Det danske magasin i Spanien
Boost dit helbred dette efterår

Jeg har denne gang valgt at fokusere på forskellige kosttilskud, der kan modvirke træthed, glemsomhed, mavebesvær, overgangsalder og trætte ben.

Oktober måned er en vidunderlig tid til at starte et sundt efterår ved målrettet at forbedre vores sundhed på alle fronter.

Dit basisprogram

Hele vores planet er forurenet: Både jorden, vandet og luften er fuld af tungmetaller, kemiske stoffer, stråler m.m. Om vi vil det eller ej, så er vi alle en del af dette scenarie, så når vores jord er forurenet, så er vores mad også forurenet, og det samme gælder os mennesker…

For langt de fleste af os er det umuligt at spise sig til alt det vi behøver for at fungere optimalt både fysisk, psykisk og mentalt. Derfor er det så vigtigt med gode kosttilskud, sådan som verden ser ud i dag. Når du investerer i dit helbred med forskellige tilskud så vær opmærksom på kvaliteten og biooptageligheden af disse.

En sund base kan bestå af et multivitamin/mineraltilskud f.eks. Omnimin, Longo Vital og Mivitotal.

Til dit basisprogram hører også de vigtige fedtsyrer. Ønsker du en allround oliekapsel med både Omega 3-6-7-9, kan nævnes Epa-Gla+ fra Biosym. Omega 3 fra Pharma Nord, CardiOmega og E-Epa fra Tolonen. Du kan også få Omega 3 i flydende form og i veganske udgaver.

Ønsker du mere energi

Har du rundet de 40 år, kan du tilføje Q10. Vi danner selv Q10 i leveren, men produktionen begynder at falde fra 20-årsalderen. Q10 findes i alle kroppens celler, og styrker bl.a. hjertemusklens pumpekraft. Q10 findes især i cellernes mitochondrier, der er cellernes kraftværk.
Er du på kolesterolsænkende medicin med statiner, må du være ekstra opmærksom på Q 10, fordi en af bivirkningerne ved statiner er, at den nedsætter produktionen af Q10 i leveren, hvilket ofte forårsager træthed, ømhed i muskler og led m.m.
Kroppen har relativt svært ved at optage Q10. Da den er fedtopløselig er det bedst, at den er opløst i en eller anden form for olie. Den mest almindelige form for Q10 er Ubiquinon. Du kan også vælge den reducerede udgave af Q 10 – Ubiquinol. Tilhører du kategorien af ældre, eller har du et sart tarmsystem, problemer med leveren eller/og bugspytkirtlen, kan det være en fordel med den reducerede form for Q10. 


Er du glemsom?

Glemmer du bilnøglerne, solbrillerne eller lægger du pungen i køleskabet?… 
Her følger eksempler på, hvad du kan tilføje når hjernefunktionen skal styrkes.Jean Carper kalder E-vitaminet for superhjernepillen. Bl.a. neutraliserer den de frie radikaler, medvirker til signaloverførsel, hæmmer tilstopning af blodkar og holder blodkar smidige, samt styrker immunsystemet.


Ginkgo Biloba er en af de mest grundigt testede midler mod svigtende hukommelse. Produktet er et ekstrakt fra bladene af Tempeltræet. Ginkgo Biloba øger cirkulationen og tilførelsen af blod og ilt til hjernens kapillærer.

Lions Mane er en svamp som har en signifikant indflydelse på hjernecellerne. Den indeholder bioaktive substanser som har gode effekter på hjernen, hjertet og tarmsystemet. Der er undersøgelser der viser, at den antageligt kan have en god forebyggende effekt på demens og Alzheimer.

Omega 3 er med til at holde hjernen i god form. Drikker du lidt for meget alkohol, påstår visse forskere, at fiskeolie kan medvirke til at beskytte hjernen mod alkoholbetingede skader. Omega 3 har stor betydning både for hjerne og sind og generelt får vi alt for lidt.

Tarmbesvær

Cirka 70 – 80% af vores forsvarssystem findes i vores tarmsystem, så det er nok værd at sikre sig et sundt tarmsystem. Tarmbakterierne har stor betydning for at opretholde et sundt immunforsvar. Vær også opmærksom på at i en sund tarm dannes flere forskellige B-vitaminer og K-vitaminer. Antibiotikabehandling skader de sunde tarmbakterier, og svækker derved dit immunsystem. Har du været på nogen form for antibiotikabehandling, er det godt at genetablere dine tarmbakterier. Det gør du ved at tage probiotika. Der findes flere forskellige produkter. F.eks. Omni Vegan Biotic Balance fra Biosym og Multidophilus fra Solaray samt Vita Biosa. Vita Biosa er et flydende mælkesyreprodukt, der har indeholder en samling sunde bakterier og andre mikroorganismer, der dels rydder op i den dårlige tarmflora, og gør tarmslimhinderne mere tætte og sunde.


Lider du af forstoppelse, kan det være en god løsning med midlet Lepicol eller Husk. Det indeholder både fibrene psyllium, inulin og mælkesyrebakterier.

Overgangsalder

Årsagen til hedeture er en ubalance udløst af mangel på østrogent hormon, der dannes mindre af efter overgangsalderen.
Der er en masse gode tilskud, der kan hjælpe besværet.

Chello Forte er en af de mere kendte produkter, der hjælper ved hedestigninger og nattesvedture. I modsætning til andre produkter indeholder Chello en “buket” af planteekstrakter, som har været kendt og anvendt til dette formål gennem årtier.

Regomeo fra Herrens Mark er et flydende kosttilskud med fermenteret rødkløverekstrakt tilsat citronmelisse, salvie og pebermynte. Urterne er nøje udvalgt til at afhjælpe problemer i forbindelse med overgangsalderen.

Omega 7 der består af havtornbær ekstrakt, kan være en fantastisk hjælp til sarte og tørre slimhinder. Yderligere må du sørge for at spise sundt grønt, bønner, linser og kerner f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, der forsyner kroppen med planteøstrogener.

Motioner dagligt og skån din lever for alt for megen alkohol og begræns dit kaffeindtag. Vær opmærksom på at undgå stress i videst mulige omfang.

Trætte ben

Mange mennesker døjer med trætte og tunge ben, og har haft det rigtig svært i den hårde sommervarme. 
Bio-Pycnogenol fra Pharma Nord der er udvundet af Fransk Pinje kan hjælpe venesystemet. Der har været gjort flere kliniske studier, der har vist Pycnogenols gode virkning på forskellige lidelser i venesystemet på benene. Det har bl.a. vist sig at styrke kapillærerne. Jeg tror selv på, at brugen af Pycnogenol har reduceret forekomsten af flere åreknuder på mine ben. Før lange flyrejser tager jeg dem i tiden før og under i lidt større doser, for at forebygge hævede ben og åreknuder med deraf følgende tendens til blodpropper.


Af andre produkter kan nævnes Aesculaforce fra Vogel der består af hestekastanje. Active Legs med fyrnåle bark ekstrakt og røde vinblade fra New Nordic.

Til allersidst vil jeg understrege, at jeg synes, at de rigtige kosttilskud er en god investering i vores helbred og er alle pengene værd, så vi er klar til at gå efteråret i møde på en god måde.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.