På et hurtigt besøg i Logroño – hovedstaden i vinprovinsen La Rioja

På et hurtigt besøg i Logroño - hovedstaden i vinprovinsen La Rioja

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
I det nordlige Spanien finder du vinregionen La Rioja med hovedstaden Logroño. Hvis du vil ud og opdage nye dele af landet og endnu ikke har været i Logroño, er dette en dejlig by at besøge. Det tager lidt over otte timer at køre fra Málaga til Logroño. Det er en lang rejse, men hvis du tager A-2-vejen mod Zaragoza efter Madrid, skal derefter dreje af og tage A-15-vejen mod Soria, der fortsætter som vej N-111 til Logroño, så du bliver belønnet med fantastisk natur og bjerglandskab. Og glem ikke at se op – da La Danesas journalist tog ruten, blev mange store ørne og andre rovfugle set. Denne vej er også dejlig, når du kører gennem mange små, maleriske landsbyer.
Alternativt er der tog via Madrid og Zaragoza, men forvent samme tid. Direkte flyvninger er også muligt, og derved kan turen reduceres til lidt over fem timer.
 

Populær by

weekend resa2
 
Logroño har meget historie at byde på, og byen var en af de stærkeste befæstninger af den spanske inkvisition i slutningen af middelalderen. I dag er Logroño hovedstaden i La Rioja-regionen, og det er her, Parlamentet og andre administrative funktioner kan findes. I det sidste århundrede har der været en langsom, men betydelig befolkningsvækst, hovedsageligt fra naboprovinser, sammenlignet med andre områder i provinsen, og befolkningen udgør omkring 150.000 indbyggere.
På en gåtur i byens gader vil du ofte se markeringer med en pilgrimsmusling. Forklaringen er enkel: Pilgrimsrejsen Camino de Santiago går gennem byen, som også er kendetegnet ved floden Ebro, der også løber gennem den.

Gør dette

At starte et besøg i Logroño med Museo de Rioja på Plaza de Augustin, passer virkelig godt. Dette lille museum ligger i et palads fra 1700-tallet og tager den besøgende med på en rejse gennem La Riojas historie med religion, vin, kunst og mere. Fra gammel til moderne tid på en dejlig måde. Og selvom historien er lang, tager et besøg på museet kun godt en time. Det er værd at vide, at besøget er gratis, men du skal vise DNI eller pas ved indgangen.
Kirker skiller sig ofte ud i bybilleder, også i Logroño, og byens ældste kirke er Iglesia de San Bartolomé. Den originale del, bygget i romansk stil, stammer fra 1200-tallet, mens sidstnævnte del fra 1300-tallet har et gotisk præg. Facaden er enkel, mens indgangen er pyntet med stenstatuer, og inde i kirken findes romerske skulpturer, der fortæller om dele af bibelen. Bemærkelsesværdigt er også klokketårnet, hvorfra besøgende har en fantastisk udsigt. Klokketårnet blev bygget som en del af den gamle bymur, og ud over klokketårnet er det blevet brugt som et udkigspunkt og til forsvarsformål.
En anden religiøs attraktion er katedralen Santa María de la Redonda, der ligger midt i den gamle bydel. Dette er en smuk katedral i barokstil med to fint dekorerede tårne, kaldet tvillingerne. Konstruktionen af katedralen begyndte i det 16. århundrede, men blev først afsluttet 200 år senere.
Knurrer maven er Calle Laurel, Logroños største tapasgade, kun et stenkast fra Santa María de la Redonda. Her er der ofte overfyldt, især om aftenen, men det er også charmerende med alle de lokale, duften fra køkkenet, muligheden for at gå fra bar til bar og prøve forskellige tapas, og hvorfor ikke vin – Logroño ligger trods alt i et af Spaniens mest berømte vindistrikter.
Når vi taler om vin, har Logroño fremragende muligheder for at besøge nogle af landets store vinhuse. Tættest på centrum, med bare en gåtur over Puente de Hierro-broen, ligger Bodegas Franco Españolas, der blev grundlagt i 1890, som et samarbejde mellem Frankrig og Spanien. Book dit besøg på forhånd (www.francoespanolas.com) og vælg i mellem guidet tur + vinsmagning, gourmetbesøg eller en tur med en guide, der slutter med en typisk Rioja-frokost. Der er også aktiviteter, der er tilpasset børn.
For børn er der sjove aktiviteter på byens videnskabsmuseum – Casa de las Ciencias, der ligger på samme side af floden som Bodega Franco Españolas, men ved Puente de la Piedra-broen. Udstillingerne ændres ofte her, og der er sjove eksperimenter at teste såvel som interaktive udstillinger selv uden for den røde og hvide bygning. I øvrigt er Puente de la Piedra indgangen til byen langs Camino de Santiago.
For lidt afslapning midt i opdagelsen af Logroño kan det være dejligt med en gåtur. Hvad kan være bedre end at gå ned ad floden Ebro ved Puente de Hierro til Parque Ebro og nyde det grønne, der fører ned til vandet. En anden lunge i byen er parken Parque de La Ribiera, som er større end den førstnævnte.
 
For mere information om Logroño se: www.logrono.es

Hotel Gran Vía Logrono

weekend resa3
 
Hvis du ønsker at bo centralt og behageligt under et ophold i Logroño, kan du komme med her på et besøg på Hotel Gran Vía. Dette er et firestjernet hotel i byens centrum. Det drejer sig ikke om et traditionsrigt, historisk hotel, i stedet er dette et nyrenoveret, moderne hotel.
Med sin beliggenhed i byens kommercielle og finansielle kvarter tager det kun et minuts gang til den gamle bydel, menneskemylderet og seværdigheder. Med andre ord tilbydes nærhed til alt uden turistmængder lige uden for døren.

Rent og pænt

Det, der måske først kan slå dig, når du træder ind ad de store glasdøre på dette hotel, er, hvor rent og moderne det er, værelserne og fællesområderne blev renoveret for kun få år siden. Det eneste, som møder dig, er det venlige personale, der ikke kun er hjælpsomme med hotelrelaterede sager, men også med at informere om byen og attraktioner.
Som alle ved, er parkering ekstremt vigtig, hvis du rejser i bil og et stort plus er, at hotellet har et antal parkeringspladser i bygningens garage. Det værdsættes også, at personalet tildeler parkeringspladser mellem hotellets gæster, sådan at en bil ikke står direkte ved siden af en anden bil – så vidt muligt, og fra garagen er der en elevator direkte til foyeren.

Faciliteter

weekend resa4
 
Det skal nævnes, at dette hotel ikke har nogen restaurant til frokost og middag. Men når sulten melder sig, er der et stort udvalg af forskellige restauranter, både traditionelle og moderne, lokale og internationale, kun et stenkast fra hotellet. Hvis det blot gælder noget at drikke, et glas vin eller noget andet, har hotellet en dejlig hotelbar. Hvis du har brug for at arbejde, har hotellet et kontor og også et bibliotek, der inviterer dig til et roligt øjeblik væk fra bylivet.
Gæster på Gran Vía Logroño har også gratis adgang til et professionelt fitnesscenter beliggende i en af de nærliggende bygninger.
 

Værelse og morgenmad

La Danesas journalist tilbragte natten i et af hotellets dobbeltværelser, og det skal siges: Både rummet og badeværelset imponerede med store områder at brede sig på. Det skal også siges, at udover at værelset var både rent, ryddeligt og havde parketgulve, var sengen yderst behagelig og tilbød en god nats søvn. Hvis du opgraderer til et Executive-rum, er der også mulighed for at vælge en pude fra en pudemenu til dem, der ønsker det.
Alle værelser har, uanset type, dobbeltvindue, aircondition, tv, minibar, gratis wifi, lille pengeskab og mere. Alt til gæsternes komfort og bekvemmelighed.
Efter en god nats søvn er morgenmad altid rart. I morgenmadslokalet serveres der hver morgen alt hvad hjertet kan begære i en hotelbuffet: varme retter som æg, pølser, bacon, forskellige typer brød, flere forskellige slags kød og oste, frugt og marmelade, yoghurt, forskellige søde sager og mere. Samt naturligvis frisk juice, te og kaffe. Og med en solid morgenmad er du godt udstyret til at opdage Logroño, hovedstaden i La Rioja-regionen.
 
Hotel Gran Vía Logroño
Av. de Gran Vía Rey Juan Carlos I, 71
+34 941 287 850
www.hotelgranvialogrono.com
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa