Udlændinge stemmer som aldrig før · Ny plan skal redde de små byer · Kæmpe filmprojekt i Málaga

Udlændinge stemmer som aldrig før


Flere udlændige end nogensinde skal den 26. maj til stemmeurnerne, når der er kommunalvalg. Myndighederne har registreret 81.763 valgberettigede udlændinge i Málaga-provinsen, hvoraf 40.104 i tide har søgt og fået godkendt sin ansøgning om at stemme. Det er næsten halvdelen af provinsens udlændige, hvilket er ny rekord. Størstedelen af de udenlandske stemmer kommer fra EU landene, men de sydamerikanske nationaliteter er også stærkt repræsenteret. Det står klart, at de udenlandske stemmer får stor betydning for det endelige valgresultat mange steder. Ikke mindst i nogle mindre kommuner som Viñuela i Axarquía, hvor 642 af de 1.699 stemmeberettigede borgere er udlændinge.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny plan skal redde de små byer


Amtsrådet i Málaga har vedtaget en ny plan, som har til formål at stoppe den beboerflugt, der de sidste årtier har hersket i flere mindre kommuner i Málaga-provinsen. Fænomenet er velkendt – i hele Spanien. Flere unge flytter til de større byer, og de mindre byer bliver mere og mere affolkede. En ny rapport fra amtsrådet viser dog, at det største problem for de små byer er den dårlige kommunikation med de nærtliggende og større byer. Rapporten konkluderer bl.a., at en bedre infrastruktur vil få færre til at flytte ud og sågar tiltrække nye borgere. Derfor har amtsrådet i år afsat én million euro til at færdiggøre en ambitiøs tiårsplan med fornyet infrastruktur til og fra 40 mindre byer i Málaga-provinsen. Tiårsplanen vil få et budget på 50 millioner euro.
 
 
 
 

 
 
 
 

Kæmpe filmprojekt i Málaga

 
Et nyt stort filmprojekt er på vej til Málaga. Det ligger nemlig fast, at størstedelen af en film om Celine Dions liv skal indspilles i Málaga. Indspilningerne begynder allerede næste år, og filmen får et budget på 23 millioner dollars. Titlen bliver “The Power of Love” og det bliver den franske skuespillerinde Valerie Lemercier, der skal spille den canadiske verdensstjerne. Dele af filmen henlægges til Canada, USA og Frankrig men hovedvægten af optagelserne lægges på Málaga. Sidste års film om rockbandet Queen “Bohemian Rapsody” blev så stor en succes, at en ny film om Elton John er på vej, inden turen når til Celine Dion næste år.
 
 
 
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com