Det danske magasin i Spanien
D-A-D lander på Costa del Sol

D-A-D lander på Costa del Sol

De har været jorden rundt – flere gange. Men har aldrig spillet på Costa del Sol. Det kommer de til nu. Lørdag den 20. maj gæster danske D-A-D Marbella Arena. ”Det bliver et veltuned rockshow i gode rammer med plads til frihed,” lover forsanger Jesper Binzer.

Han har levet et autentisk rock’n’roll liv med masser af turnéer, sprut, kvinder, røg og det, der er værre. Det er dog en meget venlig, rolig og afbalanceret D-A-D forsanger, der byder indenfor i privaten på Amager.

Jesper Binzer: ”Pladeselskabet Mega gav os chancen i 1985. Ingen af os havde de store forventninger, men vi gav den gas, og da jeg kom ud af studiet og hørte os i kontrolrummet, tænkte jeg for første gang; Okay, måske kan vi alligevel noget.

Familiefar på Amager

”Det er her, jeg har min base. Selv da jeg var ung, havde masser af succes og var klar til at lægge verden ned, vidste jeg, at jeg havde brug for en rede – et sted hvor jeg kunne føle mig tryg og hjemme,” forklarer en ærlig Jesper Binzer. Han indrømmer, han havde svært ved at forene sit image som rockmusiker med hus og have på Amager. ”Jeg synes, det var småborgerligt, men min kone stod fast. Hun var sikker på, det ville være godt for familien – og mig. Hun fik ret,” tilstår D-A-D stifteren, som både fandt en ro i sig selv og en ro til at skrive sange, som han aldrig har haft før. Og han skriver flittigt. Vel bliver det svært at overgå de største hits ”Sleeping My Day Away” og ”Home Alone 4”, som sidst i 1980’erne slog igennem på verdensplan, men D-A-D kommer jævnligt med nye albums. I alt er det blevet til 12 af slagsen, det seneste i 2019, og fans over hele verden er godt opdaterede – selv i Australien. ”Vi var afsted sidste år og gav fire koncerter på mindre spillesteder. Vi havde ikke været der i 30 år, og folk skrålede med på vores nyeste musik. Det var virkeligt imponerende,” fortæller en taknemmelig Jesper Binzer.

”Jeg vil gerne både være rockstjerne og en god familiefar. Den balancegang har jeg aldrig været verdensmester i.”

Musikken og koreografien får altid frie tøjler, når D-A-D går på scenen.

Mister sig selv på scenen

Taknemmelig og utrættelig er de helt rette ord at sætte på D-A-D forsangeren. For 2023 er der allerede nu booket 30 koncerter i kalenderen – fordelt over flere verdensdele. ”Vi kommer rundt i verden, og det er jeg taknemmelig for. Tilmed er vi i stand til at turnere næsten hvert år uden at slide os selv op. Det siger jeg også tak for, for jeg elsker mit erhverv,” fortæller Jesper Binzer. I en ellers hård branche, har hans band formået at holde sammen i snart 40 år. ”Vi er ærlige og lytter til os selv. Vi er her, fordi vi har lyst. Vel har vi aldrig været guds bedste børn, men et sted er vi også godt opdraget og har en dybt respekt for hinanden. Derfor har vi kunnet holde sammen så længe.”

På scenen derimod vælter det hele. Hver koncert har sit udseende og sine kostumer.

”Når jeg går på scenen, handler det om at komme et sted hen, hvor jeg mister mig selv. Jeg vil fra hjertet, uden om hovedet og ud gennem kroppen. Det er sådan, vi får Jesper Binzer at se, når han og D-A-D giver koncert i Marbella Arena til maj.

Jesper Binzer med familien til en biografpremiere forrige år.

Lidt historie

Jesper Binzer er født og opvokset i København, hvor han i 1982 stiftede D-A-D sammen med bassist Stig Pedersen og trommeslager Peter Lundholm Jensen. To år senere kom hans bror, Jacob Binzer, med i bandet som guitarist. D-A-D betragter selv 3. marts 1984 som bandets fødselsdag. Dén dag gav bandet sin første koncert med begge Binzer-brødre. I 1999 søgte Peter Lundholm Jensen nye græsgange og Laust Sonne kom til som ny trommeslager. Det er den eneste udskiftning, der har været i D-A-D, som næste år har 40 års jubilæum.

”Vi er godt opdraget, viser respekt og passer på hinanden. Ellers havde vi aldrig kunnet holde sammen i 40 år.”

Hvad står D-A-D for?

Oprindeligt hed bandet Disneyland After Dark, men i 1987 måtte gruppen ændre navn for at undgå en konflikt med Disney koncerten. Først blev navnet forkortet til D.A.D. Det blev senere til D:A:D, for at ende med dagens D-A-D.

Billetter til D-A-D koncerten i Marbella Arena lørdag den 20. maj koster fra DKK 425,-
og købes på ticketmaster.dk
VIP-borde reserveres direkte hos arrangør Steen Broford på telefon +34 647 833 740
costa-dad.dk findes mere info på koncerten.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.