La Danesa på Youtube

Vin - og din mad - På besøg hos Anja fra AquaPool - Del 2

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Som lovet får i her opskriften til et rosmarinbrød og en Mangosalat, som Anja har lavet til mig. Begge kan kombineres til en masse forskellige anledninger og retter. De passer for eksempel strålende til grillmad, som vi alle laver meget af her om sommeren. Brødet er ret neutralt, så det kan ligeledes bruges til lidt af hvert. Mangosalaten er sødlig, pikant, krydret og sprød.
 

Mangosalat til 3 personer;

1 moden mango (vigtigt at den er godt moden)
1 håndfuld snittet frisk koriander
½ finthakket løg
saften fra 1 lime
½ finthakket frisk chili (med lidt kerner hvis du gerne vi have lidt mere krydderi)
1 håndfuld mandler (skæres groft i stykker med en kniv og ristes på panden)
Bland det hele sammen på et fad og drys med mandlerne.

Anjas Rosmarinbrød;

12,5 g. frisk gær opløses i
6 dl. lunkent vand
Tilsæt 2 tsk. Maldon salt
Tilsæt 2 tsk. olivenolie og derefter
1 dl. rugmel og 1 dl. integral/grov havregryn og hvedemel til det får den rigtige konsistens.
Det hele røres med en ske og skal derefter hæve i godt to timer. Derefter røres dejen igen og lægges op på bagepapir i bradepanden, hvorefter den skal hæve igen i en halv times tid. Tænd ovnen på 200º, stik huller i dejen med en finger, pensl med olivenolie og stryg godt med rosmarin på. Bag i ca. 20-25 minutter til gylden.

Sommervine

Sommer betyder for de fleste af os her på Costa del Sol lange lune nætter på terrassen, masser af lækker grillmad, mere socialt samvær og dertil selvfølgelig masser af dejligt afkølede vine. Og nu ser det ud til at sommeren for alvor er over os, så her kommer nogle lækre bud på rosévine til forskellige anledninger.
Feminin eller ej. Rosé er 'totally in' og ser ud til at være kommet for at blive. Aldrig før har interessen for rosévine været større end lige nu, og aldrig har der været så stort et udbud af forskellige farver på hylderne. Det er ikke noget tilfælde, at rosétrenden er så stærk. Den nye rosé-stil byder nemlig på vellavede, smukke, friske, frugtrige, easy-drinking vine, og passer typisk til mange forskellige retter, fx til tapas, til forskellige grillretter, til paella, til alverdens salater – og er lig med sommer.
I dag kan du købe en rosé, som naermest er en hvidvin med en lille smule farve (blush) eller en rosé som næsten er en let rødvin (clarete) og alt ind imellem. Der er roséer for enhver smag og til enhver lejlighed.

Hvordan laver man rosévin?

Når man laver rødvin, bruger man primært blå druer og når man laver hvidvin bruger man grønne druer. Det er de fleste af jer godt klar over. Men hvordan laver man rosévin?
Rosévin laves, ligesom rødvin, ved en udtrækning af farvestoffer fra skindet fra de blå druer. Den skal laves på primært blå druer, men der kan også indgå hvide druer i vinen, men i modsætning til rødvinen, presser man druerne og lader kun druesaften ligge med drueskallerne i ganske kort tid, typisk mellem 5 og 24 timer. Derved opnås den smukke lyserøde farve.
At skabe den rette balance, når det handler om rosévin, kan være noget af en udfordring. Faktisk siger de vinhuse, som vi arbejder med, at det er en større udfordring for dem at lave en god rosé end en god hvidvin. Der skal mere arbejde til for at tilføre vinen den passende mængde farve, smagsintensitet og garvesyre, som jo også kommer fra drueskallerne. At skabe den rette balance kan være lidt at et kunststykke.
Man kan med lidt god vilje sige, at rosévin er super tynd rødvin. Og jo mere farve den har, des mere "krop" og smag har den. Så man bør altså vælge efter smag og behag, samt det man har tænkt sig at drikke den til.
Tendensen er helt klar hen imod de helt lyse rosévine, så her kommer nogle af vores bestsellers.

Uvam Pinot Grigio Blush - Fra Veneto i Italien

Selv om vi bor i Spanien, kommer vi ikke udenom den populære Pinot Grigio drue fra Veneto i Italien. Det er absolut den hvide drue, som er på mode i resten af Europa lige nu. Pinot Grigio kendes bedst som en letdrikkelig hvidvin, men her bliver i præsenteret for roséudgaven. Udvalgte druer fra vinstokke på mellem 15 og 20 år, der ligger ved foden af bakkerne, hvor jorden er leret og kalkrig. Kun en nat tager det for vinen at opnå sin flotte farve.
Lette aromaer af lime, æbler, og pærer, med et snert af hvide blomster og sødlige frugter. Let, lys og levende. Den perfekte rosé under solens bagende varme. Smagen er blød, let og forfriskende. Den perfekte all-rounder som alle vil kunne lide. Pris: 5.95€

M - Minuty -Côtes de Provence, Fra Frankrig

Er du en del af det europæiske Jetset, og kommer jævnligt i Saint Tropez, Monaco og Marbella, så kender du bestemt vinen Minuty. Det er den mest hotte rosé, som man lige nu finder på de bedste beachclubs. Château Minuty blev grundlagt i 1930 og bestyres nu af 3. generation af familien. Druerne til Minuty er omhyggeligt udvalgt fra vinstokke, der dyrkes på de bedste vinmarker i Côtes de Provence. Manuelt høstede 50% Grenache, 40% Cinsault og 10% Syrah druer. Elegant, tør, frisk, frugtrig og lækker rosé i den traditionelle Provence-flaske, med attraktive, krydrede aromaer af bla fersken og kandiseret appelsin. Kan bruges som apperitif på terassen, men passer også godt til middelhavskøkkenet, men specielt godt til det asiatiske og indiske. pris; 12,95 €

La Rosa - Fra Penedés, Spanien

Er en ny gammel klassiker. Ja, det vil sige, at vi har handlet med vinen under samme navn gennem mange år, men at Pepe Raventos, som står bag vinen, hvert år overrasker os med en ny druesammensætning og smag på vinen. Årgang 2016 er sammensat af to røde druer; Garnacha & Pinot Noir, samt 1 hvid drue; Xarel.lo. Produceret efter økologiske metoder og de laver kun 62.100 flasker. Lad jer ikke narre af den flotte lyse farve. Vinen har faktisk en flot krop og en god længe og er faktisk mere en madvin med gode tanniner, som sagtens kan klare retter med f eks. kylling.Pris: 8.95€

Cair Rose - Fra Ribera del Duero, Spanien

Dominio de Cair har frigivet kun 5.760 flasker af denne unikke vin lavet på to røde druer, Tempranillo og Garnacha og en hvid drue, Albillo. Det er første årgang af vinen, så vi var spændte på at prøve den. Som med alt andet, disse mennesker rører ved, er resultatet i ypperste kvalitet. Flot laksefarvet med en god intensitet i næsen med noter af hvide frugter og lidt citrus. I ganen er den frisk med en god syre og meget aromatisk med et forfriskende touch. Meget frisk, lækker og velafbalanceret i smagen. Er en god madvin som jeg kan anbefale til diverse fiskeretter, ris-eller pastaretter og tapas. Introduktionspris 6.95€
Fortsat god sommer til jer alle!

Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos besøger restauranter, privatpersoner, virksomhedsejere, venner m.fl. for sammen med dem at kokkerere, hygge, snakke, drikke et glas vin og allervigtigst; lokke deres 'hemmelige' opskrifter ud af dem. For vi har vel alle en hemmelig opskrift, en ingrediens der gør, at lige netop vores hønsekødssuppe er verdens bedste, eller tricket til at servere en sprød and, en himmelsk dressing eller mange andre kulinariske lækkerier, hvor vi alle kan være med uden at være uddannede Michelin-kokke, eller Cordon Bleu-mestre.
Jeanett vil sætte en passende vin til maden for derigennem at opnå den maksimale nydelse og synergieffekt mellem mad og vin.
Velkommen til Vin - og din mad! Hvem ved, måske banker Jeanett på din dør næste måned.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han, at han altid opfører sig...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole i Torremolinos, der også...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt ko...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat h...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med desig...

Kultur

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem det lokale marked i Rincó...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Sport

Borjas håb brast

Den 25-årige forward frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbage på toppen – han er symptomatisk for Málagas fiasko. Vi møder Borja Bastón storsmilende på Málaga CFs træningsanlæg ved hans tiltrædelse i klubben på en lejeaftale fra Swansea City i Wales. Den 1,91 cm høje gut, f...

Sport

Hole in one på Lauro Golf

Tirsdag d 14 November 2017 blev en stor dag for Liss. Hun lavede nemlig Hole en One på hul 11 , det 95 meter lange par tre-hul på Lauro Golf. Da det netop skete en tirsdag og så i den skandinaviske gruppe med godt 70 spillere, gjorde bestemt også de andre spillere glade, da Liss straks bød på dejli...

Golf

Cirkus-kaptajnen

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører. Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Lui...

Sport

Klubmesterskab på Rio Real

For andet år i træk samlede Vikingos Golf 44 spillere til Klubmesterskab på Rio Real med Nordea v. Jesper Hertz som sponsor og de gæve vikinger kom med høje forventninger og godt humør til matchen. Rio Real rangerer blandt de absolut bedste golfbaner på Costa del Sol og var igen en smuk oplevelse, v...

Golf

Udflugter & Rejser

Romernes plejehjem, Montecorto og Setenil de las Bodegas

Vi er taget op nord for Ronda for at se på de herligheder, der gemmer sig der. Først skal vi besøge den plejehjemsby, som de romerske soldater fik bygget til sig selv, når de ikke længere kunne kæmpe...

Udflugter & Rejser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord, der er sat sammen af ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamourøs camping. Det kan være camping i specielle telte, som er lækkert indrettet og har eget bad, eller det kan væ...

Udflugter & Rejser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en af de mest fodgængervenlige byer, du kan bruge en weekend i. Selve centrum er ikke uoverkommeligt stort, og de fleste seværdigheder kan nås på gåben indenfor en rimelig tid. Du får kultu...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Pan Deluxe – norske og danske bagetraditoner forenes på Cost…

I de sidste år er det blivet stadig mere populært med lowcarb diæter, som kort fortalt drejer sig om...

Gastronomi

Kultur

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt konstatere, at det er ...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat hinanden stævne på de...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med design, tekstil, kunst og...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem ...

Tema & Profiler

Pandora ekspanderer voldsomt i Spanien

Det danske smykkefirma Pandora har store forventninger til det spanske mark...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyder frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søger i højere grad mod co-working kontor...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil o...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt - Del 3

Efter artiklen om mikroplast i La Danesas martsudgave i år har redaktionen ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com