Sov dig til strålende velvære og vitalitet

Sov dig til strålende velvære og vitalitet

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Selvom vi er på vej mod lysere tider, er det stadig mørkt en stor del af døgnet. Brug denne måned til at få styr på dine sovevaner. Søvnen er livsvigtig for at vores krop og psyke kan slappe af, så søvn er en vigtig forudsætning for et godt helbred og velvære.
15 punkter vedrørende søvn hvis du ønsker overskud, vitalitet og sundhed.
– 7 – 8 timers dyb uafbrudt god søvn er vigtig for os alle. Ønsker du at slanke dig, så vær meget opmærksom på din søvn. Søvnmangel kan få produktionen af mæthedshormonet leptin til at falde. Det er timerne før midnat, der er de sundeste
– Et studie fra Standsford universitet viser, at kun 5% af alle mennesker kan nøjes med 6 timers søvn og samtidig have det godt. Så resten af os må afsætte otte af døgnets timer til en god nattesøvn. For lidt søvn udmatter, for meget sløver.
– Når du vågner om morgenen, så stræk dig godt igennem. Det øger dit velvære for så løber nervesignalerne frit og musklerne bliver bløde igen.
– Spis sidste hovedmåltid senest 3 timer før sengetid.
– Mange af os har svært ved at sove med koffein i blodet. Så drik din sidste kop kaffe om eftermiddagen. Husk at mange andre ting også indeholder koffein f.eks. chokolade, te, kakao. Koffeinet bliver i kroppen mellem 7 – 10 timer.
– Er du sulten før sengetid, så spis evt. lidt nødder, eller en skive rugbrød med ost. Er du nattespiser, så stop det. Det forstyrrer den regeneration, der finder sted, mens du sover.
– Hører du til dem, der synes, de vender og drejer sig i en uendelighed, inden søvnen indfinder sig, så er der lavet undersøgelser, der viser, at gennemsnitligt er du 7 minutter om at falde i søvn, mens de ”kvikke” nøjes med 3 minutter.
– En dejlig måde at falde i søvn på er at gennemgå dagen og takke for alle de ting, der har føltes godt. Det kan være alt fra en smuk rose, der er sprunget ud, en dejlig telefonsamtale, et smil osv. Husk det gamle ordsprog ”lad ikke solen gå ned over din vrede”.
– Søvn er vigtig for immunsystemet.
– Lider du af søvnbesvær, kan det skyldes mangel på magnesium, D–vitamin, B-vitaminer, silicium. Husk at B–vitaminerne bør indtages om morgenen.
– Om natten danner du hormonet Melatonin. Melatonin gør dig søvnig. Det er en antioxidant. Det samarbejder med D-vitamin og øger effekten af vitaminet. Yderligere blokerer Melatonin østrogenets stimulerende virkning på kræftceller. Nogle af os føler, vi får en bedre søvn ved at tage 3 mg melatonin ½ time før sengetid. Melatonin har en indvirkning på serotonin i hjernen, og hjælper på vintertristhed og depression.
– Alle former for alkohol kan fremme indsovning , men er også årsag til en urolig og afbrudt søvn.
– Det er vigtigt, at dit soveværelse er rent, udluftet og ordentligt, at sengen redes hver dag og rummet kun bliver brugt til at sove og elske i.
– Gode urter til at fremme en god søvn er f.eks. lavendel, hvor der kan bruges nogle få dråber på hovedpuden. Desuden findes der gode urteteer med bl.a. citronmelisse og kamille. Disse blandinger fås også i forskellige sammensætninger i kapselform. Naturlægemidlet Valerina Officinalis, der også kaldes baldrian, kan også hjælpe til en god søvn.
– Et gammelt og sundt husgeråd er at drikke et glas varm mælk med honning.

Af Anni Dahms – Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa