Dekker og den spanske dopinglæge

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes og sit vilde liv som professionel cykelrytter.

Hollandske Thomas Dekker var et kæmpe talent som ungdomsrytter, og der var store forventninger til ham på Rabobank-cykelholdet. Her blev han Michael Rasmussens vigtigste hjælperytter, da danskeren i 2007 lå til at vinde Tour de France, men blev diskvalificeret på grund af doping. Thomas Dekker indså også selv tidligt i karrieren, at han blev nødt til at tage doping, hvis han skulle være i stand til at konkurrere med de bedste i sporten.

I sin aktuelle selvbiografi Røvtour fortæller Thomas Dekker detaljeret om sit dopingmisbrug. Her følger et uddrag fra bogen, hvor han beretter om sit første møde med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.


Det spanske spøgelse

Min agent Jacques Hanegraaf tager kontakt til en gammel bekendt: Eufemiano Fuentes, manden der hjalp Jan Ullrich med bloddoping, da Jacques kørte på hold med ham. I dag er navnet Fuentes kendt vidt omkring, men i begyndelsen af 2006 var der kun nogle få udvalgte, der vidste, hvad han havde gang i. Han søger aldrig rampelyset. Han er et spøgelse, der bevæger sig i skyggerne bag sportens polerede facade.

Jeg møder Fuentes for første gang den 10. februar 2006, dagen efter den sidste etape i Vuelta a Mallorca. Ved et tilfælde har Rabobank booket et fly til mig med mellemlanding i Madrid. Jeg har fire timer i Barajas-lufthavnen og ved, at mine kufferter bliver sendt videre til Pisa, så jeg går ud gennem tolden med min håndbagage. Jeg prajer en taxa og giver chaufføren navnet på hotellet, hvor vi har aftalt at mødes: Diana TRYP Hotel, to kilometer fra lufthavnen.

Da jeg træder ind i lobbyen, venter Fuentes og Hanegraaf allerede på mig. Jeg går hen til dem, vi giver hånd og hilser på hinanden, og jeg sætter mig i en lænestol. Jeg bestiller en Cola Light hos den kvindelige tjener. Fuentes ligner så mange andre spaniere på hans alder. Hans hår er redt med sideskilning, og han er iført nypressede bukser, åbentstående skjorte og et par brune ruskindssko, som man kan finde i enhver skoforretning i Madrid. Han taler gebrokkent engelsk. Hans ordforråd omfatter ”hello” og dækker de mest basale ord til småsnak, men da vi skal i gang med de mere alvorlige ting, slår han over i spansk. Jeg taler ikke et ord spansk, men det gør Jacques. De taler stille og roligt, mens jeg sidder og observerer dem. En gang imellem oversætter Jacques for mig.


Et arsenal af doping

Fuentes har et helt arsenal af doping. Du kan få epo, væksthormoner og testosteron. Han kan rådgive dig om, hvad du skal tage på dagsbasis eller ugebasis. Men Jacques og jeg er kun interesseret i bloddoping, for vi vil minimere risikoen for at blive taget så meget som muligt. Jeg har ikke lyst til at sidde og sprøjte alt muligt ind i min krop. Jeg går efter den dyreste og bedste form for doping, der er sværest at spore. Ikke noget med noget halvhjertet pjat. Det er alt eller intet.

En halv time senere befinder jeg mig på et af hotellets værelser sammen med Fuentes. Jeg ligger på sengen iført mine joggingbukser og T-shirt. Jeg har ikke engang gidet tage mine sko af. En tyk nål står ud af min arm. Nålen er koblet til et drop. Mit blod løber mørkerødt gennem plasticrøret. Langsomt fylder det posen, der ligger på en elektronisk vægt på gulvet.

Jeg stirrer på blodet i posen. Det føles, som om det ikke er mit. Som om det ikke engang er ægte. Jeg troede, det ville føles anderledes første gang. At jeg ville være spændt og nervøs. Som en dreng, der stjæler slik i en slikbutik. Men der er intet kick, ingen dirrende nerver. Det er en simpel handel. Doping er en forretning. Man skal bare holde det skjult.
 

Ingen vej tilbage

Efter et kvarters tid rejser Fuentes sig fra sin stol. Han fjerner nålen fra min arm og tørrer blodet væk med bomuldsvat. Han holder en overstregningspen frem og siger med tyk, spansk accent: ”Jeg giver dig nummer. Fireogtyve. To-fire. Du skriver dit nummer her.” Han peger på posen med blod. Jeg sætter mig op, tager overstregningspennen og skriver nummeret på posen. Han nikker.

”Det var det.”

Jeg tager min træningstrøje på ud over min T-shirt og giver ham hånden. Han åbner døren og mumler et eller andet uforståeligt. Jeg træder ud på gangen. Lyset er så skarpt, at det blænder mig. Jeg hører døren lukke sig bag mig.

Nu er der ingen vej tilbage. 
 

Druk, doping og damer

Ud over doping fortæller Thomas Dekker i sin bog Røvtour, hvordan han og de øvrige rytter festede igennem med druk og damer:

Vinteren inden min første sæson som professionel er der den ene træningslejr efter den anden. Og mellem træningslejrene tager jeg til Mallorca og træner for mig selv hver eneste dag, 35-40 timer om ugen. Jeg bobler af ærgerrighed. Jeg er fast besluttet på at sætte mit aftryk fra allerførste løb.

På Rabobanks træningslejre i Spanien er jeg en af de bedste. På testkørslerne op ad Coll de Rates efterlader jeg alle i mit spor. Men jeg vil heller ikke holde mig tilbage om aftenen. Jeg er med på hver eneste druktur. Jeg går fra den ene yderlighed til den anden. Det går op for mig, at jeg er lige så dedikeret til mit druk, som jeg er til min cykling. Jeg får smag for vin, men som regel hælder jeg de stærke varer ned blandet med sodavand. Vi tager ud på tarvelige spanske barer, der er fyldt med turister om sommeren, men som her om vinteren må nøjes med uregerlige cykelryttere og en drukkenbolt i ny og næ. Vi drikker, vi vrøvler, vi synger, bliver smidt ud, kaster op bag busstoppesteder og vakler tilbage til hotellet, pissestive.

Ikke desto mindre er træningsturene hurtige og vilde, og det er ofte dem, der har drukket mest, der sætter tempoet. Ingen giver sig en tomme: Din machostatus afhænger af, hvor hurtigt du cykler, og hvor meget sprut du kan hælde indenbords. Tømmermænd eller ej, alle er klar til træning på slaget ti. Ingen kommer for sent.”


Baskerlandet Rundt

I sin bog fortæller Thomas Dekker om, hvordan mange af rytterne var dopede under Baskerlandet Rundt:

Den ene ekstra blodpose i mine årer er ikke nok til, at jeg kan holde trit med de bedste på vejene i Baskerlandet Rundt. Tempoet er så vanvittigt, at det er helt til grin. Det er ikke, fordi jeg ikke er blevet advaret. Feltet har døbt Baskerlandet Rundt ’et scooterløb’, fordi der er dage, hvor spanierne ser ud til at køre med 50 kilometer i timen fra start til slut uden at svede. På en etape kæmper jeg mig op ad et bjerg med mælkesyre stående ud af ørerne på mig, da Riccardo Riccò og José Ángel Gómez Marchante stopper for at tisse, som om de var på en søndagstur. Jeg er ikke i tvivl: Hvis jeg vil markere mig i Baskerlandet Rundt, er jeg nødt til at tage doping på et mere avanceret niveau.
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshall...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små...

Udflugter & Rejser

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæg...

Tema & Profiler

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert og...

Udflugter & Rejser

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne ...

Kultur

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotor…

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en ...

Bolig i Spanien

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer hans datter i et abstrakt ...

Tema & Profiler

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert...

Kultur

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne går...

Gastronomi

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved fle...

Udflugter & Rejser

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små hvidkalkede huse med bougainviller ved indgangsdøren? Får du fred i sjælen af at sidde på en bænk o...

Udflugter & Rejser

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert også for mange andre. Denne fine bjergkæde ligger østnordøst for Sierra Nevada og er lidt lavere, men ...

Udflugter & Rejser

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El...

Udflugter & Rejser

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’leg...

Udflugter & Rejser

Sport

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27. – 30. juni

Fantastiske golfrunder hvor følelserne sidder ude på tøjet og presset på spillerne stiger i løbet af ugen. Sådan er Estrella Damm Andalucía Masters – golfturneringen hvor der spilles om den eftertragtede Andalucía Valderrama Masters-pokal på en af de mest ikoniske golfbaner i verden. Valderrama-b...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Kultur

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne Tobias Dybvad og Nik...

Kultur

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer h...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel - Mogens Dahl

Mogens Dahl er ikke bare ærlig. Han er hudløst ærlig og kigger altid folk d...

Tema & Profiler

Dansk teater og spansk charme - på besøg hos scenograf Birgi…

Farver og blomster – og masser af det. Her ses Birgitte med nogle af sine v...

Tema & Profiler

Kan homoseksualitet kureres?

Søger du personlig udvikling, efteruddannelser eller ny inspiration, er udb...

Tema & Profiler

Vifter

Håndviften – dens historie og sprog Bruger du håndvifter i sommervarmen?...

Tema & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com