Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer sig bag det kedelige ydre.
Inde bag de tunge døre på den gamle bygning tager direktør og ejer af museet (det vil både sige bygningen samt alt indhold), Gonzalo Fernandez-Prieto, imod. Jeg når kun at få foden over dørtærsklen, før Gonzalo begynder at fortælle begejstret om de første genstande i museet. Gonzalo taler spansk samt engelsk og tysk perfekt – hans slægt og bredt ud over det meste af Europa, og han selv har både boet og arbejdet i England og Tyskland, fortæller han.
Hvorfor Gonzalo har kastet sine kærlighed på netop glas er, ifølge ham selv, på grund af glassets mystik. ”Glas gemmer på så mange hemmeligheder,” siger han, og griber fat i et drikkeglas, der står på en af de mange mahognimøbler. Da han holder det op imod lyset, ser man tydeligt et skjult motiv i glassets bund.

Y muebles..

For et museum, der hævder at dedikere sig til glas og krystal, er der betragteligt mange møbler. Det har sin forklaring. ”Møblerne, malerierne, tæpperne osv. er alt sammen noget, jeg har arvet. Det kommer fra min familie, og jeg har ikke selv skullet gøre noget for at få fat på dem. Glasgenstandene derimod har jeg, med undtagelser af donationer, krejlet mig til. Og det har kostet betydelige mængder spiritus i mine unge dage,” smiler Gonzalo og tager sig til hovedet.
”Alle møbler her er signerede,” udbryder han stolt, da vi bevæger os længere ind i museet, og refererer til mahognimøblernes små metalskilte, der fortæller, hvem der har fremstillet dem og hvornår. ’Hvornår’ er i dette tilfælde lige så interessant som ’hvem’, for mange af møblerne er flere hundrede år gamle. Et særligt imponerende møbel står i underetagen. Det er et bord med plads til 32 personer. Gonzalo henter et håndsving frem fra en kommodeskuffe og viser mig, hvordan forlængelsen af bordet sker. ”Desværre er lokalet her ikke langt nok til, at jeg kan få alle plader i, så jeg kan kun have 26 personer til bords,” siger han med et glimt i øjet.

Suppe, frokost, middag, dessert – en tallerken til alle lejligheder

Vi fortsætter videre til næste udstilling og her står et fint stel af mærket Spode. Gonzalo fortæller, at engelske Spode var de første, som anvendte knust benmateriale til fremstillingen af porcelæn. Det man på engelsk kender som ’bone china’. Bag lågerne under vitrineskabet gemmer resten af stellet sig, og Gonzalo tager en tallerken ud, så jeg kan føle på den. ”Hvorfor tror du, vi ikke har en masse spanske spisestel?” spørger han retorisk. ”Spanierne dækker jo aldrig bord! De er altid ude at spise..” Han himler med øjnene over denne åbenlyse spildte mulighed for at dække et middagsbord, der siger spar to, for sine gæster, og jeg tænker på, hvordan det mon er, at være til middag hos Gonzalo. Han ligner en person, der absolut har lært at spise middag med bøger under armene, men han påpeger flere gange, at han altså er hippie ind til benet.

Vin drikkes af krystalglas!

Jeg spørger lidt forsigtigt, om Gonzalo er typen, der kan finde på diskret at tjekke stemplet under tallerkenen, når han er ude at spise. ”Det kunne jeg aldrig drømme om! Til gengæld er jeg lidt af en snob, når det kommer til vinglas. Hvis man serverer vin for mig i plastikglas, så falder jeg død om,” siger han ganske dramatisk og med et anseeligt glimt i øjet. ”God vin skal serveres i gode glas. Og vin smager, ligesom mad, bedre af at blive serveret ordentligt,” siger han og tager et krystalglas frem fra den nærmeste vitrine og knipser til kanten med fingrene. Klangen er ikke til at tage fejl af – den forplanter sig helt op under det høje loft, hvorfra krystallysekronerne hænger med jævne mellemrum. Gonzalo beklager, at han ikke kan have sine største lysekroner på display her på museet, da loftet er for lavt forstås.
Lidt længere nede i udstillingen kommer vi til en montre, der egentlig ikke ser særligt imponerende ud. Fire små skæve figurer står på rad og række. Det er de ældste genstande på museet og kan dateres tilbage til år 500 f.kr.

Har du glasskatte derhjemme?

”Jeg anbefaler altid folk til at gå hjem og kigge ordentligt på de glasgenstande, de har derhjemme. En god bekendt af mig havde en genstand, der er mere værd end dette hus – hun brugte det som askebæger!” udbryder Gonzalo og viser os ’askebægeret’, som nu befinder sig på rette hylde i en glasmontre i museet. Doneret af ejeren.

Et museum med ambitioner

”Min drøm er at anlægge en have i tilknytningen til museet her. Selvom man ikke tror det, så er jeg hippie helt ind til benet, og jeg elsker farver. Og farvet glas kommer bedst til udtryk, når det kan få lov at spille i solens stråler,” fortæller Gonzalo med lys i øjnene og tager en petroleumsfarvet glasfigur fra hylden og holder den op i solens stråler, som når ned i patioen, mens hans ruller den i hånden. Måden lyset spiller i den ujævne glasoverflade er præcis som at kigge ned i vandoverfladen inde fra en havnekaj.
 
Praktisk information

Det koster 6€ at besøge museet og inkluderer en guidet tur.
Åbningstider 11-19 tirsdag til søndag.
Tlf: (+34) 952 220 271 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com