Det danske magasin i Spanien

Mula er en del af bjergkæden Sierra Espuña i Murcia, et stort, smukt skovområde med frodig vegetation. Her venter 18.000 hektar storslåede naturoplevelser, både for dem med store fysiske ambitioner, men også for familier, der bare ønsker at sidde i skyggen af ​​et fyrretræ og nyde et godt måltid mad.

På UNESCOs verdensarvsliste

Mula har cirka 17.000 indbyggere fordelt på selve bymidten og de omkringliggende områder. Byen er måske bedst kendt for La Tamborada, en 16 timer lang “trommesession”, der varer fra midnat mellem tirsdag og onsdag i påskeugen. La Tamborada er nu på UNESCOs verdensarvsliste.

Mula er kendt for sine farverige huse.
Smalle gader og smalle stræder præger byen.
Det gamle slot Castillo de los Velez tårner sig op over Mulas boplads.

På kanten af ​​klippen

Byen er domineret af den gamle middelalderborg Castillo de los Vélez, som blev bygget af araberne i det 16. århundrede. Set fra den gamle bygning virker det, som om slottet er placeret på løse sten. Men den har nu stået samme sted i over et halvt tusinde år, så den står nok solidt placeret!

Plaza Mayor er samlingsstedet for byens 16.000 indbyggere. Her mødes folk for at drikke en kop kaffe, og her afholdes det månedlige marked (2. søndag i måneden bortset fra sommermånederne), hvor byens indbyggere sælger deres traditionelle produkter.

Plaza Mayor er også stedet, hvor “La Tamborrada” finder sted hver påske; en 16 timer lang “trommesession”, der starter ved midnat mellem tirsdag og onsdag i påskeugen.

La Tamborada – en høj trommesession og en stor turistattraktion.
La Tamborada – en høj trommesession og en stor turistattraktion.
Det gamle slot Castillo de los Velez tårner sig op over Mulas boplads.

Den hyggelige plads er omgivet af Iglesia de San Miguel, El Ayuntamiento og forskellige huse med farverige facader. Herfra strækker smalle gader og stejle trapper sig både op, over og ned, så her er det tilrådeligt at have gode sko på!

Fintørring til vasketøjet.

Lidt længere oppe i byen ligger Iglesia de Santo Domingo, som er bygget på fundamentet af en gammel arabisk moské. En inskription på forsiden af ​​kirken fortæller, at byggearbejdet begyndte i 1557. Det gamle kloster Real Convento blev påbegyndt i 1680, og er blevet renoveret flere gange.

Kommer du sydfra, så tag en afstikker til Los Baños, som ligger få kilometer før du når selve byen. Afkørslen er godt markeret. Her er de gamle arabiske bade, som er i drift den dag i dag. I nogle af de private huse i den lille bygd ved Los Baños er det muligt at besøge de varme bade på timebasis. Vandet skulle efter sigende have en sundhedsgivende effekt!

www.turismodemula.es

www.turismoregiondemurcia.es/en/mula

www.ladistancia.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.