Det danske magasin i Spanien
Efteråret er til GLAMPING

Hvis sommer betyder camping, så er efteråret tiden til glamping.

Glamping (glamorøs camping) er sagen, hvis du vil nyde en naturferie med samme komfort som på et hotel og charmen ved traditionel camping, uden at skulle tænke på lommelygte, myggeolie, sovepose eller glemte teltpløkker. Som ‘glamper’ behøver du ingen teknisk viden, du møder bare op. Det er derfor den perfekte løsning for dem af os, der kan lide tanken om at bo i et telt, uden egentlig at skulle gøre det.

Glamping bringer dig ud i det fri, til steder, som store hoteller ofte ikke kan. Du har mere plads at gøre godt med end i et normalt telt og er sikret en god nats søvn i en ordentlig seng. Glamping er også en skyldfri forkælelse, da det er en næsten bæredygtig turisme, der bringer dig i kontakt med naturen uden at efterlade et tungt økologisk fodaftryk.

‘El glamping’ på iberisk vis

Glamping bliver mere og mere populært i Spanien. Overnatningsmulighederne omfatter alt fra en hytte i et træ til en jurte med en solcelledrevet krystallysekrone. Nogle ‘glampsites’ er signeret af kendte designere og kan omfatte tibetanske nomadetelte, rehabiliterede hestevogne eller muligheden for at sove i en glasboble under stjernerne – altid i den bedste komfort.

Glamping i Spanien er måske ikke for de der vender enhver skilling. Glamour og eksklusivitet i det fri kan koste – i vores eksempler mellem €89 og €990 euro, selvom det i sidstnævnte tilfælde inkluderer alle måltider tilberedt af en Michelin-kok og adgang til et spa i verdensklasse.

Her bringer vi dig en håndfuld glampingforslag fra hele landet. Kom og glamp i syden!

Designer Tree House – Cabanas do Barranco, Galicien

Hvad med glamping i et træhus? Cabanas do Barranco tilbyder otte bæredygtige træhuse på pæle nær Serra de Outes, en lille landsby på Galiciens vestkyst.

Arkitektstudiet Addomo ønskede, at hvert af træhusene skulle føles intime, mens de sørgede for, at de havde udsigt over bjergene på Barbanza-halvøen og Muros- og Noia-flodmundingen. Konstruktionen respekterer de eksisterende gran-, kastanje-, laurbær-, ege- og kristtorntræer og er en sand fornøjelse for enhver entusiast af design og bæredygtig arkitektur.

Vi foreslår Cabana do Alban – en 28 m2 træhytte med soveværelse, hems, køkken, badeværelse, stue og en 15 m2 terrasse med jacuzzi. Pris for 2 personer for 2 nætter (minimum) €320/€280 (lavsæson) For mere information: www.cabanitasdelbosque.com

Rehabiliteret vogn – Carro Besandere, Bilbao

Du bliver i godt humør bare ved at se disse farverige vogne, der minder om eventyrere fra fortiden, hvor folk rejste – og sov – på hjul. Vi fandt Carro Besandere særligt fristende med sit varme solgule interiør.

Glampingpladsen (cabanas en los arboles) ligger 40 minutters kørsel fra Bilbao i Zuhaitz Etxeak og har også glampingmuligheder i hytter. Vognene tager to personer og har en lille privat have. (Bruser og bad i separat anneks.)

Pris, inklusive morgenmad € 99/89 (lavsæson)

For mere information, besøg: www.cabanasenlosarboles.com

Tipi, Wakana Lake Camp, Cádiz

Wakana ligger ved en sø i hjertet af naturparken Parque National de los Alcornocales i Cádiz-provinsen, omkring 1,5 times kørsel fra Málaga. Wakana arrangerer alt fra yogaretreats og koncerter til miljøvenlige bryllupper, og gæsterne tilbydes blandt andet 100 % økologiske og veganske måltider.

Selvom stedet har dejlige yurter, var vi især fascineret af deres traditionelle tipier lavet af træ og lærred. Her kan du leve som indianerne på Nordamerikas sletter, mens du stadig sover behageligt i en dobbeltseng.

Pris fra tipi: 2 personer 100 €/ 4 personer 140 € (begge lavsæson)

For mere information: www.wakana.es

Glasboble – Miluna, Toledo

For en lidt mere moderne glamping-oplevelse, hvad med at sove i en King Size seng under en klar glasboble, der minder om en futuristisk månestation?

Miluna (MinMåne) er glamping på den mest åbne måde. Her har du 180° panoramaudsigt døgnet rundt. Tag et brusebad med udsigt til stjernehimlen eller synk ned i jacuzzien omgivet af natur og duftende urter. Miluna tilbyder også teleskoper og astronomibøger til interesserede.

Prøv Lunas de Saturno, som er Milunas Premium Suite med egen udendørs jacuzzi.

Priser fra €350 per nat.

For mere information: www.miluna.es

Glassuiten på Finca La Donaira, Málaga

Dybt inde i Serranía de Ronda uden for den hvide landsby Montecorto ligger det mest luksuriøse øko-retræte i hele Málaga-provinsen. Finca la Donaira tilbyder en af ​​de mest eksklusive glampingoplevelser, du kan få, og deres Glass Suite er glamping med stort G.

Den runde jurte med glasvægge ligger lidt tilbagetrukket, men stadig tæt på centrets spa, massagekabine og pools. I dette naturparadis vågner gæsterne op til fuglesang og kan se ud på et landskab, hvor mere end 50 Lusitano-heste går frit omkring. For en bryllupsrejse eller en tur til Eden, prøv denne eksklusive 50 m2 glashytte. Som en gæst sagde: “Du vil næppe forlade værelset!”

Pris for to personer (helpension og spa inkluderet) €990,00 per nat

For mere information, gå til www.ladonaira.com

(Kilder: The Barefoot Nomad, The Adventurer, Glamping Hub, El Español, A World to Travel, Cabanitas del Bosque, Miluna, Wakana, cabanasenlosarboles, cabanitasdelbosque og La Donaira)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.