Det danske magasin i Spanien
Lider du af konstante rygsmerter?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
shutterstock 125580992

“Alt for ofte fortæller patienter, at deres læge har sagt, at deres smerter kommer fra slitage, som kan ses på røntgenbilleder. Og at patienten må lære at leve med de kroniske smerter, for slitage kan ikke kureres. Men det passer ikke,” bebuder den finske smertespecialist Dr. Pentti Raaste og henviser til nogle opsigtsvækkende resultater fra videnskabelige studier, der viser en anden sandhed.
 
Studie 1 (Jensen et al. 1994): 98 smertefrie personer fik taget en magnetresonansscanning (MR) af ryggen. Kun 36 procent havde normale disci. De sidste 64 procent havde slitage af forskellig grad, og 38 procent havde skader på flere disci.
Studie 2 (Boden et al. 1990): 67 personer uden symptomer blev undersøgt via en magnetresonansscanning. Af de forsøgspatienter, der var over 60 år, havde 57 procent skader. Af folk mellem 20 og 39 år var det 35 procent, der led af skader.
Studie 3 (Larvik et al. 2001): 148 smertefrie personer blev undersøgt via en magnetresonansscanning. Undersøgelsen blev gentaget tre år efter. I den første undersøgelse havde 83 procent slitage i større eller mindre grad. 63 procent fik smerter i opfølgningsperioden. De første registrerede tegn på slidtage udviklede sig imidlertid ikke til mærkbare smerter. Et andet vigtigt faktum var tendensen til psykisk depression.
 
“Min mangeårige erfaring og de mange patienter, som er blevet smertefrie, fortæller klart, at størstedelen af rygsmerter kommer fra muskler og led, og ikke skyldes slitage. Man skal blot lokalisere det væv, som forårsager smerten, og det sker via en terapeuts hænder. Musklerne behandles efterfølgende med dybdegående massage. Behandlingen kan effektiviseres med muskelafslappende medicin som evt. kan indsprøjtes,” slutter den finske smertespecialist
 
Læs mere på: www.penttiraaste.com. Hjemmesiden findes også på norsk.
Af Dr. Pentti Raaste

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa