Kvinde med karakter

Hun er vant til at stå i skyggen af sin mand, men Jeanette Buchard har i Brian Nielsen Golf skabt en dansk succeshistorie på Costa del Sol. Historien begyndte for ti år siden. Det har, på godt og ondt, været et begivenhedsrigt årti – også på privatfronten.
 
 
Flere har forsøgt, og online portalerne vælter fortsat over hinanden, men Jeanette Buchard har med enkle begreber og hårdt arbejde skabt en solstrålehistorie på Costa del Sol.
Det er ikke Big Business – men derimod en god, sund og stabil forretning. Og så er det sjovt.
Hun har altid drømt om at blive selvstændig. Men at det skulle blive indenfor golfen, havde hun aldrig forestillet sig, for det har altid været tøj, smykker og tasker, der har haft hendes interesse. Men en dag faldt Jeanette og Brian i snak med en golfspiller i flyet.
“Min mand fik en invitation til en velgørenhedsturnering i Sverige med Bill Clinton, som han ikke kunne sige nej til. Her fik Brian næse for spillet. Dengang fløj vi ofte mellem København og Málaga, og jeg hæftede mig en dag ved en tilfældig golfsnak mellem min mand og en kvindelig golfer. Hun nævnte nemlig flere gange, at hun klart ville foretrække at bestille sin golfrejse gennem et firma, hun kan sætte ansigt på, frem for gennem et tilfældigt bureau,” fortæller Jeanette, som stille for sig selv lagde de første brikker til den nye virksomhed.

Gør det enkelt

På de efterfølgende flyvninger blev der researchet flittigt. “Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men vi var ikke bange for at tage fat i de danske golfspillere i flyet eller i lufthavnen for at høre om deres rejse, pris, valgte golfbaner og indkvartering. Det var faktisk kun hyggeligt – og udbytterigt,” fortæller den danske iværksætter, som var sikker på, hun kunne få brikkerne til at falde på plads og stikke markedet. Og Jeanette fik ret. Sidste år spillede små tusind danskere golf på Costa del Sol via Brian Nielsen Golf.
“Der er ikke den store fidus bag vores succes. Naturligvis skal vi have et godt produkt til en fornuftig pris. Men ellers går det hele på at give folk lidt mere, end de forventer – f.eks. en god, individuel service,” fortæller Jeanette Buchard, som på kontoret i Calahonda har tre friske piger omkring sig. De har hver sin faste funktion inden for booking & service, administration og marketing. Groft fortalt fokuserer firmaet på de to segmenter “Vintergæster” og “Grupper”. Førstnævnte kommer typisk en måneds tid i vinterhalvåret og skal have bil, bolig og ubegrænset golf i forskellige formater. Sidstnævnte er alle typer grupper, private som virksomheder, der kommer for en lang weekend eller en lille uge. Men tendensen går mod, at netop dette segment også vil have aktiviteter og underholdning.
“Vi har nu efterspørgslen og personalet til at kunne udvide og kalde os Brian Nielsen Golf & Event. Der er et stort potentiale i firma- og sportsrejser,” fortæller en energisk Jeanette. Hun har allerede haft de første hold afsted, men i løbet af indeværende år kommer endnu flere udøvere af yoga, zumba, crossfit og boksning til Costa del Sol. Andre tiltag er i støbeskeen, så der er masser at tage fat på. Men det opleves kun som noget positivt. De hårdeste år er ovre. Det var tilbage i perioden 2009/10. Da kom Jeanette for alvor på prøve.

Når det blæser op

Jeanette Buchards hjertebarn blev født i '08, lige som finanskrisen brød ud.
“Vi begyndte hjemmefra med pen og papir, for vi anede ikke hvordan vores projekt skulle gå. Og slet ikke i en tid, hvor alle kom i modvind,” fortæller Jeanette, som dog også fik noget positivt ud af krisen. “Alle golfbaner havde faldende besøgstal, så der blev taget godt i mod nye samarbejdspartnere, og vi fik nogle formidable aftaler på plads med de bedste baner. Så det var faktisk ikke så svært, at få samlet det rigtige produkt til den rigtige pris. Men naturligvis var det hårdt at få det afsat. Det var ingen elevator til succes. Vi måtte tage trapperne,” forklarer hun. Men, billedligt talt, blev det hårdere og hårdere at tage trapperne, for Jeanette Buchard var nemlig blevet gravid – med tvillinger. De nåede knap at komme til verden, før hun tog afsked med sin mand, som skulle seks måneder på træningslejr i Tyskland for at forberede sin store titelkamp mod legenden Evander Holyfield. Og oven i hatten fik hun konstateret brystkræft.
“Når jeg kigger tilbage, ryster jeg på hovedet, for det er svært at forstå, hvordan jeg kom helskindet igennem den tid. Det må have været lykken ved endelig at blive mor, iveren for at få virksomheden skudt i gang og glæden ved at Brian skulle op mod én af historiens største boksere. Da jeg fik kræft var han klar til at droppe kampen og rejse hjem, men aftalen var, han skulle blive og forberede sig 200 procent. Så skulle jeg nok klare mig,” fortæller Jeanette, som ikke ved, hvad der var blevet af hendes liv, hvis ikke hun havde fået pigerne Mille og Cecilie.
“Jeg har altid ville være mor, men også vidst, jeg havde svært ved at blive gravid. Det kom sent – men det kom,” fortæller Jeanette, som igennem syv år var i fertilitetsbehandling. Undervejs mistede hun et barn halvvejs i graviditeten, men det slog hende ikke ud af kurs. “Tværtom, for nu vidste jeg, jeg kunne blive gravid,” som hun formulerer det. Det slog hende heller ikke ud, at hun fik konstateret foromtalte brystkræft.
“Jeg er sikker på, det er prisen for mange års hormonbehandling. Men jeg blev behandlet i tide, fik brystet fjernet og indlagt et implantat og er helbredt. Så alt er godt,” fortæller Jeanette meget åbenhjertet. Hun trives. Det samme gør børnene, virksomheden og ægteskabet. Men hun måtte igennem et barsk stormvejr for at få sit skib sikkert i havn.

Hakkede kød hos Favoritten

Tvillingerne er fyldt ni år. Forretningen har rundet de ti. Men Jeanettes Costa del Sol-historie er meget, meget ældre. Hun er nemlig kommet her fast, siden hun var barn og har i fulde drag nydt den søde ungdom i byens gader. Og så var hendes onkel ejer af slagterforretningen Favoritten i Fuengirola.
“Vi havde det rigtigt sjovt sammen og en overgang arbejdede jeg et par måneder i forretningen, efter at havde sagt mit job op i Danmark. Det var andre tider – men sjove tider,” slår den danske pige fast. Det var dog ikke inden for slagterifaget Jeanette havde en fremtid – men derimod som speditør.
“Drømmen om at flytte permanent til Costa del Sol forlod mig aldrig. Og i 2001 var Brian også frisk på idéen. Vi havde set os lune på nogle investeringer, men det er uden sidestykke Golf & Event-bureauet, der blev vores hjertebarn,” slutter Jeanette.
Tiden har vist, de er gode sammen. Men tiden har også vist, at Jeanette er stærk alene. Hun er en kvinde med karakter.

UdskrivE-mail

Tilmeld dig her - Spanske nyheder på dansk

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvad er akne og uren hud?

  Akne er en inflammatorisk tilstand i huden, som især viser sig som det, vi normalt kalder ...

Helse & Sundhed

Oplever du ømhed og smerter i og omkring dine led?

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at...

Helse & Sundhed

Smuk og forynget hud med kemisk peeling - Ny banebrydende be…

Prodigy Peel er en ny og banebrydende hudbehandling fra det kendte amerikanske firma IS CLINICAL. D...

Helse & Sundhed

Telomere

Min datter ringede en søndag og spurgte begejstret og lidt belærende, om jeg nogen sinde havde hørt ...

Helse & Sundhed

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen kan kalde sig for Danmark...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fjerde camp. Deltagerne er k...

Tema & Profiler

DET SPANSKE BOLIGMARKED - FUP eller FAKTA

Det spanske ejendomsmarked var stabilt i januar - men genopretningen flader ud.   Antallet af...

Bolig i Spanien

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog Sjælens mange liv – en p...

Tema & Profiler

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyr...

Udflugter & Rejser

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring spisebordet for at spise la...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det højst sandsynligt, at man h...

Tema & Profiler

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne g...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne gang fandt vi et superfint hotel og var ude på to spændende vandreture, som var temmelig hårrejsende...

Udflugter & Rejser

Den Engelske Camino – Camino Inglés

Fra Ferrol til Santiago de Compostela 27.09 til 04.10 2018 Når vi i daglig tale taler om at vandre på ”Caminoen”, er det underforstået, at der menes Den franske Camino fra St. Jean Pied de Port til S...

Udflugter & Rejser

El Museo Automovilístico y de la moda de Málaga

Det er den anden mest populære seværdighed i Málaga ifølge Tripadvisor, og man forstår godt, hvorfor så mange turister og herboende, store og små vælger at lægge vejen forbi dette museum.Uanset om man...

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Mens bolden ruller... Skæbnestunder

Retssag kan koste sheiken Abdullah Al-Thani magten, mens oprykning til La Liga nu vakler for Málaga CF Af Morten Møller – ses her sammen med den tidligere topledelse i Málaga CF, Novo, finansdirektøren,Casado, generalsekretær, og Husillos, sportsdirektør.   Benalmádena-knægten Isco kastede g...

Sport

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen ...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fje...

Tema & Profiler

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog...

Tema & Profiler

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring sp...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det hø...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Peter Sørensen

Der er masser af John'er og Peter'er i verden. Men der er kun én John Peter...

Tema & Profiler

Drømmen om en øde strand

Efterhånden som sommeren vil byde på stadig bedre og varmere vejr, begynder...

Tema & Profiler

Da verden gik i sort

Tusindvis af skandinavere i Spanien mistede sidste år pludselig deres skand...

Tema & Profiler

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

NYHEDSMAIL

Tilmeld dig vores nyhedsmails her

* indicates required

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com