Det danske magasin i Spanien
Jacob Haugaard -JEG LEVER EFTER AT DØ MED STØVLERNE PÅ!

Jacob Haugaard -JEG LEVER EFTER AT DØ MED STØVLERNE PÅ!

Komikeren, musikeren, komponisten, forfatteren, skuespilleren, TV-værten og tidligere politiker lover en glad og fornøjelig aften i Casa Danesa 10. marts.
71-årige Jacob Haugaard er en gøgler af Guds nåde.

Vi mødes i La Cala de Mijas på restaurant El Gusto, ejet af en engelsk Manchester City-fan.

Jacob med alpehue og hustruen Ilse Wilmot med arrangements-kalenderen under armen. Forbi går den lille spinkle spanske ejer af pizzeriaet overfor, Ajejandro – opkaldt efter en søn – med sin vanlige filthat og fortvivlet over, at Malaga CF ikke bruger sønnen på divisionsholdet, men har lejet ham ud til Algeciras.

Ilse og Jacob er kørt ned fra deres ferie-finca i bjergene i Monda nord for Marbella – en kontrast til deres bolig i Danmark, et naturskønt sted ud til Lillebælt med massér af dyr og smukke solnedgange indrammet af træner og blå himmel.

”Ilse er ikke meget for at blive fotograferet, fortæller Jacob Haugaard, så jeg maler et maleri af os”

Og så går snakken ellers lystigt:

”Det værste ved mig er, at jeg altid skal have de skøre kostumer på. Og det bedste for mig er, at Ilse får alle pengene”, fortæller han.

De har været gift i snart en menneskealder og Ilse styrer som manager arrangementerne med plads nu til show på Costa del Sol.

Ilse Wilmot og Jacob Haugaard malet af Jacob.

Det helbreder at grine

Jacob, gøgleren med de musikalske og muntre gen, stiller sig som altid til rådighed for interview – nu spontant her før hans optræden på Costa del Sol:

”Dit lykkeligste og værste øjeblik”?

”Det lykkeligste er når jeg tænker tilbage på Folketinget, Squash og børnefødsler”.

”Jeg kan føle en usigelig glæde, når jeg fortæller om de værste øjeblikke i mit liv, hvor jeg var millimeter fra døden i motorcykelulykker, fladmast på Minnesotakur og modgang og fiasko i showbizz. Jeg elsker at fortælle og tror på, at det helbreder når folk griner af det sjove og tragiske”

”Tror du på Gud”?

”Jeg tror på en magt større end mig selv og beder ind imellem en bøn. Det at tro er retten til ikke at forstå”

Jeg er libertiner

”Er du blevet mangemillionær”?

Jeg er libertiner, så jeg lever livet. Jeg har de penge, jeg tjener, men ingen sønderlig formue. Engang troede jeg, at jeg var rødglødende socialist, men fandt ud af at penge ikke interesserede mig. Jeg indrømmer, at det er et overlegent synspunkt, men bare jeg får det jeg peger på, er jeg glad”

”Din livret”?

”Det er min kones mad. Alt hun rører ved smager himmelsk”

”Hvornår siger du farvel til scenen”?

”Jeg lever efter at dø med støvlerne på, men det er op til Gud, hvad der sker. Jeg tror på skæbnen”

Afholdsmand i 30 år

”Hvordan holder du dine fødselsdage og hvad drikker du til fester”?

”Jeg har været 100 % afholdsmand de sidste 30 år. Det gør, at jeg er familiens overhoved uden at interessere mig for fødselsdagsfester, mærkedage og julen, men jeg deltager og elsker fornemmelsen af, at det er mig der giver”

”Dit største hit”?

”Det er ”Hammer Hammer fedt” og ”Haveje”

”Kommer du stadigvæk på Færøerne”?

”Ja, jeg elsker Færøerne og er meget stolt af min fødeø”

Corona og energikrise

”Hvor mange optrædener har du om året?”

”Vel ca. 80-100, men coronaen forstyrrede alting. Jeg har været på landevejen i over 40 år og går ligesom med penge ikke op i mit cv, der for øvrigt er et af de underligste og mest respektable og glorværdige længe set…!”

”Hvordan har I klaret energikrisen i Danmark?”

”Jeg hører til den voksende gruppe af danskere, der ikke gider høre mere om miljø, Ukraine, mænd og kvinder, inflation og energikrise. Jeg er vokset op med at spare, så jeg ved godt, hvordan man kryber sammen i et hjørne omkring et steanlys”.


Rundt om Haugaard –gøgleren

Daniel Jacob Haugaard er født den 12. maj 1952 i Tvøroyri på Færøerne. Han er søn af konstruktør Aage Haugaard og inspektrice Hansina Kathrine Haugaard. Hans uddannelse er en realeksamen fra Elise Schmiths skole i Aarhus samt en hf-eksamen fra Risskov Amtsgymnasium. Han har arbejdet som rengøringsassistent, murerarbejdsmand, montør, sømand, pædagogmedhjælper, huslærer og portør.

Gift med Ilse Wilmot. Fra et tidligere ægteskab havde hun sønnen Nicolai. Han døde i en alder af 38 år som følge af muskelsvind. Jacob Haugaard har siden 1998 samarbejdet med Muskelsvindfonden som konferencier ved den årlige Grøn Koncert.

Endvidere børnene Carl Frederik Haugaard, Kathrine Haugaard og Mina Handrup-Witmot.

I 2010 modtog han Tribini-prisen, der gives til en humørspreder, som udviser original kreativitet i sit virke med et godt øje for de skøre og skæve vinkler. Det skete på Dyrehavsbakken.

Medlem af Det danske Folketing fra 1994 – 1998 på et program om bl.a. medvind til cykelstierne, flottere julegaver, nutella i feltrationerne og gratis øl. En af de største practical jokes, der nogensinde er lavet i Danmark. Lavede sammen med Finn Nørbygaard de berømte squashreklamer fra 1989 –

1999.

Jacob Haugaard har haft flere hitlisteplaceringer og deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix i 1999 med sangen ”3xEuro”, som blev skrevet Michael Hardinger. Hans største hit er dog ”Hammer Hammer ”Fedt, som til dels er en fordanskning af Billy Ray Cyrus ”Archy Breaky Heart”.


Bøger om og af Haugaard

Ilse Wilmot:

”At overleve med en alkoholiker”

”Mit liv med Jacob Haugaard”, der ifølge Berlingske er en nådesløs ærlig og udleverende beskrivelse af et samliv med en af Danmarks mest kendte mænd og entertainere.

Jacob Haugaard:

”Det ærede medlem Hoffnarren” – om arbejdet i Folketinget, demokrati og samarbejdet med folketingsmedlemmer og pressen”

”Tim&Tom” – en roman med humoristisk klangbund.


Film

”Kampen om den røde ko” (bondeknolden Esben)

”Jydekompagniet 1” (Jacob, hvor Finn Nørbygaard også deltager)

”Jydekompagniet 3” (Jacob)

”Jesus vender tilbage” (Billy Graham)

”Finn & Jacob – På vejen igen ”  (Jacob)  – Finn Nørbygaard medvirker også

”Jolly Roger” (Jose)

”Gamle mænd i nye biler” (Erling)

Den sidste rejse” (Jacob) – Finn Nørbygaard medvirker også.


Hits

Somania 1, 2 og 3 – Århus by night

De dovne synger. Måske!

Uden sidestykke

Skalling fra Malling

Hvornår mor

Ja dak

Jacob Haugaard synger

Så`en er livet

Helt kinesisk

Jeg er så lyk`lig

20 hammerferde hits

Mig og min familie

Danser med Haugaard

I mit sommerhus

Venner

Tidsangivelse

Demo

Vindegaard


FINN & JACOB

Sammen i 20 år i en række underholdningsprogrammer på TV 
……
I 1984 mødtes Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard på Østjyllands Radio, hvor de optrådte i små sketches som kontrollører hos Århus Sporveje, hvor de tjekkede folks billetter med det karakteristiske ”jadak”. Disse figurer gik igen i DR TVs underholdningsprogram ”Lørdagskanalen”, hvor de to jyder blev landskendte.
Gennem 80erne optrådte de to sammen under navnet FINN & JACOB og lavede bl.a. filmene ”Jydekompagniet” og ”Jydekompagniet 3”. Der var ingen ”Jydekompagniet 2” ”fordi 2ere altid er en fiasko!”
I løbet af 1990erne kunne de ses i den prisbelønnede serie af reklamefilm for Tuborg Squash, hvor Jacob Haugaard optræder som købmand og Finn Nørbygaard som kunde, der har svært ved at udtale sodavandens navn. I 1996 producerede de en film med titlen ”Finn og Jacob – på vejen igen”.
Og i 2005 optrådte de to atter sammen i en række underholdningsprogrammer på TV2 samt turnerede med et show.
Så skiltes deres veje.
Finn Nørbygaard underholdt i Casa Danesa i marts sidste år.
Nu er det Jacob Haugaards tur.

FORSALGET AF BILLETTER

Showet med Jacob Haugaard fredag den 10.-11. marts kl. 19.00 i restaurant Casa Danesa/Det danske Hus, Haza del Algarrobo, Ctra. 2,2 Mijas.

Fine parkeringsforhold.

KONTAKT

Casa Danesa: +45 952 47 51 51

mail@clubdanes.dk

www.clubdanes.dk

40 euro for halvanden times forrygende underholdning.

Muligt at reservere spisning fra kl. 17.30

Arrangør: Sunshine Event i samarbejde med Det danske Hus.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.