Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med stil!

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El Camino Francés”, eller den franske rute, strækker sig over 800 kilometer fra St. Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela, herefter bare kaldt Santiago. Omtrent to tredjedele af dem, som går pilgrimsruten, følger denne vej. Og hvad betyder det i antal mennesker? Jo, i 2017 blev der sat ny rekord, og hele 300.000 mennesker ankom i Santiago for at få det sidste stempel i pilgrimspasset, det såkaldte ”Compostela”, som kun tildeles dem, der har gået de sidste 100 kilometerne ind til Santiago, eller hvis man cykler, de sidste 200 kilometer. Hvis man lægger alle, som går dele af ruten, men måske ikke nødvendigvis de sidste 100 kilometer, til, så stiger antallet af mennesker til langt over en halv million, som årligt er ude på pilgrimsfærd til Santiago, et imponerende tal! Tager man i betragtning at i 80’erne var det bare godt 20.000 mennesker, som gik denne pilgrimsrute, så får man et vist indtryk af, hvor umådelig populær denne vandretur er blevet de seneste år.
 
 

Hvorfor tager man på pilgrimsvandring?

Årsagerne til at tage på pilgrimsvandring varierer meget. For mange er det religiøse og historiske aspekt af størst betydning. Andre ser på det som en stor fysisk udfordring at gå hele 800 kilometer, og nogen søger fred med sig selv eller forsøger måske at finde sig selv ved at tage en ”time-out” fra hverdagen. Endnu andre søger svar på livets store spørgsmål, mens mange, måske flertallet, ønsker en aktiv ferie, fyldt med fin natur, kultur og mange historiske seværdigheder på vejen. Uanset årsag bliver alle taget godt imod på vejen og ønsket ”buen camino” stadigvæk af både lokalbefolkningen og andre pilgrimme. Det er selvfølgelig ikke til at komme udenom, at populariteten af denne pilgrimsvandring også har pustet liv i mange små lokalsamfund og landsbyer. Når der pludselig passerer nogle tusind mennesker om dagen gennem en ellers søvnig landsby, er det kun kreativiteten, som sætter grænser for forretningsideerne, men uanset skal alle pilgrimmene jo have både mad og drikke, og et sted at overnatte.
 

Traditionel pilgrimsvandring

For de hærdede pilgrimme er det hele strækningen, der gælder, og da siger det sig selv, at man må sætte en del tid af, man skal trods alt gå 800 kilometer. Hvis man går 25 kilometer om dagen, er man da på vejen i ca. 4 uker, og de fleste bruger 4-6 uger på hele strækningen. For de allerfleste er netop tiden et problem. Hvis man skal gå pilgrimsruten i 6 uger, har man med stor sandsynlighed ikke arbejde, selv om en del studerende og pensionister (som begge ofte har nok tid) naturligvis også tager på pilgrimsvandring. Har man tid, men ikke arbejde, kan økonomien være anstrengt, og dermed sover en del pilgrimme ude, provisorisk, eller på de aller billigste herberg på vejen. Intet galt i dette, men hvad hvis man ønsker en lidt mere behagelig pilgrimstur?
 

Luksus-pilgrimsvandring

Ja, hvis man har begrænset med tid og ønsker maksimalt af oplevelser på vejen, samt komfortable forhold undervejs, så melder man sig til en grupperejse eller temarejse med ”fuld pakke”. Undertegnede, La Danesas journalist Tom Halvorsen, har været rejseleder for mange sådanne ture og får fantastiske tilbagemeldinger fra deltagerne. Turene har et tæt og omfattende program og varer i henholdsvis 9 og 11 dage. I stedet for at gå lange strækninger sammenhængende, er specielt smukke og varierede dele håndplukket, og man bor på flotte hoteller undervejs, med frokost og tre-retters middag inkluderet hver dag. Hver dag byder på en ny by, med diverse udflugter til historiske katedraler og bygninger, samt andre attraktioner. Man slipper for at bære bagage, når man vandrer, da denne fragtes fra by til by, fra hotel til hotel, af egen bus som medfølger under hele turen. De udvalgte hoteller er som regel 3- og 4-stjerners, med god beliggenhed, sådan at man på egen hånd også kan udforske byerne, man overnatter i, som f.eks. Burgos, Léon, Astorga, Ponferrada, Ávila og Santiago. Skulle man en dag ønske at gå kortere eller længere distance end hvad programmet siger, så er det heller intet problem. Der er stadigvæk plads til en vis fleksibilitet og individualitet på en grupperejse!
 

Andre fordele med luksus-udgaven af pilgrimsvandring

Hvorvidt vi kan tale om fordele versus ulemper afhænger selvfølgelig af motivet for i det hele taget at tage på pilgrimsfærd til at starte med. Hvis man ønsker at presse sig selv til det yderste, har en større mening med at gå pilgrimsruten (som nævnt ovenfor, religiøse årsager, finde sig selv, søger en dybere mening, etc.), så er det ikke relevant at tale om fordele og ulemper. Det, som imidlertid må nævnes, er, at hvis man går hele Camino Francés på 800 kilometer, så vil der definitivt være mange dele af strækningen, som er ufattelig kedelige og ensformige, med perioder på mange dage sammenhængende med monotont landskab, ofte med motorvejen som nærmeste nabo. Dette er så absolut ikke undertegnedes ”kop te” - hvorfor ikke hellere gå 800 kilometer i storslået natur i f.eks. Himalaya i stedet for, hvis det handler om at gå langt? Som sagt, det afhænger selvfølgelig af motivet.
 
Opsummeret er nogle af fordelene med luksus-udgaven af pilgrimsvandring som følger:
 
• Maksimalt med oplevelser i løbet af kort tid
• Behagelige overnatningssteder med måltider inkluderet
• Socialt og trygt at rejse i gruppe
• Fuldt oplæg, man slipper for at planlægge alt selv
• Skandinavisk rejseleder er med hele vejen
• Man slipper for at bære bagagen med sig
• Udvalgte, smukke dele af pilgrimsruten
• Bus som følger gruppen hele tiden
• Man køres ud af byerne – ingen hiking i trafikerede bygader
• Det bliver som regel billigere at tage på grupperejse end at organisere det samme selv
 
Nu er La Danesas journalist selvfølgelig ikke helt objektiv i denne sag, som rejseleder for pilgrimsvandringer med stil ville det være en grov påstand, men at luksusvarianten passer til de aller fleste, er det ingen tvivl om. Så hvis du længe har haft lyst til at tage på pilgrimsvandring til Santiago de Compostela, og ønsker at gøre det på en behagelig måde, kan denne variant varmt anbefales!
 
 
Pilgrimsvandring gruppe

En af grupperne, som var på pilgrimsvandring i juni 2018, her udenfor Ávila.
 
 
 
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

De ti dyreste huse i Spanien i 2019

Boligsiden Idealista har offentliggjort de ti dyreste huse i Spanien i 2019. Der er tale om de absol...

Bolig i Spanien

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, d...

Sport

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas ...

Kultur

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på somme...

Sport

Neymar tilbage til La Liga?

Da fodboldspilleren Neymar forlod FC Barcelona for Paris SG i sommeren 2017, blev han samtidig verde...

Sport

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og stor...

Kultur

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, der strækker sig til sommeren 2023. FCK hentede tidligere på sommeren en anden spiller i spansk fodbold, nemlig Pep Biel. Derudover får Michael Santos selskab af Guilhermo Varela i FCK, som også er fra...

Sport

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på sommerferie, så tog de 20 La Liga-klubber hul på 89. version af det spanske mesterskab i weekenden. Flere spillere har forladt ligaen, en stor håndfuld spillere har skiftet en spansk klub ud med en anden o...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas skal være hovedsæde ...

Kultur

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og store, ligesom der er ta...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com