Det danske magasin i Spanien
Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder hermed. Dog vil jeg i dag ikke lave noget der dufter af jul, men noget som vi alle elsker at spise til jul.

Hos os står den på julepynt allerede i slutningen af november, da vi gerne samler nogle gode venner til en lille julefrokost inden december rammer os.
Så hjemme hos os er der julestemning i lang tid – julebag, hjemmelavet konfekt, pynt, julemusik og ikke mindst alt det lækre mad der skal laves til alle julens gæster.
Jeg tror på at selv-gjort er vel-gjort – og synes at det meste af det vi spiser bør laves fra bunden – også i julen selvom tiden er travl og meget skal gøres. Dog, hvis vi lavede en smagstest, ville de fleste nok vælge det hjemmelavede.
Denne gang med 2 opskrifter, så der både er lidt godt til ganen til jul, og ikke mindst lidt lækkert til nytår.

Hjemmelavet marcipan

Det skal du bruge
200 g mandler
1 dl vand
60 g sukker
 
Det skal du gøre
Hæld vand og sukker i en gryde og lad det simre i 5 min. Smut mandlerne og blend dem helt fint i en foodprocessor. Tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der æltes. Kom den færdige marcipan i en frysepose eller pak den ind i husholdnings og læg den på køl, til den skal bruges.
Når nu vi så kommer til tiden mellem jul og nytår – og vi er mætte af alt den dejlige julemad, er det tid til at bage kransekage til nytårsaften.
Hvis du vil have nemmere ved at røre marcipanen til kransekagedej, kan det godt betale sig at give den en kort tur i mikroovnen – da den så er lidt blødere.
 

Kransekagemasse

Det skal du bruge
500 g marcipan
100 g mandler
200 g sukker
3 æggehvide
 
Det skal du gøre
Bland mandler og sukker sammen i en foodprocessor, indtil mandlerne er helt finthakkede. Kom æggehviden i, og kør massen sammen, så den er som en tyk grød. Det tager lidt tid, før sukkeret bliver opløst i æggehviden.
Ælt marcipan og mandelblandingen sammen i hånden, indtil den er fri for klumper. Kom det i en plasticpose, og læg den i køleskab natten over.
Rul dejen ud i pølser eller i små kugler.
Fordel stykkerne på pladen. Bages ved 210 grader (uden varmluft).
Efter 10 minutter skal du vende pladen. Giv dem et par minutter mere.
Det er bedst at bage dem på 2 plader ovenpå hinanden – så bliver de ikke mørke i bunden.
Lad kagerne køle af.

 

Sprøjteglasur

Det skal du bruge
75 g flormelis
past. Æggehvide (efter behov)
 
Det skal du gøre
Flormelis sigtes i en skål og der kommes en anelse pasteuriseret æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Bemærk, at glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den, men at den heller ikke må flyde sammen, når den røres i.
Sprøjteglasuren kommes i en lille sprøjtepose og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.
 
Af Natalina Atlanta Bramsted

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.