Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Spanske fly vogter nu luftrummet over Libyen

Spanske jagere er nu med til at håndhæve flyveforbuddet over det libyske luftrum, som FN’s sikkerhedsråd vedtog i slutningen af sidste uge. Angreb mod militære mål fortsætter denne morgen.
Samtidig indgår foreløbig fire spanske F-18-fly samt et optankningsfly i den internationale styrke i operationen Odyssey Dawn, der blandt andet også inkluderer de seks danske F-16, som lørdag ankom til Italien.
Også de spanske jagere tog turen via Italien. Sent lørdag lettede de fra basen Terrejón i Madrid med kurs mod Sardinien, hvor de efter et kort stop fortsatte til libysk luftrum.
Den spanske regering har foreløbig givet tilladelse til, at piloterne har ret til at anvende magt, skulle de komme under beskydning. De missilbærende fly vil kun indgå i decideret kamp, hvis Spanien bliver anmodet om det af Africom, der leder missionen mod styret i det nordafrikanske land.
Méndez Núñez, en fregat, der er hjemmehørende i basen Férrol, er lige nu på vej til Rota, den amerikanske base ved Cádiz, hvor også den skal indgå i den internationale styrke.
Statsminister José Luis Rodríguez Zapatero skal i morgen underrette kongressen om Spaniens videre rolle i aktionen, ligesom han der også skal bede om officiel godkendelse af landets deltagelse. Ifølge den nationale forsvarslovgivnings paragraf 17 skal Spanien øjeblikkeligt indgå i internationale missioner, og når det drejer sig om en nødsituation som denne, kan det ske uden kongressens godkendelse. Den skal dog opnås hurtigst muligt, og vil også bestemme, hvor langt hen ad vejen, Spanien vil gå.
Bortset fra medlemmer af Izquierda Unida (IU) forventes alle at være for, at også Spanien er med til at skabe fred i Libyen.

 


Jumbo henter spaniere hjem fra Japan

Den spanske stat sendte den forgangne weekend en Boeing 747 til Tokio for at hente spaniere hjem. 300 skulle have givet udtryk for, at de ønskede at forlade Japan, og flyet havde plads til 450 passagerer.
Der var omkring 2000 spaniere i landet, da jordskælvet forårsagede den ødelæggende tsunami. Regeringen chartrede flyet, da det har været nærmest umuligt at skaffe en billet på et rutefly fra Japan.
Det viste sig, at kun 80 mødte op til afgangen fra den internationale lufthavn Narita udenfor den japanske hovedstad. I stedet er 77 personer af anden nationalitet kommet med flyet, som nu er på vej mod Spanien. Det forventes at lande i Torrejón kl. 14.30 lokal tid.

Seks omkommet i helikopterstyrt

En helikopter fra Aragón-brigaden med syv brandfolk om bord styrtede lørdag ned i Teruel-provinsen. Besætningen var på vej for at slukke en brand i et afsides område af provinsen.
Helikopteren, en Bell 407, fløj ind i en bakke omkring klokken halv to lørdag eftermiddag, siger myndighederne til El País. Eneste overlevende er en 32-årig brandmand, der er indlagt med kraniebrud og flere brud på arme og ben. Han er dog uden for livsfare.
Den forulykkede helikopter blev spottet af en anden helikopter fra miljøenheden i Aragón, men redningsaktionen tog alligevel fire timer om at nå frem, da området er meget ufremkommeligt.
Kongefamilien og statsministeren har sendt deres kondolencer til de pårørende.

En af tre trediveårige bor hos forældrene

En af konsekvenserne af den høje arbejdsløshed er, at mange malagueños i trediveårsalderen er blevet tvunget til at flytte hjem til deres forældre. Mange fortæller, hvordan de tjente godt og købte bolig, da priserne var helt i top, men da krisen satte ind, mistede de jobbet, blev nødt til at sælge boligen med tab, for derefter at flytte hjem til forældrene.
Statistikken fra 2010 viser, at 27,4 procent af 30- 34-årige i Málaga bor hos forældrene. I Andalusien ligger gennemsnittet på 22 procent.

377 år bag tremmer for drabsforsøg

To medlemmer af ETA blev i fredags idømt 377 års fængsel for at forsøge at dræbe viceborgmesteren i Portugalete (Vizcaya).
Den 28. februar 2002 detonerede de en bombe, da viceborgmesteren, Esther Cabezudo (PSOE), og hendes sikkerhedsvagt var på vej til rådhuset. Hun overlevede, fordi terroristerne havde rettet den 20 kilo store bombe i modsat retning. Flere andre blev dog såret. De to terrorister blev kendt skyldige i 20 punkter, heriblandt terrorisme og drabsforsøg.
Attentatet fandt sted kun ni dage efter, at lederen af en socialistisk ungdomsgruppe fik benene sprængt af en bilbombe, som ETA sprængte.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa