Det danske magasin i Spanien
VM-kvalifikationskampe på storskærm


Morten Olsen og hans spillere har ryggen mod muren.

 

Gyserforåret
Danmark har ryggen mod muren i VM-kvalifikationskampene, som vises på storskærme i Casa Danesa med Birger Peitersen som kommentator. Club Danés og den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca, gør det på ny muligt for fodboldinteresserede på Kysten at nyde fællesskabet, når det danske landshold kæmper i store kampe. Som nu i marts, hvor gyseropgør om VM-kvalifikation spilles. Og vanen tro beriger den kendte kommentator Birger Peitersen aftenerne med ekspert-oplæg.

Han siger til La Danesa:
“De to kampe mod Tjekkiet og Bulgarien afgør, om Danmark kan løse billet til den eksotiske VM-slutrunde i det fodboldglade Brasilien i sommeren 2014.
Sidste efterårs indledende kvalifikationskampe gav en resultatmæssigt skuffende start.  0 – 0 mod Tjekkiet i Parken efterfulgt af 1 – 1 ude mod Bulgarien og et klart 3 – 1 nederlag i Italien.
Så en pauver indsats med kun to point for tre kampe. En lille trøst er det dog, at heri var to udekampe. Der er derimod ingen trøst at hente i den netop overståede testkamp mod Makedonien, hvor et klart nederlag på 3-0 skaber tvivl om holdets bæredygtighed.”

Intet svar
Cheftræner Morten Olsen fik i hvert fald ikke svar på nøglespørgsmålene:
Hvem skal erstatte den skadede Nicklas Bendtner? Hvem skal styre midtbanen, når William Kvist har karantæne? Er Daniel Wass eneste venstre back? Og ikke mindst skal Olsen have fokus på holdets manglende sammenhængskraft. Det var i angrebsspillet mod Makedonien bedrøveligt at se, hvordan en spiller med bolden kun kunne se passive medspillere, og dermed blev der ikke skabt dynamik i spillet og modstanderholdets forsvar blev slet ikke udfordret. Og omvendt var forsvarsarbejdet overladt til den enkelte spiller og ikke en kæde af spillere, der i bevægeligt og koordineret samarbejde lægger pres på modstanderen.

Det store pres
Morten Olsen har tidligere i kvalifikationsturneringer været dygtig til at få lagt et spilleprogram, der taktisk giver danske fordele. Denne gang har han valgt at møde de formodede rivaler til den eftertragtede 2. plads i gruppen efter Italien, Tjekkiet og Bulgarien, tidligt. Så efterårets to uafgjorte kampe mod de to nationer, bliver nu allerede gentaget her i marts, mens de ”sikre” fire kampe mod Malta og Armenien først ligger i efteråret. Det betyder, at Tjekkiet og Bulgarien i tilfælde af point mod Danmark kan skabe sig et point forspring, som direkte vil virke ekstra motiverende for deres præstationstørst i de kommende kampe. Sjældent har der så tidligt i en kvalifikation ligget sådan et pres på et dansk landshold for at fastholde troen på endelig kvalifikation.

 


Birger Peitersen møder frem med sin ekspertviden i Casa Danesa.

Danmarks svære vej til slutrunden i Brasilien i kval-gruppe B i Europa
Spillede kampe:
Danmark – Tjekkiet 0-0
Bulgarien – Danmark 1-1
Italien – Danmark 3-1

Kommende kampe:

22. marts:
Tjekkiet – Danmark

26. marts:
Danmark – Bulgarien

11. juni:
Danmark – Armenien

6. september:
Malta – Danmark

10. september:
Armenien – Danmark

11. oktober:
Danmark – Italien

15. oktober:
Danmark – Malta

Mindst en 2. plads i gruppen er nødvendig for kvalifikation til VM-slutrunden i Brasilien i 2014.

Stillingen i gruppe B
Italien……… 4 kampe –  10 point
Bulgarien… 4 kampe  –  6 point
Tjekkiet …..3 kampe  –  5 point
Armenien.. 3 kampe –   3 point
Danmark.. 3 kampe – 2 point
Malta…….  3 kampe  – 0 point

Storskærms-arrangementerne i Casa Danesa
Fredag d. 22. marts kl. 18.00:

Tjekkiet – Danmark fra Andruv Stadium i Olomouc.

Tirsdag den 26. marts kl. 18.00:
Danmark – Bulgarien fra Parken i København.

Lækre menuer for 16 euro. // Entré uden menu 6 euro

Oplæg til begge kampe ved Birger Peitersen.

Bordbestilling:
Casa Danesa tlf. 952 47 51 51

Email: restaurant@casadanesa.dk

Adresse:
Urb. Haza Algarrobo, Crta. de Mijas 2.2 km, Mijas Costa
(vejen fra Fuengirola til Mijas Pueblo – den nedre ende).

Af Morten Møller Foto: Lars Poulsen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.