Det danske magasin i Spanien
Succesen gentages – Danmarks kampe ved VM-slutrunden i 2010 i Sydafrika vises også i Casa Danesa med La Peña de Dinamarca som arrangør

Succesen gentages - Danmarks kampe ved VM-slutrunden i 2010 i Sydafrika vises også i Casa Danesa med La Peña de Dinamarca som arrangør

Rekord på rekord hed rubrikken i La Danesa’s oktobernummer om La Peña de Dinamarcas fodboldaftener i restaurant Casa Danesa. En ny blev sat 10. oktober, da Danmark i Parken i København besejrede arvefjenden Sverige i landstræner Morten Olsens kamp nr. 100. 270 fodboldentusiaster fyldte restauranten til bristepunktet – såvel ude som inde.

Fodboldfans fra alle ender af Kysten – Estepona i vest og Almuñecar i øst – troppede op. Ja sågar et par fra Valencia havde taget turen på 660 kilometer på landevejen hertil. For anden gang i øvrigt.
De to danske september-brag mod henholdsvis Portugal og Albanien fik 170 og 160 spisende gæster til at strømme til og til den afsluttende VM-kvalifikationskamp mod Ungarn 14. oktober troppede 170 op med Aarhus Garden i spidsen.
Disse succeser får nu La Peña de Dinamarca i samarbejde med Casa Danesa til også at byde på Danmarks kampe ved slutrunden om verdensmesterskabet i Sydafrika i perioden fra den 10. juni til den 11. juli næste år.
Runden er lagt til de ni byer Bloemfontein, Cape Town, Durban, Johannesburg, Nelspruit, Polokwane, Port Elizabeth, Pretoria og Rustenburg.
Fredag den 4. december afgøres det ved lodtrækning i Cape Town, hvilke modstandere Danmark får. Spanien er også med.

"Vi ramte plet ved at tage initiativ til disse tv-arrangementer og er glade og stolte over, at alt forløb så godt. Folk har givet os flotte anmeldelser og vi takker alle, der på den ene eller anden måde hjalp os", siger formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller. "Uden sponsorater fra Nykredit og Sydbank kunne meget således ikke have ladet sig gøre".


La Peña i spansk presse
La Peña de Dinamarca vækker ved sine initiativer mere end almindelig opsigt – også i spanske kredse. Således kom den spanske sportsavis AS onsdag den 14. oktober i Casa Danesa for at lave en reportage om arrangementet fokuseret på en af gæsterne, Málaga CF’s danske spiller, den 27-årige Patrick Mtiliga.
Han blev interviewet, og fotograf Mariano Pozo tog billeder af feststemte fodbold-danskere sammen med Mtiliga.
Dagen efter bragte journalist Christina Meno Calvo et interview med bestyrelsesmedlem i La Pena de Dinamarca Jens Gylling i Canal Surs radio om klubbens stiftelse, dens store medlemsskare, kendte sportsfolk i den og klubbens mange aktiviteter.
Klubben har i øvrigt netop fået hængt et stort støtte-banner op på Málaga CFs hjemmebane, La Rosaleda stadion.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.