Thomas Helmig i nye rammer

Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncerter i marts solgt. De fire koncerter i København, Odense og Århus udviklede sig til en sand triumftur. Thomas Helmig er mere populær end nogensinde og interessen for at opleve ham i tyrefægterarenaen i Torremolinos til september er enorm.
 
Et nyt album har set dagens lys og en omfattende sommertur med 30 store koncerter skydes i gang ved månedens udgang. Turnéen slutter til september – i Málaga. Byen som den folkekære musiker holder så meget af.
 

Hjemme i Málaga

Thomas Helmig tilbringer flere måneder af året i Málaga.
"Min kærlighed til Andalusien og Málaga stikker dybt. For snart 25 år siden besøgte jeg min daværende manager, som havde hus i Cómpeta. Jeg faldt for området og andalusierne med det samme. Jeg havde en dejlig fornemmelse af at føle mig hjemme og tryg. Der har jeg skrevet mange tekster og melodier", fortæller Thomas Helmig til La Danesa. Siden da dukkede bymennesket op i ham, og den sidste håndfuld år har han og familien tilbragt mere og mere tid i deres lejlighed i Málagas gamle bydel.
"For mig er Málaga en magisk by. Jeg elsker byen og den har en god størrelse. Stemningen er helt anderledes end i danske byer og udendørskulturen gør Málaga til et fantastisk sted om aftenen. Jeg er specielt fascineret af lyset i vinduerne, lige når mørket begynder at sænke sig. Det kan være ret inspirerende for en skandinav", synes den danske musiker. Ellers elsker han at slentre rundt i byens smalle gader, nyde de små pladser og løbe ture på strandpromenaden. Det er i disse stunder, han de sidste år har fundet inspiration til nogle af sine bedste tekster og melodier – blandet andet hittet ”Málaga”
"En dag ved solnedgang sad jeg med min guitar og så kom melodien og teksten ”Så godnat Málaga....” Melodien kom først, men teksten kom hurtigt lige efter og byerne København, Århus og Michigan, hvor jeg har boet blev flettet ind. Det passede perfekt med de billeder, jeg så for mig og den stemning, jeg var i. Jeg husker jeg netop på tv havde set nogle smukke filmklip fra den spanske filminstruktør Pedro Almodóvar. Hvor jeg så fik ord som ”drømmeparabol” fra, må du ikke spørge mig om", griner Helmig og forsætter: "Da jeg skrev sangen, kunne jeg mærke, at det er i Århus, jeg er født og hører hjemme. Men Málaga er mit hjem nr. 2. Ingen tvivl om det."
 

Nyt og tussegammelt

Det er nu snart 35 år siden, Thomas Helmig debuterede med sit album, som blot hed ”Thomas”. Den unge århusianer røg direkte ind i danskernes hjerter med sin gode musik, simple tekster og sin naturlige, drengede væremåde. Siden da er det blevet til 16 album, en lang række singler og opsamlingsalbum og et utal af koncerter. Alle har sunget med på ”Det er mig der står herude og banker på”, ”Nu hvor du har brændt mig af” og ”Dagen efter dagen derpå”. Interessen for Thomas Helmig har været intakt i fire årtier - uanset om han har sunget på dansk eller engelsk, givet solo koncerter eller sammen med sit band, som han nu drager ud på én af de allerstørste turnéer med.
"Vi glæder os naturligvis til at turnére landet rundt og præsentere vores nye sæt. Vi kommer både med lidt nyt, noget tussegammelt og noget vi ikke har spillet i årevis", fortæller Helmig, som meget pludseligt sendte nyt album på gaden den 1. marts. Det kom bare. Ingen store pressemøder og tv-shows, som normalt hører sig til. Udgivelsen fik kun følgeskab af et længere interview på artistens facebook. ”Det kan let blive trættende altid at gøre tingene ens, så det var helt befriende at lancere mit album på en ny måde. Vel ligger der meget arbejde bag, men mere højtideligt tager jeg det ikke. Folk som ønsker mit nye album skal nok finde det,” mener Thomas Helmig. Stilen i hans nyeste musik er funderet i soul- og funkmusikken. Modtagelsen har været blandet i den danske presse. Omvendt er den nye musik gået rent ind hos publikum. ”Når man laver noget nyt vil reaktionerne altid være blandede. Det gælder i alle livets facetter. Men jeg har aldrig været bange for at følge mit indre og prøve noget nyt. Var jeg det, ville jeg ikke stå, hvor jeg står i dag,” er de næstsidste ord fra Thomas Helmig, som om få uger drager land og rige rundt med sit band. Turnéen rundes af under de himmelstrøg, han selv holder så meget af; nemlig de sydspanske. ”Den koncert bliver helt speciel for os. Vi elsker at spille til Málaga.”
 

Tusind fans ta'r turen til Málaga

Det forventes, at over 1.000 entusiastiske Helmig-fans tager turen fra Danmark for at overvære afslutningen på Thomas Helmigs 2018-turné i det spanske. Heriblandt findes én af landets største og mest aktive fans; Pia Vejle fra Århus. Hun er formand for fanklubben ”Thomas Helmig Support” og har fulgt Thomas Helmig i tykt og tyndt, siden hun hørte ham første gang i 1986 ved en byfest i den midtjyske by Ry. "Det var det år, han udgav sit andet album, der blot hed ”2”. Siden da tager jeg gerne til helt op til 30 koncerter om året, når bandet er på turné. Vi er altid et par veninder eller familie sammen, og vi har et væld af gode minder. Vi har rejst landet rundt, og jeg kan kun trække på smilebåndet, når jeg tænker på det utal af timer, vi har sunget, råbt og skreget under koncerterne og tilsvarende det utal af timer, vi har stået i kø i regn og blæst for at komme først ind til koncerterne for at få de bedste pladser helt oppe ved scenen.”
Ud over selve koncerterne bruger Pia Vejle en stor del af sin fritid på fanklubben, som tæller 700 medlemmer. ”Nogle tror, at alt med musik og idoler kun hører ungdommen til. Men sådan er det ikke. Der er ingen alder for at være fan af nogen eller noget, og det fleste Helmig fans er på samme alder som ham, eller måske lidt ældre. Hovedsagen er, at man kan identificere sig med musikken og teksterne. Og her er Helmig fantastisk, for han har altid skrevet musik fra hjertet og til hjertet. Hans sange følger med på livets vej; fra den første dans, den første kæreste, kærestesorgerne, fra året hvor ens barn blev født, osv. Hans musik og koncerter gør folk glade og giver energi til en travl hverdag", mener Thomas Helmigs fan nr.1.
Flere gange har Pia Vejle mødt sit idol bl.a. i sommeren 2010 efter en koncert i København. "Vi mødtes på en bar midt i byen efter koncerten. Jeg var sammen med mine trofaste koncertveninder, og Helmig dukkede op med hele sit band. Det blev en uforglemmelig aften med autografer, fotos og et kram fra verdens bedste musiker. Det er en mand og et band, der kan glæde hundrede tusindvis af mennesker med deres musik og livsglæde", slutter Pia Vejle, som atter følger Helmig og bandet på årets turné og, naturligvis, tager turen til Torremolinos med veninderne den 8. september.
 

Den smukke tyrefægterarena

Den gamle tyrefægterarena i Torremolinos blev for et par år siden renoveret og omdannet til et multikulturelt center med plads til koncerter, sportsbegivenheder, messer, udstillinger, modeshows og private fester. Grundet manglende interesse fra både publikum og kommunalbestyrelsen har der ikke været tyrefægtning i arenaen siden 2015. Til gengæld afvikles der flere og flere koncerter. Thomas Helmig bliver den første danske artist, der giver koncert på den gamle Plaza de Toros.
 

Dans i arena’en

Der bliver musik, fest og god stemning i tyrefægterarenaen i Torremolinos hele aftenen og natten for både før og efter koncerten spiller DJ RisRas den bedste danske og internationale musik fra 80’ og 90’erne. RisRas har rejst land og rige rundt som DJ de sidste tyve år og er i dag fast inventar på flere store danske festivaler. Hans musik, small talk og glade attitude er garanti for en god fest.
 
 

Billetsalg

Billetten til koncerten er en kombineret stå/siddeplads og koster 50 euro.
Billetter kan købes hos:
Fuengirola: UniOptica og Café La Vida
Mijas: Loft & Roomers og Vitamina
Marbella: Loft & Roomers
Torre del Mar: Heiko by Heiko
Nerja: Ole Optica Almuñécar:
Costa Granada Home og 123tours

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tæ…

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at sætte ord ...

Artikel

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til revision. De sidste julegave...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om året er der mange, som tror...

Tema & Profiler

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'r...

Kultur

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt ko...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika. Ja faktisk var næsten sa...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede i Spanien. Jeg havde bygg...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Nytårs-rygsmerter

Her i det nye år har mange mennesker en masse nytårsforsætter og planer om ting, der skal gøres ande...

Helse & Sundhed

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af ...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der er nyt om Málagas metro, e...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på ...

Kultur

Forhøjet Blodtryk

Klokken fem minutter i 12 søndag aften ringer jeg panikslagen til min søn, der heldigvis ikke er lan...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Cáceres – en helt unik by

Cáceres ligger i Extremadura, ca. 470 km. fra Málaga og det er en enestående by, hvis middelaldercentrum ligger helt intakt inden for bymuren. Byen kom på Unescos verdensarvsliste i 1986, så det er he...

Udflugter & Rejser

Trolderuten og skyttegravene ved Granada

I naturparken Sierra de Huétor, lige nordøst for Granada, findes der nogle interessante skyttegrave fra borgerkrigen og dem kan man besøge den dag i dag. De flottest beliggende og bedst bevarede skytt...

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Sport

BoConcept På Lauro Golf

Den 20. november spillede den skandinaviske gruppe, under ledelse af Tove, på Lauro Golf med BoConcept som sponsor. BoConcept har butik både på Mijasvejen i Fuengirola og i Marbella. 66 friske golfere var mødt op, skønt vejrguderne drillede! Heldigvis blev det kun til en enkelt byge før opklaringen...

Golf

BLANCOCHECK: 2,5 mio.!

Málaga CFs argentinske topscorer en fodboldflakker med nordisk gæstevisit i 2015 - 16 Blanco Leschuk er født i Las Heras i Mendoza-provinsen med de lave bjergkæder El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyldest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske selv...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Fødselsdagsboller

Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men ...

Gastronomi

Veras Veranda: December

Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder herm...

Gastronomi

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Mægtige Amin

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om åre...

Tema & Profiler

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede ...

Tema & Profiler

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De give...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der e...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Morten Møller

Han siger, han kan være besværlig – men altid loyal og troværdig med en udb...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com