Det danske magasin i Spanien
Málaga CF – spansk fodbolds galehus

Málaga CF – spansk fodbolds galehus

GÅ NU GUEDE

Den argentinske træner brød ud i gråd, da han forlod Málaga CF som den 28. i rækken af fyrede trænere. Pepe Mel med en del silkesnore har taget over

Presserummet var fyldt, da Guede sagde farvel

Málaga har udviklet sig til spansk fodbolds galehus. 28 trænerfyringer siden byens store fodboldklub i 1993 med en ny konstruktion fik navnet Málaga Club de Futbol – en i snit pr. år!

Under usædvanlig barske omstændigheder røg den 47-årige argentiner Pablo Guede med blot tre point af 18 mulige i seks kampe i 2. division og en skrækposition som nummer næstsidst. Málaga CF med en halvsnes spændende nye spillere stilede mod toppen. Sportsdirektør Manolo Gaspars arbejde lå i ruin.

Guede, der tidligere i sin aktive karriere var en særdeles populær centerforward i Málaga, havde i foråret med sin familie taget turen tilbage til byen efter trænerkarriere i Argentina, Chile, Mexico og Saudi Arabien med et argentinsk mesterskab til San Lorenzo. Forventningerne til ham og sæsonen 2022-23 var tårnhøje – ikke mindst fordi Gaspar leverede ham rutinerede ønskespillere på stribe.

Tirsdag d. 20. september kl. 22.00 meddelte Málaga CF i en officiel erklæring, at det var slut med Guede som træner. Aftenen før var det blevet til et 1-3 nederlag til Tenerife på Estadio Helodoro i Santa Cruz – holdets i øvrigt bedste kamp, men det blev bortdømt af dommer Caparros Hernandez fra Valencia.

Den rutinerede 59-årige Pepe Mel skulle tage over. Han var allerede tilkaldt!

Gråd og klapsalver

Afskeden med Pablo Guede blev ganske usædvanligt. Som afsatte trænere normalt listede han ikke ud af bagdøren. Han ville sige farvel og indkaldte til en grådkvalt afsked i Juan Cortes presserummet på Estadio La Rosaleda. Spillerne, ledelsen, medarbejdere, hans familie og Pepe Mel mødte frem.

Guede takkede alle – de fleste ved navn – og brød flere gange ud i gråd. Hans tale høstede klapsalver. Det var et farvel til en særdeles velholdt og person.

Han, hans kone og børn bliver i Málaga og indfandt sig som tilskuere på Estadio La Rosaleda i Pepe Mels debutkamp mod Villareal B.

Mon ikke han pønser på et nyt trænerjob i Spanien? Han har en plet, han skal have vasket af.

Graffiti og erklæringer

Presset fra de magtfulde fans for Guedes afgang havde vært stort. De kunne og ville ikke acceptere en ny sæson med deres klub som bundhold i Spaniens næstbedste række. Med graffiti på mure ved stadion blev der hældt skældsord ud mod Guede, Manolo Gaspar, den juridiske administrator Jose Maria Munoz, holdleder Josemi, tidligere Liverpool-spiller, og borgmester Francisco de la Torre, stor fan af Málaga CF med et kommunalt sponsorat til klubben.

Selv havde borgmesteren forinden krævet handling af de ansvarlige for at forbedre situationen.

Ved Málaga-holdets hjemkomst fra Tenerife kom de største supporterklubber, Frente Bokoròn og Fondo Sur 1904 samt den overordnede federacion af de mere end 40 supporterklubber på banen i voldsomme erklæringer mod træner Guede, men også hele organisationen i Málaga CF. De krævede fra alle respekt for og kærlighed til klubben.

Ellers ud af vagten.

Málaga CF-skjoldet skal forsvares med alle kræfter, hed det bl.a.

Førte Betis til tops

Pepe Mel med i alt 664 kampe som træner holdt sin første træning for åbne døre. Mere end 1000 mødte frem på Estadio La Rosaleda og til hans debutmatch mod Villarreal B røg tilskuermængden op på 18.886 til 1 – 1 seancen.

Flere af Málagas fremtrædende navne har Mel trænet i andre klubber. Således Ruben Castro og D`Niaye.

Han er særdeles erfaren som såvel spiller som træner. Ti forskellige klubber som aktiv og nu 14 som træner – hovedsalig i 2. division. Hertil førte han således Rayo Vallecano.

Mel havde en periode hos Betis i Sevilla i La Liga og førte holdet frem til UEFA Europa League. Hans største præstation, men også han har i en række klubber fået silkesnoren som træner.

”Jobbes vilkår”, siger han – nu i galehuset Málaga CF.

Mere end 1000 til Mels åbne træning

Mere om Mel

…………………..

Født den 28. februar 1963 i Madrid.

Karrieren som aktiv (forward):

1983 – 87: Real Madrid B – 72 kampe 15 mål

1983  – 84: Alcala – 52 k og 35 mål

1987: Osasuna – 0 k og 0 mål

1987 – 89: Castellon – 62 k og 27 mål

1989 – 93:

Betis – 112 k og 50 mål

1993 – 95: Granada: 63 kampe og 31 mål

1995 – 96: Benidorm: 31 k og 15 mål

1996 – 97: Getafe  – 32 k og 17 mål

1997 – 98: Ecija  – 10 k og 2 mål

Karriere som træner:

1999 – 2000: Coslada (amatører), Madrid

2000: Merida, 3. division

2000 –  2001: Murcia, 2. division

2001 – 2002: Tenerife, 2. division

2003: Getafe, 2. division

2003 – 2004: Alaves, 2. division

2006 – 2010: Rayo Vallecano, oprykning til 2. division og fyring.

2010 – 2013: Betis, La Liga med kvalifikation til Europa League og sener fyring.

2014: West Bromwich Albion, England, parterne skiltes i mindelighed.

2014 – 16: Betis, oprykning til La Liga og sener fyring.

2017: Deportivo La Coruna, fyret

2019 – 22: Las Palmas, fyret

2022: Málaga CF

Pepe Mel – omfangsrig karriere såvel som aktiv som træner

Seks kampe – og så ud!

Træneren med den korteste levetid i Málaga CF blev den farverige portugiser Jesualdo Ferriera, nu 76 år. Efter de første seks turneringskampe i La Liga-sæsonen 2010-11 fyrede klubejer og præsident Al Thani ham.

Da lå Málaga nr. 18 med danske Patrick Mtiliga på holdet.

Ferrieras kontrakt løb ellers på 3 år. Han tog derefter til græske Panathinaikos og hans omfattende cv tæller ellers storklubber som Porto, Benfica, Boavista og Braga i Portugal, Santos i Brasilien og All Sad i Qatar, samt landstrænerjob for Portugal.


Ti mio. euro nu i Málaga CFs kasse

Efter 2 ½ års hårdt genoprejsningsarbejde har den retslige administrator i Málaga CF, advokat Jose Maria Munoz,  fået sat skik på økonomien. Han har således kunne rapportere til Ruiz Gonzalez, dommer i retten i Málaga, at overskuddet i klubben ligger på ti mio. euro.

Da Munoz på rettens foranledning tog over var Málaga CF konkurstruet med et minus på 14 mio euro!

De nu gode tal skyldes ikke mindst, at alle klubbens nye spillere i denne sæson har været transferfrie i de klubber, de kom fra. Dygtigt arbejde af sportsdirektør Manolo Gaspar.


SIDEN SIDST

-med Mel ved roret

Málaga CF – Villarreal B 1 – 1 (1 – 1)

Racing Santander – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Andorra 0 – 0

Leganes – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Lugo ???

Herefter lå Málaga CF nr. ? med ? point for 6 kampe.

Målscorere:

  • mål: Ruben Castro

1 mål:

Fran Sol

Jimenez

Escassi

Gallar

Udvisning:

Bustinza

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.