Det danske magasin i Spanien
Málaga CF holder fast: I hård kamp på to fronter

Málaga CF holder fast: I hård kamp på to fronter

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Mens spillerne slås i bunden af La Liga og træneren kræves fyret fører klubben retssag. Situationen forklaret for hovedsponsor på november-møde på Gibraltar.

Er der nogen, der holder sammen i spansk fodbold så er det den 36-årige Fernando Sanz og Juan Ramón Lopez Muñiz, der 2. november fyldte 41. Den ene født i Madrid og præsident for Málaga CF, og den anden fra Gijón og træner for Kystens La Liga-mandskab.
En bundplacering er ikke nok til at kølne forholdet, selvom fansene nu kræver, at præsidenten afsætter Muñiz. Og den spanske presse sætter spørgsmålstegn ved om, han er manden, som kan motivere spillerne til den påkrævede ekstraordinære indsats for at klare frisag i bunden af den bedste spanske række.
Inden spillerunden den 22. november havde Málaga-spillerne forladt grønsværen uden sejr i 11 kampe i træk. Fire var endt uafgjort – heraf de to i pokalturneringen Copa del Rey – syv var tabt!
Så det bliver en lang hård kamp at vende skudden.

Den juridiske kamp
En kamp føres af Málaga CF et helt andet sted. I retssystemet. Den dystre fortid i klubben, hvor kun en økonomisk håndsrækning af de store fra Fernando Sanz’ far, den tidligere Real Madrid-præsident Lorenzo, der for snart fire år siden reddede klubben fra ruin, er dukket op i skikkelse af den tidligere præsident Seran Roldan og den tidligere administrerende direktør Antonio Mendoza. Klubben kræver nu 2,5 mio. euro fra hver – et samlet beløb som svarer til, hvad den afdrager på sin gæld på 20 måneder.
Advokaterne Daniel Pastor og Pablo Franco hjælper Málaga CF juridisk og har peget på Mendoza og Roldan som de skyldige i klubbens oparbejdede gæld på 30-40 mio. euro. En gæld, der var ved at tage livet af den som prof.-klub. Til Juzgado Mercantil (Handelsretten) afleveres nu materiale som anskueliggør, at de to brugte en uagtsom forretningsmetode.
Hvis Handelsretten finder dem skyldige, bliver sagen ført videre til Justitsministeriet.

Ros til Mtiliga
Onsdag den 11. november tog Fernando Sanz og Málaga CFs marketingschef, José María Arrabal til Gibraltar for at besøge og forklare hovedsponsoren, det engelske bettingfirma Wilhelm Hill, om situationen i klubben – ikke mindst den lidet flatterende sportslige.
Sanz fandt det interessant at aflægge Gibraltar en visit og fremhævede det enestående gode forhold klubben havde til Wilhelm Hill. Ved at besøge firmaet, der lod sig repræsenterer af generaldirektør Henry Birch og direktørerne Luis Yanes og José María Fernandez Mochon, fik han et indblik i en verden helt ny for ham.
Om hvorvidt Málagas situation i La Liga bekymrer, sagde Fernando Sanz:
”Det begynder at se broget ud. Vor træner er rolig og sikker på, at vi nok skal komme bort fra bundregionen. For den holdmæssige baggrund er i orden. Vi har gode spillere, men har været ramt af usædvanligt mange skader.
Positivt er det, at vi ved at eliminere Zaragoza for blot tredje gang i klubbens historie er i en 8. dels finale i pokalturneringen, Copa del Rey. Og glædeligt at vor reservemålmand Santamaría og danske Mtilliga overrasker positivt. Jeg føler, at danskeren nu er ved at finde rytmen hos os og i Spanien”.

Træner bakkes op
Om træner Muñiz’ situation, sagde Fernando Sanz:
”At tilskuerne på La Rosaleda stadion højlydt kræver ham fyret sker overalt for en træner, når det pointmæssigt går skidt for hans hold. Det vil ændre sig, når vi begynder at vinde. Jeg støtter ham og spillerne støtter ham”.
Og spørgsmålet om, hvorvidt Málaga CF vil gå på indkøb inden det kommende transfervindue udløber til februar blev også berørt?
”Der kan ske meget, men vi tror på vort nuværende mandskab. Det satser vi på”, fortalte Sanz.
På Gibraltar udtrykte han i øvrigt sin store glæde over, at Wilhelm Hill havde valgt hans klub. Sevilla var også inde i billedet, men Hill fortalte, at firmaet bedre kunne lide Málaga CFs profil.
Om så top-klubber som Real Madrid eller FC Barcelona meldte sig, ville Wilhelm Hill aldrig skifte, bedyrede Henry Birch.

Málagas seneste La Liga-resultater
25. oktober: Villarreal – Málaga CF 2-1
1. november: Málaga CF – Valencia 0-1
8. november: Tenerife – Málaga CF 2-2
22. november: Málaga CF – Zaragoza ???
29. november: efter redaktionens slutning spillede Málaga CF i Sevilla, hvor holdet sidste sæson skabte sensation med en 1-0 sejr på mål af Fernando.
Efter Zaragoza-kampen var Málaga CF nr. 20 og sidst med blot 6 point
I spidsen for La Liga lå Real Madrid med 1 point foran FC Barcelona 
I julemåneden spiller Málaga CF følgende kampe:
6. december: Málaga CF – Osasuna
13. december: Valladolid – Málaga CF
20. december: Málaga CF – Mallora.

Pokalturneringen Copa de Rey

29. oktober: Zaragoza – Málaga CF 1-1
10. november: Málaga CF – Zaragoza 0-0
Hermed kvalificerede Málaga CF sig til 8. dels finalerne.


Tribune-pladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodbold-interesserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribune-pladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF med fast tilholdssted i den danske restaurant Casa Danesa, Club Danés på Mijas-vejen. Herfra køres i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt tlf. 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Ejeren af Málaga Club de Fútbol anholdt
Torsdag den 12. november blev ejeren af Málaga Club de Fútbol, den 66-årige tidligere Real Madrid-præsident Lorenzo Sanz, anholdt af politiet i forbindelse med en sag om illegal eksport af kunstværker til Italien.
Kilder i det spanske politi fortæller, at det drejer sig om en ældre sag, hvor Lorenzo Sanz er blevet angivet af en mellemmand ved navn Desiderio Rosatto, som mener at have 2,4 mio. euro til gode hos Lorenzo Sanz. I 2005 forsøgte Sanz at købe den italienske klub Parma, hvor han blandt andet brugte malerier som betaling. ”Jeg havde ingen anelse om, at man skulle have tilladelse til at sælge til lande udenfor Spanien. Det var en ubevidst fejl,” siger Lorenzo Sanz ifølge Reuters til en spansk radiostation.
Det er i øvrigt ikke mere end et år siden, at Sanz blev anholdt i en bank i Córdoba, mens han var ved at indsamle falske veksler for et større beløb. Ved den lejlighed blev han frigivet efter en vidneforklaring hos politiet. Lorenzo Sanz besad præsident-posten i Real Madrid fra 1995 til 2000, hvor han tabte valget til Florentino Perez, der nu har sin anden formandsperiode i Kongeklubben. I 2006 overtog han fallitboet i Málaga CF og spiller en vigtig rolle i den økonomiske genopretning af klubben. Sanz besidder 97 procent af aktierne i den. Hans søn, Fernando Sanz, er formand i Málaga CF.

 

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa