Det danske magasin i Spanien
Dagsudflugt til Águilas

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I det sydligste hjørne af Murcia, kun 8 km fra grænsen til Andalusien, ligger den smukke by Águilas. Águilas er med sine endeløse strande og historiske seværdigheder et populært rejsemål for både turister og spaniere.

Dette sted har set mange kulturer komme og gå, her har både fønikere, romere, vestgoter og muslimer sat deres præg. I 1790 opdagede nogle bygningsarbejdere helt tilfældigt resterne af et romersk bad. Senere er der fundet flere, og disse er nu smukt restaureret og er på listen over byens mange attraktioner.

På det højeste punkt i byen er Castillo de San Juan. Det var fønikerne, der først byggede det store forsvarsanlæg, men slottet, som det står i dag, blev først færdiggjort i 1756. Det blev bygget til at bekæmpe nordafrikanske pirater, der hærgede kysten. Der er for nylig fundet rester af udgravninger, der kan have været underjordiske passager mellem Castillo de San Juan og Castillo de Tébar i samme område. Udsigten fra slottet er fantastisk, pirater, der ville plyndre Águilas, havde ikke en let opgave!

Jernbanen – en vigtig faktor

Águilas blev en stor og vigtig eksporthavn for både landbrugsprodukter fra Murcias frugtbare bagland og for jern, bly og sølv fra minerne i området. Handelsaktiviteten steg yderligere, da jernbanen blev afsluttet i slutningen af ​​det 19. århundrede. Det er stadig muligt at tage toget til Águilas, og på Museo del Ferrocarril kan du lære om jernbanens betydning for byens udvikling.

Plaza España, hjertet af byen, er Águilas naturlige samlingssted. Her mødes byens indbyggere for at spille kort, fodre duer eller for at løse verdens problemer. Parkens hovedattraktion er en skulptur af en svane, La Pava de la Balsa, der står midt i et springvand. Vandet fra springvandet siges at have en magisk effekt, og Águilas nygifte forsegler deres kærlighed ved at dyppe hinandens hænder i vandet i springvandet, der omgiver La Pava de la Balsa.

Tæt på La Plaza España ligger Parroquia de San José, en simpel hvidkalket kirke, der blev færdigbygget i 1853. Her finder man byens skytshelgen, Virgen de los Dolores. Overfor parken ligger El Ayuntamiento, rådhuset, en gammel, velplejet arabisk-inspireret bygning. Dette har været Águilas politiske centrum siden 1834, da byen blev købt fri fra Lorca.

Populært turistmål

Den spanske borgerkrig ramte Águilas hårdt, og indbyggertallet faldt dramatisk. I dag fremstår byen med sine mere end 35.000 indbyggere som en smuk og velplejet by og er et populært turistmål også for landets egne indbyggere. Águilas kan prale af 3.200 solskinstimer om året og er et eldorado for alle, der elsker sol, sand og vand. Der lægges stor vægt på dykning, snorkling og anden vandsport, og der arrangeres kurser i både sejlads og svømning.

Tre kilimeter nordøst for Aguilas ligger Isla del Fraile. Det var romerne, der først bosatte sig på den stejle ø. Stedet var en vigtig havn, herfra blev fisk og fiskeprodukter sendt ud til store dele af det romerske imperium. Isla del Fraile blomstrede i det tidlige 20. århundrede, da en excentrisk engelsk herre etablerede sit eget lille smuglerparadis på øen.

Så har du har brug for en lidt mere aktiv form for strandferie, så kom bare i bilen. Afslut dagen på en af ​​Águilas mange hyggelige strandrestauranter med en stor Lubina al ajo pescador, en klassisk og godt krydret fiskeretter. ¡Que aproveche!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa