Det danske magasin i Spanien
Sportshots december 2009

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Marbella fik store klø af Atletico Madrid
Kampen i Copa del Rey-den spanske pokalturnering i fodbold-mellem Marbella fra bunden af én af de mange 3. divisionsrækker og Atletico Madrid fra bunden af La Liga vakte uvilkårligt minder frem om den korrupte Marbella-borgmester Jesús Gil y Gil, der overførte store summer fra kommunekassen til hans klub i den spanske hovedstad. Her regerede han i mange år som en farverig formand med rekord i trænerfyringer: 22 på syv år!
Nu ser alt meget anderledes ud begge steder. Til kampen: I første opgør vandt Atletico beskedent 2-0 i Marbella, men så blev det til store klø for Kyst-holdet i returopgøret i Madrid. 6-0 til Atletico på bl.a. fire mål af den argentinske landsholdsspiller Maxi. Denne pokalrunde var 16.-delsfinaler, hvori følgende ni La Liga-hold blev sendt ud: Tenerife, Zaragoza (mod Málaga), Sporting Gijon, Xerez, Espanyol, Athletic Bilbao, Valladolid, Almeria og Real Madrid. Sidstnævnte blev ydmyget 4-0 i den første kamp mod anden divisionsholdet Alcorcón og havde en svær opgave foran sig hjemme på Bernabéu. Kongeklubben skulle vinde med fire mål.
Men Alcorcón gjorde det ikke nemt for stjernespillerne, der kun formåede at vinde 1-0. Dermed er Real Madrid ude af turneringen til stor skuffelse for tilskuerne på Bernabéu, der buhede af Real Madrid-spillerne, men hyllede de undertippede spillere fra Alcorcón.

Stor succes for spansk motorcykelsport
Spanien hører til blandt sværvægterne, når det gælder motorcykelsporten. I den mindste klasse, 125 cc, vandt den unge Julián Simón verdensmesterskabet med over 50 point ned til nr. 2. Overlegenheden blev understreget af, at der på de ni første pladser i den samlede VM-stilling var ikke mindre end seks spaniere.
I 250 cc var det japaneren Aoyama, der snuppede VM-titlen med spanske Hector Barberá på andenpladsen. Yderligere tre spaniere var at finde i top 10.
Endelig var der den mest prestigefulde klasse, nemlig MotoGP. Har var det igen italieneren Valentino Rossi, der vandt VM. Det er 9. gang, at han bliver verdensmester i en af de tre klasser. For første gang i historien havde Spanien besat både 2. og 3. pladsen i form af henholdsvis Jorge Lorenzo og Dani Pedrosa.

Sagaen om Contador fortsætter
Den spanske cykelstjerne Alberto Contador har stadig ikke meldt officielt ud, hvor han kører fra næste sæson. Han har en kontrakt med Astana, der er gældende et år endnu, men får cykelholdet ikke sin Pro-Tour licens, så er det sandsynligt, at Contador forlader holdet.
Ikke desto mindre har Astana tilbudt den dobbelte Tour de France-vinder en kontraktforlængelse med en klækkelig lønforhøjelse, så han på fem år ville få ca. 20 mio. euro. Meget kunne tyde på, at hvis Astana får fornyet sin licens til at køre Pro-Tour næste år, så fuldfører Contador sin kontrakt.

America’s Cup til Valencia
Efter mere end to års tovtrækkeri er det endelig besluttet, at Valencia skal huse finalen i America’s Cup i februar næste år. Kampen skal stå mellem schweiziske Alinghi og amerikanske BMW Oracle Racing.
Sejladsen starter den 8. februar, hvor der sejles bedst af tre. Det er anden gang på tre år, at Valencia får æren af at arrangere begivenheden. Sidste gang var i 2007.

Spansk U17- hold med helt fremme
Det succesfulde spanske U-17 landshold i fodbold, der traditionelt set hører til blandt verdenseliten med flere VM- og EM-titler bag sig, var også med helt fremme ved det netop overståede VM, der blev afholdt i Nigeria.
Spanien kom ubesværet frem til semifinalen, hvor de mødte værtsnationen, der havde vist forrygende spil frem til kampen. For mange tilskuere var dette den moralske finale, da det var en gentagelse af VM-finalen for to år siden, hvor afrikanerne trak det længste strå.
Derfor var der langt op til revanche for spanierne, men de kunne ikke stille meget op mod det teknisk stærke mandskab fra Nigeria. Efter de 90 minutter stod der 1-3 i Nigerias favør, hvorfor de unge spanske talenter må vente endnu to år for at kunne gøre sig forhåbninger om en guldmedalje

Berejst dansker spiller i Recreativo Huelva
Málaga CF’s Patrick Mtiliga er ikke den eneste danske spiller i spansk professionel top-fodbold. Den 22-årige Magnus Troest ankom fra sæsonstarten i 2. division til Recreativo Huelva på en lejekontrakt fra italienske Genoa.
Den unge midtbanespiller, der gør det godt og har scoret for Huelva, er en berejst herre. Som ungdomsspiller var han i Aston Villa, inden FC Midtjylland hentede ham hjem til Danmark. Siden røg han til Parma og Genoa i Italien. Ligesom Mtiliga spillede Troest på de danske U-landshold med henholdsvis 12 og 18 kampe på U-17 og U-21.

Michael Laudrup spøger nu som træner i Madrid
Efter fyringen i sin Moskva-klub har Michael Laudrup boet i Madrid, hvortil han flyttede for to sæsoner siden, da han overtog cheftræner-jobbet i upåagtede Getafe efter tyske Bernd Schuster. Sidstnævnte kom herfra videre til Real Madrid, hvor han blev fyret, da han var så formasteligt at sige til de spanske medier, at hans hold ikke havde en jordisk chance mod ærkerivalen FC Barcelona. I denne sæson står chileneren Pellegrini i spidsen for Kongeklubben og eliminationen i pokalturneringen Copa del Rey af 3. divisionsholdet Alcorcon har sat sine dybe spor. Så dybe, at det menes af Pellegrini får silkesnoren, hvis Real Madrid taber til FC Barcelona 29. november. Og så står Michael Laudrup ifølge spanske medier til at tage over.
Han nævnes i et felt på fire toptrænere. Tidligere på sæsonen kontaktede Atletico Madrid ham, da denne klub fyrede træner Abel Resino, men det blev et pænt nej tak, da Atletico ikke ville skrive en halvanden-årig kontrakt, som Laudrup ønskede. I stedet kom træneren her til at hedde Quique Sánches Flores, tidligere Getafe, Valencia og Benfica.

Tillykke til Antonio Tapia
Fredag den 13. november rundede en af Fuengirolas kendte sønner, Antonio Tapia, 50 år. Fodboldprofessoren, som han kaldes, stod i mange år for udviklingen af talenter på Málaga Club de Futbols andethold, der som det eneste fra en La Liga-klub på et tidspunkt spillede i landets næstbedste række. Sidste sæson stod han bag Málaga CF’s imponerende 8. plads i La Liga. Nu er han med sin hustru flyttet til Sevilla, hvor han står i spidsen for Betis, der bejler til én af oprykningspladserne.

Nadal viste gode takter inden sæsonfinalen
Den spanske toer på verdensranglisten i tennis, Rafael Nadal, viste gode resultater ved årets sidste Marsters turnering, der blev spillet i Paris i midten af november. Nadal viste ingen nåde over for sine to landsmænd Nicolas Almagro og Tommy Robredo, som han slog ud af turneringen for at bane sig vej til semifinalen.
Her skulle han møde serberen Novak Djokovic, der havde vist skræmmende styrke i ugerne op til turneringen og blandt andet fejet verdensetteren Roger Federer af banen 10 dage inden. Nadal kunne intet stille op og tabte klart i to sæt til serberen, der også vandt finalen over det lokale franske håb, Gael Monfils
Roger Federer var overraskende blevet slået ud af turneringen i første runde, og derfor tog Nadal et skridt nærmere førstepladsen på verdensranglisten. Den kan han overtage, hvis han laver et godt resultat i Mastersfinalen, hvor kun de otte bedste spillere i verden kan deltage. Turneringen blev spillet i London efter redaktionens slutning og havde også deltagelse af Fernando Verdasco.

100 års jubilæum til det spanske fodboldforbund
Det spanske fodboldforbund RFFE kan i år fejre 100 års jubilæum. Dette blev markeret med en venskabskamp mod Argentina den 14. november på Vicente Calderón i Madrid. Mange af de argentinske stjerner spiller til dagligt i Spanien, så derfor var der store forventninger frem til opgøret. Som prikken over i’et var det også målmand Iker Casillas’ landskamp nr. 100, og dermed blev han den kun tredje spanier i historien til at nå 100 landskampe, kun overgået af Raúl og den tidligere målmand Zubizarreta.
Selve kampen var mere intens end velspillet, dog med en overvægt i spillet til Spanien, der fortjent vandt kampen 2-1.
Med sejren generobrede Spanien førstepladsen på FIFA’s verdensrangliste foran Brasilien.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa