Det danske magasin i Spanien
CASTRO BLEV EN FIASKO – Ti års måltørke…!

CASTRO BLEV EN FIASKO - Ti års måltørke…!

Den 41-årige målmager fra Las Palmas kendte sin rolle i Málaga CF, men han har slet ikke levet op til forventningerne – Rondon fra Venezuela den seneste måltyv.

Den 41-årige Ruben Castro har endnu ikke slået til for Málaga CF. Inden sæsonen var forventningerne til ham enorme.
Han tegnede kontrakt med Málaga CF for at blive klubbens målmager.
Rondon holder i ny og næ ferie på Costa del Sol. På en sådan traf han for et par år siden Martin Norrbom, indehaver af Norrbom Marketing, og hans søn Victor.

Han tilbringer af og til nogle tiltrængte ferieuger på Costa del Sol, den nu 33-årige Salomon Rondon, venezuelandsk landsholdsspiller født i Carascas. Og her mindes han med begejstring som den seneste måltyv i Málaga CF. Det var i perioden 2010-12, hvor han med 25 scoringer i 65 opgør placerede Málaga som henholdsvis nr. 11 og helt sensationelt som nr. 4 i La Liga (efter Real Madrid, FC Barcelona og Valencia). Og hermed Málaga-kvalifikation til Champions League under træner Manuel Pellegrini.

Siden har Málaga CF sukket efter en striker med mere end 10 scoringer per sæson, men mulighederne for en spiller af den kaliber små med de begrænsede økonomiske midler i 2. division – nu på femte sæson!

I bunden

Men forhåbningerne var store, da klubben før denne sæson tegnede en 1-årig kontrakt med den 41-årige Ruben Castro fra Las Palmas, hvis cv byder på overvældene mange fuldtræffere i en nu halv snes klubber. Alderen har aldrig trykket ham, men måske nu…)!

Med halvdelen af 2. divisionsturneringen afviklet med Castro og Málaga CF i bunden havde han blot tegnet sig for ??? scoringer i 21 opgør!

At betegne som en fiasko – sat i relief af, at medspillere er lidt målsøgende.

Rejst rundt

Rondons huseren i Málagas fronlinie i sæsonerne 2010-11 og 2011-12 resulterede i henholdsvis 14 og 11 scoringer. Da tørnede Ruben Castro i øvrigt ud for Betis i La Liga med 16 fuldtræffere.

Siden har Rondon med givtige kontrakter repræsenteret klubber i henholdsvis Rusland og England – senest i Liverpool-klubben Everton, men hans fremtid synes uvis. Det blev til 92 landskampe for ham for Venezuela.

Klør på

Ruben Castro, der har brændt straffespark og siddet på udskiftningsbænken for Málaga CF i denne sæson, klør dog på. Med to scoringer mere når han sit eget personlige mål som den tredje mest scorende spiller i La Liga og 2. division gennem tiderne.

Træner Pepe Mel, der har arbejdet med Ruben Castro i flere klubber, har en blind tiltro til ham, men sandheden er jo, at Málaga savner hans mange mål.

”De skal nok komme”, fastslår Málagas kenyaenske midtbanespiller, Alfred N`Diary. Jeg har spillet sammen med Ruben i flere klubber og er overvist om, at han slår til med 10-15 fuldtræffere inden sæsonen er omme”.

”Her i februar vender skuden for mit hold”, bebuder Pepe Mel, der i første turneringshalvdel gav unge talenter chancen grundet mange skader på Málaga CFs trængte divisionshold.


Castros mål-meritter

En målhungrende Ruben Castro

2020 – 22:

Cartagena (2. division)  – 82 kampe 39 mål

2018 – 2000:

Las Palmas (2. division) – 65 kampe 30 mål

2017:

Cuizhau Zhichang (Kina) – 12 kampe 7 mål

2010 – 2018:

Betis (La Liga og 2. division) – 260 kampe og 136 mål

2009 – 2010:

Rayo Vallecano (2. division) – 42 kampe og 14 mål

2008 – 2009:

Huesca (2. division) – 41 kampe og 14 mål

2007:

Gimnastic (2. division) – 20 kampe og 4 mål

2006:

Racing Santander: (2. division) –  1 kamp og 0 mål

2004 – 2006:

Albacete (2. division) – 22 kampe og 3 mål

2004 – 2010:

Deportivo La Coruna (La Liga) – 31 kampe og 4 mål

2001 – 2004:

Las Palmas ( La Liga og 2. Division) – 112 kampe og 36 mål.


Málaga-spiller nu helt til tops

Albert Luque – til tops.

En tidligere Málaga-spiller er røget til tops i det spanske fodboldforbund RFEF. Det drejer sig om den nu 44-årige Albert Luque, der er blevet udnævnt som sportsdirektør. Han erstatter Juan Francisco Molina på posten.

Rokeringen skete efter Spaniens utilfredsstillende præstation ved VM i Qatar, hvor landsholdet røg ud i 8. dels finalen mod sensationsholdet Marokko. En præstation, der endvidere fik den 52-årige landstræner Luis Enrique til at trække sig.

Han er blevet erstattet af Luis de la Fuente – forfremmet fra U-landsholdet, hvor han gennem årerne har haft glæde af flere spillere fra Málaga CF.

Albert Luque spillede af to omgange for Málaga CF som fløj. Først fra 1999-2000 og så fra 2008-11. I alt 74 kampe med 12 scoringer. Som aktiv tørnede han endvidere ud for Mallorca, Depotivo La Coruna, Newcastle i England og Ajax i Holland.


Nu går Malaga til angreb – Truet af nedtur


Arvin Appliah med fodboldopdragelse i England.

Anden halvdel af turneringen er startet med Malaga  CF truet af nedrykning fra 2. division. En katastrofal situation for klubben fra Spaniens sjettestørste by.
Nye rappe kræfter sikret i transfervinduet i januar skal vende situationen.
De er begge fløje af afrikansk afstemning med kontraktopsigelse i henholdsvis Almeria og Mallorca.
Det drejer sig om den 22-årige Arvin Appliah, ghaneser født i Amsterdam med 30 U-landskampe for England, hvor han fik sin fodboldopdragelse i Nottingham Forrest – og den 32-årige Lago Junior fra Elfenbenskysten med 5 landskampe for sit land. Begge har tørnet ud for flere klubber i 2. division og La Liga i Spanien.

Julian Delmas kommer fra Zaragoza.

Endvidere har forsvarsspilleren Julian Delmas, 27 år og fra Zaragoza, tilsluttet sig Malaga CF.
Rejst er Pablo Hervias, der har fået muligheden for at prøve fodboldlykken i Bolivia.
Han indbragte 50.000 euro fra Bolivar Club, der har spansk træner.


SIDEN SIDST

Ibiza – Malaga CF 1 – 1
Malaga CF – Alaves 1 – 0
Malaga CF – Tenerife 1 – 1
Eibar – Malaga CF 2 – 1
Malaga CF – Burgos 1 – 1
Herefter lå Málaga CF nr. 20 og trediesidst med 21 point for 24 kampe – fire point fra redning for nedrykning fra 2. division.
Målscorere:
5 mål: Ruben Castro
3 mål: Chavarra
2 mål: Christian Gutierrez
1 mål: Fran Sol, Jimenez, Escassi, Juande, Haitam, Burgos, Lago Junior Udvisning: Bustinza, Burgos, Jimenez, Pépe Mel

Pokalturneringen Copa del Rey: Nastic Tarragona (3. division) – Malaga CF 2 – 1. Målscorer N`Diay

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.