Det danske magasin i Spanien

alt

Hej Rolf,
Tak for god information om hoftesmerter. Jeg har fået en protese for 3 måneder siden. På hospitalet gav lægen mig et træningsskema, som han bad mig om at følge. Vigtigst er det at ligge på ryggen og løfte benet op i luften. Krykkerne skulle jeg stoppe med efter otte uger. Det er den information, lægen gav mig og som jeg har fulgt.
Efter ca. 10 – 15 min. får jeg ondt og begynder å halte. Hvad skal jeg gøre?

Svar:
Tak for din mail. Et standard-træningsprogram er en generel info til den nyopererede med den begrænsning, at der ikke er taget højde for personlige forudsætninger og udvikling.
Du har naturligvis haft dit hofteproblem igennem længere tid, måske i flere år før du har valgte at få en protese. Følgelig har du udviklet en forkortet muskulatur specielt i lysken – hoftebøjerne. Dette resulterer bla. i, at dine sædemuskler bliver hæmmede og svagere.
De svage muskler må styrkes og de korte forlænges for at skabe balance igen.
Efter en operation vil det normalt tage mellem et par uger til en måned, før du føler, at du vil og kan belaste den opererede hofte fuldt ut. Det kan altså variere, så derfor kan ingen andre end dig selv bedømme, hvornår det er tid til at slippe krykkerne. Du må i hvert fald ikke føle smerter, når du går. Er strækningen længere, vil du måske føle, at en krykke ville være at foretrække. Det er med andre ord af afgørende betydning, at du er ærlig overfor dig selv. Du tjener absolut noget ved at provokere smerten.
Kan du ikke holde balancen, når du står på det opererede ben mindst 10 sek. Uden at støtte og uden smerter, skal du forsat bruge krykker.
Det bedste vil altid være at få en vurdering af en fysioterapeut og et personligt tilpasset træningsprogram. Det vil give bedre og hurtigere resultat. Er der opstået en overbelastning, vil aflastning og behandling være nødvendig.

{jcomments on}

Af Rolf Martinsen, Clínica PhysioSpain

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.