Det danske magasin i Spanien
Vitale fakta – Vidste du, at inflammation er kroppens råb om hjælp?

Vitale fakta - Vidste du, at inflammation er kroppens råb om hjælp?

helse-vitafakta
 
Er inflammation et ‘sundhedstegn’?

Inflammation er en af kroppens forsvarsmekanismer, der kendetegnes ved hævelser, rødmen, feber, dunken, irritation og varmefornemmelser.
Når slimhinderne i blære, mave og tarm er inflammerede, kaldes det katar. Andre former for inflammation opstår ved leddegigt, urinsyregigt – hævede og ømme led – eller ved et simpelt myggestik, som resulterer i en hævelse, fordi kroppen sender blod og lymfe til området for at få giften væk.
Ofte betragter vi inflammationen som selve problemet, men man kan også vende sagen om og se den som et sundhedstegn.
Når f.eks. slimhinden i maven får for meget kaffe, spiritus eller stærk mad, reagerer den ved at lave et ekstra beskyttende lag af slim. Det samme sker, når vi udsætter os selv for rygning, smog, kemiske tilsætningsstoffer, sukker, transfedtsyrer og usund stress.
Så måske skal vi vænne os til at se på inflammation som kroppens nødråb om hjælp, i stedet for blot at tage en ekstra pille. Fremfor at for at kæmpe imod kroppens reaktioner, kunne det være en idé at støtte kroppens opbygning af et forsvar.
Kan du huske Alma Nissens kartoffelkure?
Tilbage i 1970-90’erne fungerede danske Alma på sit kursted i Sverige, hvor hun hjalp mange gigtpatienter af med smerterne. Recepten var enkel: En kost der fik inflammationen og syreophobningerne ud af kroppen. Den stod på kartoffelsuppe, masser af grøntsager og væske. Og raske blev de takket være pioneren Alma, der helt lavpraktisk fyldte folk op med basedannende kost og væske.
 
Dr. Robert Young ser også på sygdom ud fra et syre-/baseperspektiv, og beskriver i sin Den nye Biologi, hvordan forsuring viser sig i kroppen som syv stadier:

  1. Træthed og mangel på energi/overskud.
  2. Irritation og sarthed/overfølsomhed.
  3. Øget slimproduktion og overbelastning.
  4. Inflammation/katar.
  5. Blødt og elastisk væv bliver stift, som ved åreforkalkning, fibromyalgi og lupus.
  6. Sårdannelse.
  7. Degenerative tilstande såsom kræft, hjertesygdomme, slagtilfælde, sclerose og diabetes.
I de tidlige stadier er symptomerne lette, og kan hurtigere forsvinde. Inflammationen kan fjernes. Står forsuringen derimod på i længere tid, er det alvorligere. Organerne svækkes, iltindholdet falder, vore celler dør, og det gør vi også – ganske langsomt.
Derfor satser vi i klinikken på at opdage skjult inflammation. Vi kigger på det Levende Blod, og ser efter tegn til inflammation. Vi tester efter længerevarende inflammation og stress i blodet, også kaldet Oxidativ Stress test. Vi måler og vejer, kigger efter inflammationstegn i blodprøver, og gennemgår din kost. Med Medicinsk Thermografi går vi på jagt efter den skjulte inflammation i organer, led og muskler.
I april måned er der tilbud om mini-sundhedstjek sammen med en bryst- eller helkropsscanning.
 
Kom til foredrag
Hvad er forskellen på sund inflammation og skjult skadelig inflammation. Kom frie radikaler og Oxidativ Stress i forkøbet. Lær om hvordan vi styrker immunforsvaret.
 
Sted:
Centro Sanum i Centro Idea
Tirsdag den 14. April kl. 14.30 – 17.30
 
Tilmelding nødvendig.
www.vitafakta.es, vitafakta@vitafakta.es, vitathermo@gmail.com
678 253 510 eller 694 431 864

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.