Det danske magasin i Spanien

Demichelis med bolig i Marbella har Málaga på sin ønskeliste efter River Plate – Pelligrini er hans træner-idol

Martin Demichelis – holder kontakten til Málaga CF
Demichelis i kamp mod Dortmunds Reus på Estadio La Rosaleda.

De har begge bolig i turist-mekkanet Marbella. Den 43-årige argentiner Martin Demichelis og den 69-årige chilenser Manuel Pellegrini. Og så har de det tilfælles, at de har gjort fodbolden til deres levevej med Champions League i Málagas CF i den magiske sæson 2012-13. Demichelis som en dominerende skikkelse på midtbanen og Pellegrini som en succesfuld coach.

De nød glæde af hinanden i River Plate (2002 – 03), Málaga CF (2011 – 13) og Manchester City (2013 -16)

Manuel Pellegrini er Demichelis store træner-idol. De har arbejdet sammen i de tre klubber River Plate, Málaga CF og Manchester City. Her tiljubles han i City.

Demichelis er nu også gået trænervejen netop med Pellegini som hans store idol. Det lægger han ikke skjul på nu ved hans jobskifte fra den tyske storklub Bayern Munchens bundesliga reservehold til mægtige River Plate i Buenos Aires.

Next stop: Málaga CF?

Ja, hvis det står til den sympatiske argentiner. Han har tilbudt sig til storklubben i Málaga med det elendige sportslige niveau. Han og familien vil gerne tilbage til Costa del Sol, når der er kommet styr på klubben med en ny ejerkreds og sportslige ambitioner som en topklub i La Liga.

Al Thani skyldte ham løn

Martin Demichelis sluttede sin aktive karriere i Málaga CF i 2017 for at gå på fodbold-pension og har mange gode minder fra klubben, selvom klubejer og præsident Al-Thani også kom til at skylde ham penge på bonus- og lønkontoen. 400.000 euro!

En sag, der blev ordnet i mindelighed.

I den famøse nedrykningssæson i La Liga 2017-18 gjorde argentineren sig nyttige erfaringer som træner, idet han fungerede som assistent for først den fyrede Michel og dernæst for Gonzalez. Herefter bestod han prøven det europæiske fodboldforbund UEFAs trænerlicens.

Sagde fra overfor van Gaal

Udover Manuel Pellegrini var Demichelis i hans karriere i mægtige Bayer M~unchen underlagt  de legendariske tyske trænere Felix Magarth og Ottmar Hitzfeld, som begge nød hans respekt. Da hollænderen Luis van Gaal, der ved VM i Qatar trådte fra som landstræner for Holland, kom til sagde Demichelia dog fra i protest over ikke at være udtaget til sæsonåbningen i sæsonen 2010-11.

Og så bød Málaga CF sig til med debut i La Liga 8. januar 2011 med scoring i Málaga CF 1-1 opgør mod Atletic Bilbao på Estadio  La Rosaleda. Da var den ihærdige argentineren Houssilos sportsdirektør i  Málaga-klubben.

Martin Demichelis – glorværdig karriere

Blev bestjålet i Marbella

Martin Demichelis har italiensk pas udover hans argentinske.

Den 19. februar 2019 brød en gruppe indbrudstyve ind i hans villa i Marbella. Demichelis fandt efter sigende fire hætteklædte mænd i gang med deres ærinde og beskyttede sin familie ved at skræmme dem væk.

Nogle værdifulde genstande herunder kontanter og smykker blev stjålet.


Data på Demichelis

Født den 20. december 1980 i Justianiano i Argentina.

Gift med modellen Evangelina Anderson. De har to børn.

Han har også italiensk pas.

Seniorkarriere:

2000 – 2003: River Plate, Argentina – 52 kampe 1 mål

1 FIFA World Cup-mesterskab

1 FIFA Confederations-mesterskab

1 Copa America-mesterskab

2003 – 2010: Bayern M~unchen, Tyskland – 174 k 13 mål

Fire tyske mesterskaber

4 tyske Cup

1 Super Cup

1 UEFA League-mesterskab

2011 – 2013: Málaga CF – 84 k 7 mål

Kvartfinaleplads i Champions League

2013: Atletico Madrid: 0 k 0 mål

2013 – 2016: Manchester City, England – 78 kampe 3 mål

1 engelsk mesterskab

2 engelsk Cup

2016 – 2017: Espanyol, Barcelona – 2 k 0 mål

2017: Málaga CF – 10 k 0 mål

Landskampe for Argentina: 51 k 2 mål

Internationale triumfer for Argentina:

FIFA World Cup 2014 i Brasilien

Copa America 2015 i Chilie

FIFA Confederations Cup 2015 I Tyskland

54 landskampe for Argentina

Trænerkarriere:

2017 – 2018: Málaga CF assistent

2019 – 2021: Bayern M~unchen U 19-hold

2021 – 2022: Bayern M~unchen II

2023: River Plate, Argentina


Endnu to fra Málaga i topjobs som træner

Den ene var klubejer og formand sheik Al-Thanis første nyerhvervelser i Málaga CF. Den nu 46-årige hollænder Ruud van Nistelrooy, hvis lys har straks solede sig i. Forwarden opnåede 28 kampe med 4 scoringer i sæsonen 2011-12. Herefter gik han på pension efter tillige at have repræsenteret Holland i 70 opgør – bl.a. i EM- og VM-slutrunder.

Ruud van Nistelrooy – nu i spidsen for PSV Eindhoven
Enzo Maresca – nu højre hånd for Pep Guardiola

Van Nistelrooy kom til Málaga CF fra den tyske storklub Hamburg SV

Han tildeltes herefter trænerjobs på det hollanske U- og A-landshold og er i dag cheftræner i PSV Eindhoven i den bedste række i Holland.

Den anden, italieneren Enzo Maresca, nu 46 år med 39 kampe og 4 mål for Málaga CF i sæsonen 2011-12. Han kom fra Olympiacos i Grækenland og tog videre til Verona i Italien.

I dag fungerer han i Manchester City som assistenttræner for navnkundige Pep Guardiola.


Vraget i Málaga – helt ved Qatar VM med andre kendte navne fra Málaga

Han skulle have været det helt store målmandshit i Málaga CF, den nu 37-årige Guillermo Ochoa. Spottet af klubbens daværende internationalt orienterede sportsdirektør Hussilos i den franske klub Ajeccio, netop degraderet fra den bedste franske række.

Ochoa med landskampsrutine for hans hjemland Mexico var netop blevet kåret som den 7. bedste målmand i verden, men blev med sin beskedne højde fravalgt af træner Javi Gracia i konkurrencen mod Málaga CF anden klassemålmand, den robuste Kameni fra Cameroun. Det blev blot til 11 kampe i hans kontraktperiode fra 2014-17 – det sidste år lejet ud til Granada.

Ved VM i Qatar afsluttet den 18. december optrådte Ochoa for femte gang ved VM med en kæmpepræstation som anfører – bl.a. snuppede han et straffesparks fra FC Barcelonas legendariske polske forward Robert Lewandowski.

Fra de dårlige minder om sin tid i Málaga CF tog han videre til Standard Liege i Belgien og repræsentere nu Club America i sit hjemland.

En anden kamp målmand med karriere i Málaga CF kom også i kamp i Qatar, den nu 33-årige Munir, der optrådte i klubben fra 2018 – 20 – med succes. Han dukkede op i Marokkos match mod Belgien, da Bono fra Sevilla blev erklæret skadet få minutter før kampstart. Marokko sejrede overraskende 2 – 0 med Munir noteret for 44 landskampe. Hans klub er i dag Al-Wehfa i Saudi Saudi Arabien efter hans skifte fra Málaga til Haytaspor i Tyrkiet.

Ochoa – præsterer fortsat på topniveau

I den match optrådte endvidere den 25-årige forward En-Nesyri med fodboldopdragelse i Málaga og La Liga bold fra 2016-18 med fem scoringer i 38 kampe. Nu repræsenterer han Sevilla i La Liga.

Og endnu to tidligere Málaga-spillere ved VM i Qatar Ricardo Horta for Portugal – hans nuværende klub Braga – og den legendariske angriber Diego Alonso, nu træner for Uruguay.


Nu otte trænerskift – hjælp til Málaga CF

Flere end en trediedel af klubberne i 2. division har nu skiftet træner.

Senest i Lugo, hvor Herman Perez  røg ud til fordel for den blot 33-årige Fran Justo og i Ponferradina skete det sjældne at portugiseren Jose Gomes selv sagde op efter 16 spillerunder. Hans erstatning blev den 50-årige David Gallero med en fortid i bandt andet Espanyol i Barcelona og Sporting Gijon.

Hans første kamp i spidsen for Ponferradina fandt sted lørdag den 26. november mod Málaga CF på Estadio La Rosaleda, hvor det blev til en sjælden sejr til hjemmeholdet. 1 – 0 på et selvmål af den tidligere Málaga-spiller Erik Moran. Han kom i 2019  til klubben fra AEK Athen i Grækenland. Han er nu 31 år med sin tredje sæson i Ponferradina.

Erik Moran, da han i 2019 kom til Málaga, som han nu hjalp ved at score i eget net.

SIDEN SIDST

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0

Levante – Málaga CF 1- 0

Málaga CF – Granada

Ibiza – Málaga CF

Málaga CF – Alaves

Herefter lå Málaga CF nr. 21

Målscorere:

3. mål:

Ruben Castro

2. mål:

Christian Gutierrez

1. mål:

Fran Sol

Jimenez

Escassi

Gallar

Juande

Haitam

Udvisning:

Bustinza

Burgos

Jimenez

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.