Det danske magasin i Spanien
Kontaktlinser er gode om sommeren – men de kræver den rigtige håndtering

Kontaktlinser er gode om sommeren – men de kræver den rigtige håndtering

Del

 
web-LD-Maj149
Ifølge Rocío Laza Claros, der er medlem af den spanske optikerforeningen, el Colegio Nacional de Ópticos-Optometristas, er der mange fordele ved kontaktlinser, men de kræver vedligeholdelse – specielt om sommeren.
 
“De giver et klarere syn, de er komfortable og de er bedre end briller, når man skal dyrke sport. Men om sommeren skal man være opmærksom på mulige gener.
Kontaktlinsebrugere har nemlig øget risiko for øjeninfektioner efter en tur i vandet. I swimmingpoolen befinder der sig andet end badegæster. Varmen og de kemiske stoffer danner en cocktail af bakterier, der ofte er skyld i betændelse i øjnene og virusinfektioner. Røde øjne, smerter, kemiske forbrændinger, lyssensibilitet, utilpashed i kroppen og tårer er nogle af de typiske symptomer på en sådan betændelse”.
Rocío Laza Claros, anbefaler derfor, at kontaktlinsebrugere er ekstra opmærksomme på hygiejnen i sommerperioden for at nedsætte risikoen for infektion.
“De skal sørge for at vaske og tørre hænderne rigtig godt, inden de rører ved linserne og øjnene, når de har været i poolen eller havet,” siger hun, menunderstreger, at hun stadig anbefaler kontaktliner om sommeren.
For at oplyse befolkningen om de forbehold, de bør tage i forbindelse med brugen af kontaktliner, har generalrådet for Colegios Nacional de Ópicos-Optometristas lavet en liste med anbefalinger, der bør følges, når man bruger kontaktliner om sommeren.
1) Brug svømmebriller, når du svømmer og bader.
2) Efter en tur i havet eller efter vandsport skyl da linserne med rensevæske.
3) Det anbefales ikke at tage linserne ud direkte efter dukkerten.
4) Overhold de anbefalede tider for brug af linserne.
5) Vent en halv time om morgenen, før du sætter linserne i, så dine øjne får luft. Det samme gælder inden sengetid, hvor du bør tage dem ud en halv time før, du går i seng.
6) Undgå at få sved i øjnene, da det kan indeholde bakterier. Og drik rigeligt med vand for at undgå dehydrering. Kold og tør luft fra airconditionen kan give ubehag. Tal med din optiker om eventuelle øjendråber.
7) Har du irriterede øjne, så drop linserne, indtil øjnene føles normale igen.
8) Brug kun de rense- og desinfektionsvæsker, du har fået af din optiker til at rengøre dine linser.
9) Brug solbriller. De beskytter både mod solen og støv fra luften.
Optica Laza, Calahonda, Fuengirola og La Cala de Mijas. Tlf.: 952 93 51 72
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.