Det danske magasin i Spanien
Ud, ud og ud! – La Liga-holdet hårdt ramt af skader og udvisninger

Ud, ud og ud! - La Liga-holdet hårdt ramt af skader og udvisninger

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

 

Det blev den helt store deroute for Málaga CFs La Liga-hold efter den sensationelle indledningsgevinst på 3-0 på La Rosaleda over Champions Legeau-deltageren Atlético Madrid.
Tilhængernes euroforiske jubel vendte på halvanden måned til stærk bekymring.
Med seks kampe herefter uden sejr rutchede kyst-mandskabet ned fra en plads som nummer tre til andensidst.
Mod Almería den 18. oktober forlod en af de mest fanatiske supporterklubber således La Rosaleda stadion allerede i pausen i protest over tingenes tilstand.
Til historien hører retfærdigvis, at træner Muniz siden sæsonstarten på grund af skader og udvisninger hos sine spillere har været nødt til at skifte opstilling i hver eneste kamp. Uden det store held.
Allerede i træningslejren op til sæsonstarten gik to stamspillere fra sidste sæson, Rosario Helder og topscorer Apono, i stykker ved den hårde løbetræning på golfbanen ved Benahavís, så røg den unge Jordi Pablo, netop ankommet fra Villarreal, ud i seks måneder med en ledbåndsskade pådraget i en testkamp, og så fulgte danske Patrick Mtiliga og hans værelseskammerat, serberen Stepanov, efter med en flænge i hovedet og en knæskade mod Atlético og i de følgende La Liga-kampe blev Fernado og Forestieri sat ud af spillet.
Mtiliga blev klar igen på to uger efter at have fået fjernet syv sting i hovedbunden, men røg uheldigvis ind i en influenza, som tvang ham under dynerne, og penicillin hæmmede ham så meget, at det blev til en mindre god indsats i Barcelona mod Espanyol, hvorefter den 19-årige landbrugssøn Manu fra Torremolinos overtog hans plads.
Siden har Mtiliga siddet på udskiftningsbænken.

De blev vist ud
Og så ramte karantænegivende udvisninger Málaga.
Først populære Albert Luque på La Rosaleda lige da han var kommet på banen mod slutningen af opgøret mod mesterholdet FC Barcelona (0-2 med et mål af svenske Zlatan), og dernæst den nigerianske nyerhvervelse som forward Obinna et minut før kampens opgør i Xerez. Kort forinden havde han udlignet til 1-1.
Så indtil nu aldrig samme Málaga-mandskab fra kamp til kamp.
Opløftende var indsatsen mod FC Barcelona dog – især i 1. halvleg.
Stemningen har hele tiden været god i Málaga-truppen.
”Vi har troet på, at skuden nok skulle vende”, siger Patrick Mtiliga til La Danesa.
”Spiller for spiller er vi jo også særdeles godt besat på alle pladser. Selv håber jeg snart at genvinde min plads som venstre back”.
La Danesa kunne forestille sig at næste udskiftning måske blev af af træner Muniz.
Folket kræver sejre.

 


Tribune-pladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribune-pladser på den ene langside beskyttet mod eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF med fast tilholdssted i den danske restaurant Casa Danesa, Club Danés, på Mijas-vejen. Herfra køres i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Málagas hidtige resultater
30. august: Málaga CF – Atlético Madrid 3-0
13. september: Deportivo La Coruña – Málaga CF 1-0.
20. september: Málaga CF – Racing Santander 1-2
23. september: spanyol – Málaga CF 2-1.
26. september: álaga CF – FC Barcelona 0-2.
4. oktober: erez – Málaga CF 1-1.
18. oktober: Málaga CF – Almería 1-2.
Oktober måneds sidste opgør ude mod Villarreal blev spillet efter redaktionens slutning.
Før denne kamp lå Málaga CF nummer andensidst i La Liga
Rækken blev ført af FC Barcelona et point foran Real Madrid.

Málaga CFs yngste spiller nogensinde
Da træner Muniz, 59 minutter ind i 2. halvleg af 1-1 kampen den 4. oktober ude mod nyoprykkede Xerez, skiftede Edu Ramos ind i stedet for Torres var det historieskrivning. Med sine kun 17 år – født den 17. februar 1992 i Málaga – blev Ramos den yngste debutant nogensinde i Málaga.
Helt præcist havde han på denne dato levet 17 år og 229 dage.
Kun en gang tidligere har en 17-årig knægt fået sin debut for Málaga CF, nemlig Ador, men han var 63 dage ældre end Ramos, da han blev sendt på grønsværen.
På statistikken over de yngste debutanter for Málaga findes den senere ungdomslandsholdspiller Alexis på femtepladsen med en alder på 18 år 195 dage. Han spiller nu i La Liga for Valencia.
Spændende om Edu Ramos kan føre det lige så vidt. Han spiller på midtbanen med en 4-årig kontrakt med Málaga CF, som selv har opfostret ham. Pæne i tøjet – også udenfor banen

Først trak Málaga CFs Liga-hold i nye spilledragter, med mørkeblåt skiftet ud med lyseblåt i striberne og hovedsponsor William Hills logo på brystet og i oktober kom spillerne til at se pæne ud også udenfor banen.
Tøjfirmaet Selected skænkede alle et flot sæt tøj, som nu bruges hver gang spillerne repræsenterer deres klub – f.eks. til udekampene. 

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa