Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med stil!

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El Camino Francés”, eller den franske rute, strækker sig over 800 kilometer fra St. Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela, herefter bare kaldt Santiago. Omtrent to tredjedele af dem, som går pilgrimsruten, følger denne vej. Og hvad betyder det i antal mennesker? Jo, i 2017 blev der sat ny rekord, og hele 300.000 mennesker ankom i Santiago for at få det sidste stempel i pilgrimspasset, det såkaldte ”Compostela”, som kun tildeles dem, der har gået de sidste 100 kilometerne ind til Santiago, eller hvis man cykler, de sidste 200 kilometer. Hvis man lægger alle, som går dele af ruten, men måske ikke nødvendigvis de sidste 100 kilometer, til, så stiger antallet af mennesker til langt over en halv million, som årligt er ude på pilgrimsfærd til Santiago, et imponerende tal! Tager man i betragtning at i 80’erne var det bare godt 20.000 mennesker, som gik denne pilgrimsrute, så får man et vist indtryk af, hvor umådelig populær denne vandretur er blevet de seneste år.
 
 

Hvorfor tager man på pilgrimsvandring?

Årsagerne til at tage på pilgrimsvandring varierer meget. For mange er det religiøse og historiske aspekt af størst betydning. Andre ser på det som en stor fysisk udfordring at gå hele 800 kilometer, og nogen søger fred med sig selv eller forsøger måske at finde sig selv ved at tage en ”time-out” fra hverdagen. Endnu andre søger svar på livets store spørgsmål, mens mange, måske flertallet, ønsker en aktiv ferie, fyldt med fin natur, kultur og mange historiske seværdigheder på vejen. Uanset årsag bliver alle taget godt imod på vejen og ønsket ”buen camino” stadigvæk af både lokalbefolkningen og andre pilgrimme. Det er selvfølgelig ikke til at komme udenom, at populariteten af denne pilgrimsvandring også har pustet liv i mange små lokalsamfund og landsbyer. Når der pludselig passerer nogle tusind mennesker om dagen gennem en ellers søvnig landsby, er det kun kreativiteten, som sætter grænser for forretningsideerne, men uanset skal alle pilgrimmene jo have både mad og drikke, og et sted at overnatte.
 

Traditionel pilgrimsvandring

For de hærdede pilgrimme er det hele strækningen, der gælder, og da siger det sig selv, at man må sætte en del tid af, man skal trods alt gå 800 kilometer. Hvis man går 25 kilometer om dagen, er man da på vejen i ca. 4 uker, og de fleste bruger 4-6 uger på hele strækningen. For de allerfleste er netop tiden et problem. Hvis man skal gå pilgrimsruten i 6 uger, har man med stor sandsynlighed ikke arbejde, selv om en del studerende og pensionister (som begge ofte har nok tid) naturligvis også tager på pilgrimsvandring. Har man tid, men ikke arbejde, kan økonomien være anstrengt, og dermed sover en del pilgrimme ude, provisorisk, eller på de aller billigste herberg på vejen. Intet galt i dette, men hvad hvis man ønsker en lidt mere behagelig pilgrimstur?
 

Luksus-pilgrimsvandring

Ja, hvis man har begrænset med tid og ønsker maksimalt af oplevelser på vejen, samt komfortable forhold undervejs, så melder man sig til en grupperejse eller temarejse med ”fuld pakke”. Undertegnede, La Danesas journalist Tom Halvorsen, har været rejseleder for mange sådanne ture og får fantastiske tilbagemeldinger fra deltagerne. Turene har et tæt og omfattende program og varer i henholdsvis 9 og 11 dage. I stedet for at gå lange strækninger sammenhængende, er specielt smukke og varierede dele håndplukket, og man bor på flotte hoteller undervejs, med frokost og tre-retters middag inkluderet hver dag. Hver dag byder på en ny by, med diverse udflugter til historiske katedraler og bygninger, samt andre attraktioner. Man slipper for at bære bagage, når man vandrer, da denne fragtes fra by til by, fra hotel til hotel, af egen bus som medfølger under hele turen. De udvalgte hoteller er som regel 3- og 4-stjerners, med god beliggenhed, sådan at man på egen hånd også kan udforske byerne, man overnatter i, som f.eks. Burgos, Léon, Astorga, Ponferrada, Ávila og Santiago. Skulle man en dag ønske at gå kortere eller længere distance end hvad programmet siger, så er det heller intet problem. Der er stadigvæk plads til en vis fleksibilitet og individualitet på en grupperejse!
 

Andre fordele med luksus-udgaven af pilgrimsvandring

Hvorvidt vi kan tale om fordele versus ulemper afhænger selvfølgelig af motivet for i det hele taget at tage på pilgrimsfærd til at starte med. Hvis man ønsker at presse sig selv til det yderste, har en større mening med at gå pilgrimsruten (som nævnt ovenfor, religiøse årsager, finde sig selv, søger en dybere mening, etc.), så er det ikke relevant at tale om fordele og ulemper. Det, som imidlertid må nævnes, er, at hvis man går hele Camino Francés på 800 kilometer, så vil der definitivt være mange dele af strækningen, som er ufattelig kedelige og ensformige, med perioder på mange dage sammenhængende med monotont landskab, ofte med motorvejen som nærmeste nabo. Dette er så absolut ikke undertegnedes ”kop te” - hvorfor ikke hellere gå 800 kilometer i storslået natur i f.eks. Himalaya i stedet for, hvis det handler om at gå langt? Som sagt, det afhænger selvfølgelig af motivet.
 
Opsummeret er nogle af fordelene med luksus-udgaven af pilgrimsvandring som følger:
 
• Maksimalt med oplevelser i løbet af kort tid
• Behagelige overnatningssteder med måltider inkluderet
• Socialt og trygt at rejse i gruppe
• Fuldt oplæg, man slipper for at planlægge alt selv
• Skandinavisk rejseleder er med hele vejen
• Man slipper for at bære bagagen med sig
• Udvalgte, smukke dele af pilgrimsruten
• Bus som følger gruppen hele tiden
• Man køres ud af byerne – ingen hiking i trafikerede bygader
• Det bliver som regel billigere at tage på grupperejse end at organisere det samme selv
 
Nu er La Danesas journalist selvfølgelig ikke helt objektiv i denne sag, som rejseleder for pilgrimsvandringer med stil ville det være en grov påstand, men at luksusvarianten passer til de aller fleste, er det ingen tvivl om. Så hvis du længe har haft lyst til at tage på pilgrimsvandring til Santiago de Compostela, og ønsker at gøre det på en behagelig måde, kan denne variant varmt anbefales!
 
 
Pilgrimsvandring gruppe

En af grupperne, som var på pilgrimsvandring i juni 2018, her udenfor Ávila.
 
 
 
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshall...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små...

Udflugter & Rejser

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæg...

Tema & Profiler

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert og...

Udflugter & Rejser

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne ...

Kultur

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotor…

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en ...

Bolig i Spanien

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer hans datter i et abstrakt ...

Tema & Profiler

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert...

Kultur

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne går...

Gastronomi

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved fle...

Udflugter & Rejser

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små hvidkalkede huse med bougainviller ved indgangsdøren? Får du fred i sjælen af at sidde på en bænk o...

Udflugter & Rejser

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert også for mange andre. Denne fine bjergkæde ligger østnordøst for Sierra Nevada og er lidt lavere, men ...

Udflugter & Rejser

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El...

Udflugter & Rejser

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’leg...

Udflugter & Rejser

Sport

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27. – 30. juni

Fantastiske golfrunder hvor følelserne sidder ude på tøjet og presset på spillerne stiger i løbet af ugen. Sådan er Estrella Damm Andalucía Masters – golfturneringen hvor der spilles om den eftertragtede Andalucía Valderrama Masters-pokal på en af de mest ikoniske golfbaner i verden. Valderrama-b...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Kultur

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne Tobias Dybvad og Nik...

Kultur

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer h...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel - Mogens Dahl

Mogens Dahl er ikke bare ærlig. Han er hudløst ærlig og kigger altid folk d...

Tema & Profiler

Dansk teater og spansk charme - på besøg hos scenograf Birgi…

Farver og blomster – og masser af det. Her ses Birgitte med nogle af sine v...

Tema & Profiler

Kan homoseksualitet kureres?

Søger du personlig udvikling, efteruddannelser eller ny inspiration, er udb...

Tema & Profiler

Vifter

Håndviften – dens historie og sprog Bruger du håndvifter i sommervarmen?...

Tema & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com