Mit nytårsforsæt er at være lykkelig – hvad er dit?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Velkommen til år 2013! 2012 har for mange været et udfordrende år. Du kan nu vinke farvel til det, og gå ind i det nye år med nye mål og visioner. Et nytår er for en del ensbetydende med nytårsforsætter, og selv har jeg egentlig aldrig sådan rigtig lavet nytårsfortsætter, men det gør jeg i år: Jeg vil være lykkelig og være bedre til at leve i nu’et. Og hvad jeg har tænkt mig at gøre, får du opskriften på her.
Ligegyldigt hvad dit nytårsfortsæt må være, er det en god ide at skrive det ned. Ved at skrive dine mål ned på et stykke papir, virkeliggør du dem, så de virker mere overbevisende. Hæng sedlen op, så du ikke kan undgå at se den. Notér dine mål, som om de allerede er opnået, derved øger du nemlig muligheden for at nå dem. Skriv også hvordan du vil holde dit forsæt. Hvis du er for vag i din formulering af dit forsæt, vil det være nemmere at finde en grund til at undgå det. For din egen skyld: Vær specifik.
Beløn dig selv for at holde dit forsæt. Når du arbejder med et langsigtet mål som et nytårsforsæt, er det vigtigt, at du belønner dig selv for at holde det. Ved at lave en belønningsstruktur hjælper du dig selv til at holde fokus på dine nuværende mål. Det styrker dig også i at opnå dine mål generelt, og vil gøre det mere sandsynligt, at du også når fremtidige mål. Jeg ønsker for dig, at år 2013 bliver året, hvor dine nytårsfortsætter holder og dine drømme bliver opnåelige.

Mit nytårsfortsæt
I mit arbejde med mange forskellige slags mennesker møder jeg desværre flere og flere, der er deprimerede, stressede og ulykkelige. Det er virkelig trist og tankevækkende, og det har gjort mig mere opmærksom på min egen lykke, og derfor får du mine tanker om, hvad jeg har tænkt mig at gøre i 2013 for at være glad, lykkelig og leve i nu’et og ikke bare overleve. Og det er faktisk så lidt, der skal til, for at vi pludselig føler os lidt gladere, lidt mere lykkelige. Det kan være en telefonopringning fra en gammel ven, et smil fra et tilfældigt menneske på gaden, en anerkendelse fra en nær ven eller kollega eller et kærligt knus fra en, du holder af. Det lyder måske lidt frelst og enkelt, men prøv alligevel at læse og tænke disse råd igennem. Når du har gjort det, kan du lave din egen liste over de ting, der betyder noget for dig, og som du mener vil og kan gøre dig mere lykkelig.

I 2013 vil jeg således:
… holde helt op med at tro, at jeg skal være perfekt hele tiden. Det forventer jeg jo aldrig af andre. Ingen er perfekte. Ingen behøver at imponere andre mennesker, og gøre alting perfekt hele tiden. Jeg vil gøre mig bedste for at lære at sige nej til urimeligheder eller ting, jeg ikke kan stå inde for, og det gælder alle forhold og situationer i mit liv.
… være glad og tilfreds med det jeg har. Jeg vil lade være med at sammenligne mig selv med andre. Det er jo sjældent, at vi ved, hvordan andre mennesker har det inderst inde. Vær i stedet tilfreds med dig selv og dit eget liv. Og hvis du ikke er det, så gør noget ved det. Du er den eneste, der kan ændre dit liv. Det er kun, hvis du holder af dig selv, at du kan være noget for andre. Husk også, at det ikke er materielle ting og penge, der gør dig lykkelig. Penge er selvfølgelig rare at have, men hvis du en dag bliver alvorligt syg, vil du med glæde betale alt, hvad du ejer for at blive rask igen. Undgå at være for meget alene. Når du er træt eller deprimeret, er du ofte tilbøjelig til at lukke dig inde i dig selv. Sørg for at være sammen med dine venner eller din familie med jævne mellemrum og ring til dem for at høre, hvordan de har det.
… sætte mere tid af til mig selv. Give mig selv en halv time hver dag, hvor jeg kan slappe helt af. Du fx også dyrke noget motion, finde en hobby, gå en tur eller læse en bog. Forkæl dig selv med lidt massage eller en skønhedskur. Mediter eller giv dig tid til at bede til den gud, du tror på. Eller sæt dig bare ned og lav slet ingen ting. Det vil give dig ny energi og større koncentration. Det er jeg meget bedre til i 2013!
… leve lidt sundere. Tænk på, hvor godt du altid har det, hvis du har dyrket motion, spist sund mad, fået en fantastisk oplevelse eller en god nats søvn. Det gamle ordsprog ”En sund sjæl i en sund krop” står altid ved magt. Det betyder ikke, at du skal leve fanatisk sundt, men at du altid skal tænke over, hvad du kommer i munden, og hvad du udsætter din krop og din sjæl for.
… være mere opmærksom over for andre. Lær at blive bedre til at lytte, og lad være med at afbryde folk i tide og utide. Vær også taknemmelig for små tjenester og positive tilkendegivelser fra dine omgivelser. Husk at sige tak, hvis andre har gjort noget godt for dig. Sørg for at besøge dine venner og din familie og husk også at invitere dem engang i mellem. Du gør ikke kun dem glade, du gør også dig selv glad. Tænk på at et godt parforhold, et godt venskab og et godt forhold til din familie er noget, der skal arbejdes på hele tiden. Undgå så vidt muligt alle følelser af jalousi og uvenskab.
… hjælpe andre mennesker. Hvis du hjælper andre mennesker, vil du helt sikkert opleve en stor tilfredshed og lykke. Tænk bare på, hvor glad du selv bliver, hvis andre hjælper dig. Du behøver heller ikke at være bange for at spørge om hjælp. Ofte bliver folk netop glade for at blive spurgt. Blot en lille tjeneste i hverdagen – som f.eks. at vinke en medtrafikant frem – kan give dig tilfredshed og måske et smil eller et lille nik med på vejen. Vær tolerant og vis respekt over for andre og glæd dig over andres succes.
… lære at leve i nu’et. Livet er kortere, end du tror. Lad være med at spilde din tid på at ærgre dig over ting, der er sket i fortiden, og lad være med at bekymre dig om fremtiden. Du kan alligevel ikke gøre noget ved det. Har du begået en fejl, så lad være med at ærgre dig. Prøv i stedet at lære noget af dine fejl, så du ikke gentager dem. Lev i nu’et og nyd livet, mens du har det.
… huske at grine mindst en gang om dagen. Fokuser på ting, der gør dig glad i stedet for hele tiden at tænke på ting, der gør dig ked af det. Alle mennesker har sorger og bekymringer. Det drejer sig om at behandle problemerne på en positiv og konstruktiv måde. En god latter kan ofte gøre underværker og løse op for en spændt situation. Tænk også på, hvor mange bekymringer der forsvinder helt af sig selv.

Lykkeligt Nytår!
I stedet for blot at ønske dig et ”godt nytår” vil jeg ønske dig og dine et ”lykkeligt nytår”! Når jeg sidder om et år og kigger tilbage på 2013, så vil det være et år, der i tankerne vil give mig smil på læben og i hele kroppen, varme i hjertet og et år hvor min sjæl har været med mig i alt, hvad jeg har foretaget mig!

Akupressurpunkter:
Gennem de næste måneder vil jeg vise forskellige gode og effektive akupunkturpunkter, som du kan anvende med akupressur og opnå gode resultater i hverdagen.
Massage af ører: Alle burde give begge deres ører en rigtig god gang massage hver eneste dag og gerne flere gange om dagen. Alle muskler, led, nervebaner, indre organer, fysiske og psykiske lidelser har et punkt i øret. Ved at give dine ører massage/akupressur stimulerer du hele kroppen og sætter gang i energistrømmen. Brug 5 min på hvert øre.
Co4: Lokalisering: Punktet finder du på toppen af muskelpuden imellem tommel- og pegefinger. Dette punkt er kroppens vigtigste smertestillende punkt, og det gælder alle former for smerter. Derudover stimulerer punktet dit immunsystem, virker ved alle former hovedpine, fordøjelsesproblemer, har en stor afbalancerende effekt på kroppen mm. Brug punktet på begge hænder og giv det akupressur fem min. på hver side.
Du er meget velkommen til at ringe til mig, hvis du er tvivl om noget eller har spørgsmål om punktet og brugen af dette. Tlf.: 666 150 448.

Af fysioterapeut og akupunktør Betiina Larsen, www.betiinalarsen.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa