Smerter i fødderne og hvad du bør gøre ved det

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Smerter i fødderne kan resultere i, at knæ, hofter, rygsøjle og nakke bliver overbelastede på grund af forkert gang. Folk med rygproblemer opdager, at smerterne i ryggen går væk, når de får smerterne i fødderne fjernet og dermed får en bedre gang. Smerte indikerer, at der er et problem og det bør tilses hurtigst muligt.
I sidste uge havde jeg to patienter, der har diabetes, med sår på fødderne. Dette er et alvorligt problem for enhver, men især diabetikere er i risikozonen, da der kan udvikles koldbrand, som kan føre til, at man er nødt til at amputere foden. Jeg sendte straks dem begge til en hudspecialist. Et andet problem er, at diabetikere ofte har skader på nerverne og ikke kan mærke smerte og derfor burde diabetikere undersøge deres fødder hver dag og jævnligt konsultere en fodplejer.
Hårde og bløde ligtorne, hård hud, revner i huden, indgroede tånegle, hælspore, dropfod, etc. forårsager smerter, der kun forværres, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Normalt kan problemet løses hurtigt, så hvorfor lide i smerte?
Jeg har arbejdet som fodplejer og zoneterapeut i Centro Belleza, Centro Idea i 12 år og jeg har derfor stor erfaring i behandling af alle slags fodproblemer. Mindst en gang om ugen ser jeg nogen med infektion i foden, hvilket er alvorligt, da infektionen, som den udvikler sig, tager tid at fjerne og involverer besøg hos lægen og antibiotika, hvilket kunne undgås, hvis smerten havde været under behandling, inden det udviklede sig til et stort problem.

Vær opmærksom på evt. fodproblemer, da det kun bliver værre og kan føre til andre alvorlige og ofte unødvendige problemer. Dine fødder fortæller dig, hvad der sker i din krop og at vedligeholde dem burde være en del af din daglige rutine. Behandl dem med den respekt og pleje, de fortjener for det hårde arbejde, de gør på dine vegne hver dag og du vil se, at de vil fortsætte med at tage del i at holde dig sund og aktiv.

I Storbritannien skal alle fodplejere og fodterapeuter nu registreres som fodterapeuter i den britiske regerings professionssundhedsråd (British Government’s Health Professions Council). Vi skal have denne registrering fornyet hvert 2. år og skal fremvise bevis for fortsat faglig udførelse. Jeg synes, det er godt, fordi vores arbejde bliver kontrolleret og vi er hele tiden nødt til at forbedre vores viden og færdigheder.

Af Brenda Holmen, Aut. fodplejer/zoneterapeut

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa