Det danske magasin i Spanien

Del

 
web-LD-Maj136
Granatæblet er kendt i mange kulturer og religioner. Det siges at være det berømte æble fra Edens Have. I den gamle græske og persiske mytologi repræsenterer granatæblet livet og genopstandelsen. I det gamle Kina symboliserede granatæblet både et langt liv og udødelighed, og blandt buddhister betragtes det som en af de tre guddommelige frugter.
Granatæblet har været anvendt som medicin igennem årtusinder mod en række forskellige sygdomme. De seneste 5 år har forskere fra hele verden fundet stadig flere sygdomsforebyggende og helbredende egenskaber ved granatæblet, som indeholder en lang række af de naturlige plantestoffer, der har vist sig at fungere som antioxidanter. Både grøn te og rødvin indeholder som bekendt de antioxidanter, som i videnskabelige undersøgelser har vist sig at forebygge og behandle bl.a. åreforkalkning og visse typer kræft.
Ekstrakt fra granatæble viser sig nu at være op til 3 gange så effektiv en antioxidant som både rødvin og te. Det er især indholdet af de naturlige plantestoffer som tanniner, anthocyaniner, ellaginsyre og phenolsyre, som man tilskriver de genopdagede sygdomsforebyggende /behandlende egenskaber.
 
Foreløbige undersøgelser tyder på at granatæblet:
• mindsker det såkaldte oxidative stress
• mindsker effektiv åreforkalkning
• beskytter mod hjertesygdom
• sænker blodtrykket
• hæmmer prostatakræftcellers vækst
• hæmmer brystkræftcellers vækst
• mindsker oxidation af det usunde LDL-kolesterol
 
De nærmeste år vil vise om forskerne kan bekræfte endnu flere sygdomsforebyggende egenskaber ved denne “livets frugt”. Den mængde, man bør tage for at opnå en sygdomsforebyggende/behandlende effekt, vil afhænge af det enkelte menneskes sygdomshistorie.
Man kan anbefale dagligt at tage 50 ml granatæblesaft fortyndet med vand cirka 1-3.
Granatæblesaft og kapsler kan købes i Vitamina i Centro Idea.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.