskrifter. Byen blev mærket som et skandaløst sted, hvor stoffer var almindelige, og hvor udlændinge fra hele verden kom på jagt efter en behagelig livsstil.

Minderne fortæller historien

Få faciliteter fra den beskrevne æra er bevaret, og gennem årene har turister og beboers interesser ændret sig. I dag er Torremolinos ikke længere besøgt af store stjerner og aristokrater, der ønsker at opleve et par dage med frihed. Og måske vil Torremolinos aldrig igen opleve en tid, hvor nattelivet er det største, men der vil altid være en uudslettelig hukommelse af fotografier, anekdoter og legender fortalt af dem, der oplevede de store øjeblikke. Torremolinos vil altid blive husket som et sted, der satte kulør på Spaniens mørke tider.

Kilder: hoy.es torremolinoschic.com rtve.es diariovasco.com andaluciainformacion.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.