Kvinde med karakter

Hun er vant til at stå i skyggen af sin mand, men Jeanette Buchard har i Brian Nielsen Golf skabt en dansk succeshistorie på Costa del Sol. Historien begyndte for ti år siden. Det har, på godt og ondt, været et begivenhedsrigt årti – også på privatfronten.
 
 
Flere har forsøgt, og online portalerne vælter fortsat over hinanden, men Jeanette Buchard har med enkle begreber og hårdt arbejde skabt en solstrålehistorie på Costa del Sol.
Det er ikke Big Business – men derimod en god, sund og stabil forretning. Og så er det sjovt.
Hun har altid drømt om at blive selvstændig. Men at det skulle blive indenfor golfen, havde hun aldrig forestillet sig, for det har altid været tøj, smykker og tasker, der har haft hendes interesse. Men en dag faldt Jeanette og Brian i snak med en golfspiller i flyet.
“Min mand fik en invitation til en velgørenhedsturnering i Sverige med Bill Clinton, som han ikke kunne sige nej til. Her fik Brian næse for spillet. Dengang fløj vi ofte mellem København og Málaga, og jeg hæftede mig en dag ved en tilfældig golfsnak mellem min mand og en kvindelig golfer. Hun nævnte nemlig flere gange, at hun klart ville foretrække at bestille sin golfrejse gennem et firma, hun kan sætte ansigt på, frem for gennem et tilfældigt bureau,” fortæller Jeanette, som stille for sig selv lagde de første brikker til den nye virksomhed.

Gør det enkelt

På de efterfølgende flyvninger blev der researchet flittigt. “Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men vi var ikke bange for at tage fat i de danske golfspillere i flyet eller i lufthavnen for at høre om deres rejse, pris, valgte golfbaner og indkvartering. Det var faktisk kun hyggeligt – og udbytterigt,” fortæller den danske iværksætter, som var sikker på, hun kunne få brikkerne til at falde på plads og stikke markedet. Og Jeanette fik ret. Sidste år spillede små tusind danskere golf på Costa del Sol via Brian Nielsen Golf.
“Der er ikke den store fidus bag vores succes. Naturligvis skal vi have et godt produkt til en fornuftig pris. Men ellers går det hele på at give folk lidt mere, end de forventer – f.eks. en god, individuel service,” fortæller Jeanette Buchard, som på kontoret i Calahonda har tre friske piger omkring sig. De har hver sin faste funktion inden for booking & service, administration og marketing. Groft fortalt fokuserer firmaet på de to segmenter “Vintergæster” og “Grupper”. Førstnævnte kommer typisk en måneds tid i vinterhalvåret og skal have bil, bolig og ubegrænset golf i forskellige formater. Sidstnævnte er alle typer grupper, private som virksomheder, der kommer for en lang weekend eller en lille uge. Men tendensen går mod, at netop dette segment også vil have aktiviteter og underholdning.
“Vi har nu efterspørgslen og personalet til at kunne udvide og kalde os Brian Nielsen Golf & Event. Der er et stort potentiale i firma- og sportsrejser,” fortæller en energisk Jeanette. Hun har allerede haft de første hold afsted, men i løbet af indeværende år kommer endnu flere udøvere af yoga, zumba, crossfit og boksning til Costa del Sol. Andre tiltag er i støbeskeen, så der er masser at tage fat på. Men det opleves kun som noget positivt. De hårdeste år er ovre. Det var tilbage i perioden 2009/10. Da kom Jeanette for alvor på prøve.

Når det blæser op

Jeanette Buchards hjertebarn blev født i '08, lige som finanskrisen brød ud.
“Vi begyndte hjemmefra med pen og papir, for vi anede ikke hvordan vores projekt skulle gå. Og slet ikke i en tid, hvor alle kom i modvind,” fortæller Jeanette, som dog også fik noget positivt ud af krisen. “Alle golfbaner havde faldende besøgstal, så der blev taget godt i mod nye samarbejdspartnere, og vi fik nogle formidable aftaler på plads med de bedste baner. Så det var faktisk ikke så svært, at få samlet det rigtige produkt til den rigtige pris. Men naturligvis var det hårdt at få det afsat. Det var ingen elevator til succes. Vi måtte tage trapperne,” forklarer hun. Men, billedligt talt, blev det hårdere og hårdere at tage trapperne, for Jeanette Buchard var nemlig blevet gravid – med tvillinger. De nåede knap at komme til verden, før hun tog afsked med sin mand, som skulle seks måneder på træningslejr i Tyskland for at forberede sin store titelkamp mod legenden Evander Holyfield. Og oven i hatten fik hun konstateret brystkræft.
“Når jeg kigger tilbage, ryster jeg på hovedet, for det er svært at forstå, hvordan jeg kom helskindet igennem den tid. Det må have været lykken ved endelig at blive mor, iveren for at få virksomheden skudt i gang og glæden ved at Brian skulle op mod én af historiens største boksere. Da jeg fik kræft var han klar til at droppe kampen og rejse hjem, men aftalen var, han skulle blive og forberede sig 200 procent. Så skulle jeg nok klare mig,” fortæller Jeanette, som ikke ved, hvad der var blevet af hendes liv, hvis ikke hun havde fået pigerne Mille og Cecilie.
“Jeg har altid ville være mor, men også vidst, jeg havde svært ved at blive gravid. Det kom sent – men det kom,” fortæller Jeanette, som igennem syv år var i fertilitetsbehandling. Undervejs mistede hun et barn halvvejs i graviditeten, men det slog hende ikke ud af kurs. “Tværtom, for nu vidste jeg, jeg kunne blive gravid,” som hun formulerer det. Det slog hende heller ikke ud, at hun fik konstateret foromtalte brystkræft.
“Jeg er sikker på, det er prisen for mange års hormonbehandling. Men jeg blev behandlet i tide, fik brystet fjernet og indlagt et implantat og er helbredt. Så alt er godt,” fortæller Jeanette meget åbenhjertet. Hun trives. Det samme gør børnene, virksomheden og ægteskabet. Men hun måtte igennem et barsk stormvejr for at få sit skib sikkert i havn.

Hakkede kød hos Favoritten

Tvillingerne er fyldt ni år. Forretningen har rundet de ti. Men Jeanettes Costa del Sol-historie er meget, meget ældre. Hun er nemlig kommet her fast, siden hun var barn og har i fulde drag nydt den søde ungdom i byens gader. Og så var hendes onkel ejer af slagterforretningen Favoritten i Fuengirola.
“Vi havde det rigtigt sjovt sammen og en overgang arbejdede jeg et par måneder i forretningen, efter at havde sagt mit job op i Danmark. Det var andre tider – men sjove tider,” slår den danske pige fast. Det var dog ikke inden for slagterifaget Jeanette havde en fremtid – men derimod som speditør.
“Drømmen om at flytte permanent til Costa del Sol forlod mig aldrig. Og i 2001 var Brian også frisk på idéen. Vi havde set os lune på nogle investeringer, men det er uden sidestykke Golf & Event-bureauet, der blev vores hjertebarn,” slutter Jeanette.
Tiden har vist, de er gode sammen. Men tiden har også vist, at Jeanette er stærk alene. Hun er en kvinde med karakter.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com