Dekker og den spanske dopinglæge

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes og sit vilde liv som professionel cykelrytter.

Hollandske Thomas Dekker var et kæmpe talent som ungdomsrytter, og der var store forventninger til ham på Rabobank-cykelholdet. Her blev han Michael Rasmussens vigtigste hjælperytter, da danskeren i 2007 lå til at vinde Tour de France, men blev diskvalificeret på grund af doping. Thomas Dekker indså også selv tidligt i karrieren, at han blev nødt til at tage doping, hvis han skulle være i stand til at konkurrere med de bedste i sporten.

I sin aktuelle selvbiografi Røvtour fortæller Thomas Dekker detaljeret om sit dopingmisbrug. Her følger et uddrag fra bogen, hvor han beretter om sit første møde med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.


Det spanske spøgelse

Min agent Jacques Hanegraaf tager kontakt til en gammel bekendt: Eufemiano Fuentes, manden der hjalp Jan Ullrich med bloddoping, da Jacques kørte på hold med ham. I dag er navnet Fuentes kendt vidt omkring, men i begyndelsen af 2006 var der kun nogle få udvalgte, der vidste, hvad han havde gang i. Han søger aldrig rampelyset. Han er et spøgelse, der bevæger sig i skyggerne bag sportens polerede facade.

Jeg møder Fuentes for første gang den 10. februar 2006, dagen efter den sidste etape i Vuelta a Mallorca. Ved et tilfælde har Rabobank booket et fly til mig med mellemlanding i Madrid. Jeg har fire timer i Barajas-lufthavnen og ved, at mine kufferter bliver sendt videre til Pisa, så jeg går ud gennem tolden med min håndbagage. Jeg prajer en taxa og giver chaufføren navnet på hotellet, hvor vi har aftalt at mødes: Diana TRYP Hotel, to kilometer fra lufthavnen.

Da jeg træder ind i lobbyen, venter Fuentes og Hanegraaf allerede på mig. Jeg går hen til dem, vi giver hånd og hilser på hinanden, og jeg sætter mig i en lænestol. Jeg bestiller en Cola Light hos den kvindelige tjener. Fuentes ligner så mange andre spaniere på hans alder. Hans hår er redt med sideskilning, og han er iført nypressede bukser, åbentstående skjorte og et par brune ruskindssko, som man kan finde i enhver skoforretning i Madrid. Han taler gebrokkent engelsk. Hans ordforråd omfatter ”hello” og dækker de mest basale ord til småsnak, men da vi skal i gang med de mere alvorlige ting, slår han over i spansk. Jeg taler ikke et ord spansk, men det gør Jacques. De taler stille og roligt, mens jeg sidder og observerer dem. En gang imellem oversætter Jacques for mig.


Et arsenal af doping

Fuentes har et helt arsenal af doping. Du kan få epo, væksthormoner og testosteron. Han kan rådgive dig om, hvad du skal tage på dagsbasis eller ugebasis. Men Jacques og jeg er kun interesseret i bloddoping, for vi vil minimere risikoen for at blive taget så meget som muligt. Jeg har ikke lyst til at sidde og sprøjte alt muligt ind i min krop. Jeg går efter den dyreste og bedste form for doping, der er sværest at spore. Ikke noget med noget halvhjertet pjat. Det er alt eller intet.

En halv time senere befinder jeg mig på et af hotellets værelser sammen med Fuentes. Jeg ligger på sengen iført mine joggingbukser og T-shirt. Jeg har ikke engang gidet tage mine sko af. En tyk nål står ud af min arm. Nålen er koblet til et drop. Mit blod løber mørkerødt gennem plasticrøret. Langsomt fylder det posen, der ligger på en elektronisk vægt på gulvet.

Jeg stirrer på blodet i posen. Det føles, som om det ikke er mit. Som om det ikke engang er ægte. Jeg troede, det ville føles anderledes første gang. At jeg ville være spændt og nervøs. Som en dreng, der stjæler slik i en slikbutik. Men der er intet kick, ingen dirrende nerver. Det er en simpel handel. Doping er en forretning. Man skal bare holde det skjult.
 

Ingen vej tilbage

Efter et kvarters tid rejser Fuentes sig fra sin stol. Han fjerner nålen fra min arm og tørrer blodet væk med bomuldsvat. Han holder en overstregningspen frem og siger med tyk, spansk accent: ”Jeg giver dig nummer. Fireogtyve. To-fire. Du skriver dit nummer her.” Han peger på posen med blod. Jeg sætter mig op, tager overstregningspennen og skriver nummeret på posen. Han nikker.

”Det var det.”

Jeg tager min træningstrøje på ud over min T-shirt og giver ham hånden. Han åbner døren og mumler et eller andet uforståeligt. Jeg træder ud på gangen. Lyset er så skarpt, at det blænder mig. Jeg hører døren lukke sig bag mig.

Nu er der ingen vej tilbage. 
 

Druk, doping og damer

Ud over doping fortæller Thomas Dekker i sin bog Røvtour, hvordan han og de øvrige rytter festede igennem med druk og damer:

Vinteren inden min første sæson som professionel er der den ene træningslejr efter den anden. Og mellem træningslejrene tager jeg til Mallorca og træner for mig selv hver eneste dag, 35-40 timer om ugen. Jeg bobler af ærgerrighed. Jeg er fast besluttet på at sætte mit aftryk fra allerførste løb.

På Rabobanks træningslejre i Spanien er jeg en af de bedste. På testkørslerne op ad Coll de Rates efterlader jeg alle i mit spor. Men jeg vil heller ikke holde mig tilbage om aftenen. Jeg er med på hver eneste druktur. Jeg går fra den ene yderlighed til den anden. Det går op for mig, at jeg er lige så dedikeret til mit druk, som jeg er til min cykling. Jeg får smag for vin, men som regel hælder jeg de stærke varer ned blandet med sodavand. Vi tager ud på tarvelige spanske barer, der er fyldt med turister om sommeren, men som her om vinteren må nøjes med uregerlige cykelryttere og en drukkenbolt i ny og næ. Vi drikker, vi vrøvler, vi synger, bliver smidt ud, kaster op bag busstoppesteder og vakler tilbage til hotellet, pissestive.

Ikke desto mindre er træningsturene hurtige og vilde, og det er ofte dem, der har drukket mest, der sætter tempoet. Ingen giver sig en tomme: Din machostatus afhænger af, hvor hurtigt du cykler, og hvor meget sprut du kan hælde indenbords. Tømmermænd eller ej, alle er klar til træning på slaget ti. Ingen kommer for sent.”


Baskerlandet Rundt

I sin bog fortæller Thomas Dekker om, hvordan mange af rytterne var dopede under Baskerlandet Rundt:

Den ene ekstra blodpose i mine årer er ikke nok til, at jeg kan holde trit med de bedste på vejene i Baskerlandet Rundt. Tempoet er så vanvittigt, at det er helt til grin. Det er ikke, fordi jeg ikke er blevet advaret. Feltet har døbt Baskerlandet Rundt ’et scooterløb’, fordi der er dage, hvor spanierne ser ud til at køre med 50 kilometer i timen fra start til slut uden at svede. På en etape kæmper jeg mig op ad et bjerg med mælkesyre stående ud af ørerne på mig, da Riccardo Riccò og José Ángel Gómez Marchante stopper for at tisse, som om de var på en søndagstur. Jeg er ikke i tvivl: Hvis jeg vil markere mig i Baskerlandet Rundt, er jeg nødt til at tage doping på et mere avanceret niveau.
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

De ti dyreste huse i Spanien i 2019

Boligsiden Idealista har offentliggjort de ti dyreste huse i Spanien i 2019. Der er tale om de absol...

Bolig i Spanien

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, d...

Sport

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas ...

Kultur

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på somme...

Sport

Neymar tilbage til La Liga?

Da fodboldspilleren Neymar forlod FC Barcelona for Paris SG i sommeren 2017, blev han samtidig verde...

Sport

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og stor...

Kultur

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, der strækker sig til sommeren 2023. FCK hentede tidligere på sommeren en anden spiller i spansk fodbold, nemlig Pep Biel. Derudover får Michael Santos selskab af Guilhermo Varela i FCK, som også er fra...

Sport

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på sommerferie, så tog de 20 La Liga-klubber hul på 89. version af det spanske mesterskab i weekenden. Flere spillere har forladt ligaen, en stor håndfuld spillere har skiftet en spansk klub ud med en anden o...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas skal være hovedsæde ...

Kultur

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og store, ligesom der er ta...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com