Det danske magasin i Spanien
CEHEGIN – Conquistadorenes rige

CEHEGIN - Conquistadorenes rige

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Cehegin ligger i den nordvestlige del af Murica-regionen, kun få kilometer fra grænsen til Andalusien. Byen har godt 25.000 indbyggere og fremstår smuk og velholdt.

Cehegin har en mangfoldig historie og er et eldorado for arkæologer; her er der “lag på lag” med spor af forskellige folkeslag. Tidligere civilisationer boede i Begastri, som ligger få kilometer uden for Cehegin, og det er her, de største arkæologiske opdagelser er blevet gjort. Der findes også gamle hulemalerier ved Peña Rubica-hulerne.

Det var araberne, der flyttede byen til, hvor den er i dag, og som byggede de forsvarsmure, som der stadig er rester af omkring den ældste bebyggelse.

Mange conquistadorer, der vendte hjem fra Sydamerika, slog sig ned i Cehegin, de bragte stor rigdom til byen og byggede storslåede palæer. I nyere tid er mange af disse blevet renoveret, og byen fremstår i dag som smuk, velholdt og velstående.

Cehegin har også nydt godt af at være i kort afstand fra Caravaca de la Cruz; nabobyen som af mange anses for at være verdens 5. helligste by. Mange pilgrimme på vej til Caravaca de La Cruz lagde vejen om nabobyen Cehegín, som i dag har godt 16.000 indbyggere.

Los Soportales blev bygget i 1725. Det var her de velhavende sad.

For byens velhavende

Et godt sted at starte sightseeing er Plaza del Castillo. Herfra er der en fantastisk udsigt over den smukke by med smalle gader, stejle trapper, smalle passager og mange historiske bygninger. Den mest markante bygning, Los Soportales, ligger her. Den blev bygget i 1725 til byens rigeste borgere, så de kunne sidde højt over den gemene menneskemængde for at holde øje med begivenhederne, der fandt sted på Plaza del Castillo.

Lige uden for arkaden ligger Iglesia Mayor de Santa Maria Magdalena med sit smukke interiør. Den ældste del er bygget i 1400-tallet, dåbskapellet blev bygget så sent som i det 20. århundrede. Plaza del Castillo er også hjemsted for det arkæologiske museum med udgravninger fra historisk tid og op til nyere tid. Her kan du finde fossiler og mineraler i forskellige farver, former og størrelser. Museet omfatter det nærliggende Palacio de Los Fajardo; et smukt palæ, der blev bygget i det 18. århundrede. Midt på Plaza del Castillo står en skulptur af en repræsentant fra et af de mange spanske broderskaber, som vi kender dem fra påskeoptogene.

På samme måde som Caravaca har Cehegin også sit karakteristiske kors, som de forsøger at markedsføre. Originalen blev fundet i 1932 i de romerske ruiner af Begastri, og er nu udstillet på byens arkæologiske museum. Lignende kors er blandt andet fundet i Andalusien og er formentlig fra det 6. eller 7. århundrede. En kæmpe replika står i en af ​​rundkørslerne lige uden for byen.

Der er grønt og frugtbart i områderne omkring Cehegín, og byen lever godt af frugtavl, især abrikoser og ferskner. En stor del er på dåse og går til eksport. I 1982 fik Cehegin status som “en kulturelt interessant by”, og i de senere år er der blevet satset stort på turisme. Byen har et fantastisk turistkontor med servicemindede, engelsktalende personale, der sikrer, at dagen i Cehegin bliver en uforglemmelig oplevelse.

Fakta:

Cehegin ligger i den nordvestlige del af Murica-regionen, cirka halvanden times kørsel fra Granada. Byen har godt 25.000 indbyggere og er verdens 5. helligste by, set med katolske øjne.

www.turismocehegin.es

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa