Det danske magasin i Spanien

Jeg oplever, at verden i øjeblikket er total rystet og ude af balance, der hersker stor usikkerhed for, hvad fremtiden bringer. Bliver verden den samme igen, og hvilke konsekvenser får det for os alle sammen? Alligevel fornemmer jeg at de fleste af os gør vores bedste for at opretholde en god hverdag ved at varetage de daglige gøremål og forpligtigelser.

Ligegyldigt hvad så banker foråret på døren. Vi stopper ofte op ved denne tid, og gør vores overvejelser, hvordan vi kan gå ind i foråret og sommeren så hele som muligt.

Mange af os har nogle småskavanker, som vi gerne vil drage omsorg for gennem sund mad kosttilskud og fysisk træning. ”The show must go on” – det har mit lange liv lært mig.

I denne artikel har jeg valg at fokusere på KOSTEN, HÅRTAB, CELLULITIS, ET GODT SEXLIV, STRESS, SØVN OG GLÆDE.

Kosten

Det kan være godt, at tage din daglige kost op til revision. Der er mange forskellige kostretninger. Det er vigtigt, at vælge den kost, eller kostretning, der tiltaler dig bedst.

Mange af os ønsker lige at slanke os de vanskelige, overflødige 5 kg som lige præcis driller os, når vi skal i de lettere gevandter. Én af de tendenser, jeg synes lyder tiltalende, sund og over kommelig og total ufarlig er kuren, der kaldes 5:2.

Teorien går ud på, at du spiser normalt i 5 dage om ugen og så holder 2 dages let faste, hvor kvinder må spise 500 kalorier og mænd 600. Du kan finde mere om det på nettet, og der er også skrevet gode bøger om emnet.

Hårtab

Noget der virkelig kan give os kvinder panik og ødelægge vores selvværdsfølelse er, når vi pludselig begynder at tabe håret. Jeg tror, vi opfatter vores hår som ”glorien” om vores hoved.

Normalt taber vi alle omkring 50 – 100 hår om dagen.

Der kan være mange årsager til hårtab f.eks. hormonændringer, for lavt stofskifte, medicin, stress sygdom, dårlige spisevaner samt arvelige tendenser m.m. Er der sygdom til stede, må du selvfølgelig tale med din læge, og ellers er der en masse, du selv kan gøre.

Gode kosttilskud er:

 • Biotin og Zink kan være af stor betydning for hårrødderne.
 • L- Lysine der er en aminosyre kan være en god faktor til øget hårvækst.
 • MSM  (methylsulfonylmethane) har vist sig ofte både at styrke håret og øge hårvæksten.
 • En kombination af B-vitaminer, som de fleste mangler, kan også gøre underværker for hårvæksten.

Vær lidt tålmodig hvis du begynder ovenstående. Det kan godt tage lidt tid, inden du mærker virkningen for alvor.

Cellulitis

Når de fleste af os kvinder er fyldt de 30 år, begynder de første tegn på cellulitis at melde sig. Det kan komme alle steder på kroppen, uanset din vægt og fysiske tilstand. Ofte er der tale om arvelige faktorer. Det har været studeret i mange år uden de store resultater. Det kan oftest ikke trænes væk, og forsvinder som regel heller ikke ved at holde diæt.

For at mindske en cellulitis eller holde den væk, er det vigtigt, at du undgår overvægt.

Selvfølgelig er det også vigtigt med en vis form for fysisk træning. Jeg tror, at visse former for yoga og pilates er noget af den bedste form til at forebygge og mindske cellulitis.

Angående kosten er der visse ting, du må undgå for meget af for at stoppe udviklingen af cellulitis. Pas på med for megen salt, sukker og hold dig til en kostplan f.eks. Paleo med få kulhydrater. Hold dig måske på en anti-inflammatorisk kostplan. Spis overvejende økologisk.

Gode kosttilskud er:

 • Produkter med collagen.
 • C-vitaminer.
 • A-vitamin hjælper med at bygge collagen og genopbygge elasticiteten i huden.
 • Gotu cola kan stimulere kapillærerne og forbedre cirkulationen i vævet.

Et godt sexliv

Dr. Steve Nelson udtalte en gang; ”Et lavt sex drive er en indikator for, at en person er syg”

Måske lidt hårde ord. Jeg tror på, at ikke bare sex, men ægte kærlighed, er en meget vigtig del af vores liv. Deepak  Chopra skriver i en af sine bøger, at den seksuelle energi er universets skabende kraft, og alt, hvad der er levende, har sin oprindelse i den seksuelle energi.

I den ayervediske lære er der beskrevet forskellige former for kost til at ernære en god seksualitet bl.a. frisk frugt og grønsager gerne avocado, fuldkornsprodukter, honning, mandler og nødder samt mejeriprodukter fra dyr, der har et godt liv. Chokolade påvirker også dit lykkehormon serotonin. Undgå for megen alkohol, forarbejdet mad, dybfrost og kunstige sødestoffer.

Gode kosttilskud er:

 • Ginseng
 • Ashwaganda er meget velegnet til både kvinder og mænd.
 • Maca er blevet meget velkendt de sidste mange år. Det øger både din energi og sex lysten. Det bliver ofte kaldt peruviansk ginseng. Fås både i pulver og kapsler.
 • E-vitaminer er nødvendige for at danne sexhormoner.
 • Zink må huskes især til mænd.
 • En kombination af aminosyren l-Arginine og aminosyren Taurine sammen med Pycnogenol, er stærkt med til at forøge den seksuelle nydelse.

Stress

Synes næsten at være en folkesygdom, og som verden ser ud i dag, med de øgede præstations krav, de mange informationer der strømmer til os i en verden, der er ude af balance og utilstrækkelig madkvalitet, kan det dårligt være anderledes. Det er imidlertid noget, vi på bedste måde skal bekæmpe. Stressreaktioner skaber fysiologiske ændringer, der gør skade på kroppen og fremskynder vores aldring. Stress kan medvirke til inflammationer, der antagelig kan føre videre til andre lidelser, og menes at øge din risiko for hjerteanfald med op til 27%.

Gode kosttilskud er:

 • Et godt multivitamin/mineralprodukt  kan mindske både stress og nervøsitet.
 • C-vitamin forbruges i store mængder ved stress, så tag gerne et ekstra tilskud.
 • Magnesium bruges ligeledes meget, hvis du er i en stress situation. Så det kan være et af de bedste våben mod stress.
 • B vitaminer hjælper også til at formindske dit stressniveau, og mange her i den vestlige verden mangler B-vitamin.
 • Ashwaganda har i et studie vist sig, at kunne reducere et stressniveau med op til 28%. Den understøtter funktionen af binyrerne
 • Rhodiola er en plante, og er mit foretrukne stressmiddel. Rhodiola giver dig energi og mindsker din stress.
 • Citronmellise kan være en god ide, hjælper dig også til en god søvn. Fås både som te og i kapsler.


Søvn

Den naturlige søvn er på alle måder vigtig og meget regenererende. Det er vigtigt med tilstrækkeligt søvn. Det er et videnskabeligt faktum, at en times søvn før midnat er lige så meget værd som 2 timers søvn efter midnat. Det er vigtigt med en god madras. Sørg for at sove i et godt udluftet værelse. Spis ikke for tungt om aftenen og spis mindst et par timer før du skal sove. Du må forstå at koble af for dagens mange indtryk. Er der mange lyde omkring dig, når du skal sove, kan det være en god ide at lytte til afslappende musik. Brug evt. høretelefoner.

Undgå stimulanser som alkohol, kaffe og sukkerholdig mad.

Gode kosttilskud er:

 • B-vitaminer. Der findes mange gode kombinationer. De skal helst tages om morgenen.
 • D-vitaminer kan være en god hjælp.
 • En kombination af kalk, magnesium og silicium kan også have en god virkning  på søvnen.
 • Melatonin kan være en god hjælp
 • Baldrian og humle evt. i en kombination kan være gode at tage lige inden sovetid.
 • Kamille har en meget beroligende virkning, og kan gerne nydes som en kop te inden sengetid.

Glæde

Du kender helt sikkert den indre boble af glæde, der fylder dig, når du enten er midt i noget vidunderligt, eller du pludseligt kommer til at tænke på noget, der giver dig en god følelse.

Positive følelser er med til at give dig en god vejrtrækning og føle dig i harmoni og balance.

Personligt tror jeg på, at glæde kan være med til at give dig en dejlig hverdag og være med til at heale dit liv.

Mange forskere, videnskabsfolk og almindelige mennesker tror, at sygdom kan skyldes både psykiske og følelsesmæssige årsager som f.eks. negative tanker, vrede, stress osv.

Mange er tilbøjelige til at dvæle ved alle hindringer og vanskeligheder, der står i vejen for dem. Når du falder i sådanne huller så tving dine tanker i andre baner. Det lyder måske både vanskeligt og overfladisk men husk, at det efterhånden er en anerkendt viden, at lige tiltrækker lige, så det er ulejligheden værd at øve sig i at tænke dejlige tanker. Øv dig i at skabe gode tanker.

Fortæl dig selv, som det første du gør om morgenen, når du slår øjnene op. ”At denne dag er en god dag.” Styrk din taknemmelighed og vær opmærksom på alle de ting omkring dig, der er værd at være taknemmelig for. Tilgiv de mennesker, du mener har forvoldt dig ondt. Ikke så meget for deres skyld, men for at du selv kan komme fri og videre i dit liv.

Opgiv alle former for selvkritik. Stil dig dagligt foran spejlet og fortæl dig selv, at du elsker dig.

Kun du har kontrol over dit sind, og du har meget mere power, end du aner!!!

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.