Det danske magasin i Spanien
Over stok og sten – til og i El Torcal

Over stok og sten - til og i El Torcal

Eventyragtige klippeformationer spredt over 12 km2 venter i den fredede naturpark El Torcal, 40 kilometer fra Málaga.

Du kan vælge at køre fra Málaga til Antequera, men LA DANESAs udsendte søndagsbilist anbefaler, at du i stedet kører via Casabermeja, som kan prale af noget så bizart som Spaniens smukkeste kirkegård. Et stop i byen anbefales, hvis du holder af den slags, ellers ses kirkegården også meget fint fra vejen.

Fra Casabermeja skal du følge skiltene mod Villanueva de la Concepción, den lille by ved foden af ​​El Torcal. Her kommer du ud på små veje, forbi et par landsbyer, landmænd med æsler og de allestedsnærværende gedeflokke. Fra Villanueva de la Concepción skal du følge skiltene mod naturparken. El Torcal var det første naturområde i Spanien, der kom under myndighedernes beskyttelse. Allerede i 1929 blev området erklæret Espacio Natural Protegido Andaluz, mens det i dag er klassificeret som Parque Natural på grund af dets flora, fauna og klippeformationer. Du kommer tæt på dem via de mange markerede ruter i parken.

Naturens kræfter

De imponerende kalkstensformationer er et geologisk fænomen, der blev skabt for omkring 200 millioner år siden, da klipperne under en kompression af jordoverfladen blev skubbet op fra havbunden. I mange millioner år har vind og vejr skabt erosioner, hvor de bløde materialer mellem kalklagene er skyllet væk. En proces, der stadig er i gang. Naturparken kan opdeles i fire forskellige geologiske områder: Sierra Pelada i den østlige del af området. Det højeste punkt er 1198 meter. Torcal Alto er det største område af klippeformationer. Her er det højeste punkt i parken, El Camorro de las Siete Mesas på 1336 meter. Torcal Bajo, der ligger mellem de to første, minder om Torcal Alto. Tajos y Laderas ligger i den sydlige ende. De enorme klipper og geologiske variationer giver det et næsten skræmmende udtryk. Torcal Alto er det mest interessante område at besøge, og det er også her, du finder Las Ventanillas, udsigtspunktet. Herfra kan du se halvdelen af Málagaprovinsen og på klare dage hele vejen til Afrika.

Vandreture

Der er forskellige markerede ruter i området. Den grønne rute tager en time i afslappet tempo og er den mest spændende. En anden tager en halv time mere. Undervejs kan du opleve de vilde klippeformationer tæt på og observere det store variation af planter – der er registreret 664 forskellige arter. Der er mange dybe huller, grotter og andre typer underjordiske huler som f.eks. Cueva del Toro, hvor der er fundet beviser for menneskelig tilstedeværelse fra stenalderen – men det var et par millioner år efter, at El Torcal blev skabt af en af ​​naturens luner. Hvis du har tid til overs, kan du køre den modsatte vej via Antequera, som ligger 12 kilometer fra parken.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.