Det danske magasin i Spanien
Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”
Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingbandet Sweepy Swing spillede sine første strofer for snart ti år siden.
Nu kommer Sweepy Swing til Costa del Sol for at skabe glæde, når Club Danés i samarbejde med La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, byder på velkomstfest i patioen i restaurant Casa Danesa. De fastboende på Kysten og ”trækfuglene” mødes på ny efter en lang og vejrmæssigt blandet sommer i Danmark. Og en hed sommer på Costa del Sol.
Koncerten finder sted fredag den 11. oktober kl. 18.00 og restauratør Thomas Schou Pedersen og hans eminente personale byder ikke blot på vaks servering, men også på en lækker menu og velkomst-cava. Den forventningsfulde gensynsglæde vil straks slå an.

Fik ret hurtigt ”slæverne” ind

Bjarne Holm fortæller om starten på Sweepy Swing, der nu hvert eneste år glæder med sin optræden overalt i Danmark:
”Det var for ni år siden, da flere af os var ved at se enden på vores almindelige erhvervskarriere. Vi kendte hinanden allerede på det tidspunkt, og vidste, at vi ville bruge en del tid sammen om vores fælles hobby.
Og for ikke bare at gøre som alle andre, snakkede vi meget sammen om, hvad der skulle være vores fælles udgangspunkt. Og det var netop, at vi skulle skabe en velfungerende gruppe med en fælles forståelse for at underholde med en bred vifte af danske og udenlandske evergreens. Gerne kendte titler, men med vores eget særpræg.
Jeg var ikke i tvivl om, hvem vi skulle være. Gennem mange år og i forskellige sammenhænge havde vi truffet hinanden og spillet sammen, så starten var en meget let fødsel.
Og efter ’fødslen’ gik det ret hurtigt. Vi havde hver især en del kontakter med spillesteder fra tidligere, så de blev kontaktet, og vi fik ’smidt slæverne ind’ som man siger”.

Lisbeth og de herlige drenge

Det var ret afgørende for orkestret, at det kunne få en god sangsolist med på holdet. Det blev et navn, som det kendte fra tidligere samarbejde. Nemlig Lisbeth Sørensen.
”Så vi var fra begyndelsen godt rustet til at underholde, hvor der var spillejob,” siger Bjarne Holm og tilføjer: ”Det var en selvfølge, at det skulle være Lisbeth. For hun er den kønneste af os alle sammen. Og så har hun den mest charmerende måde at præsentere hele vores repertoire på. Hun er en fremragende sangerinde, samtidig med at hun kan underholde.”
Lisbeth selv fortæller: ”Det har fra dag et været dejligt og spændende at stå foran de herlige drenge. Vi kender hinanden og vi swinger virkeligt godt sammen.”
Det er en fornøjelse hver gang, vores dirigent kommer med et nyt nummer. Vi ved alle sammen, at det er lavet specielt til os. Alle sangnumrene har sin egen charme, og selvom det er kendte numre, har vores udgaver altid sin egen sound. Og det er noget publikum lægger mærke til og holder af,” siger Lisbeth.
Og sådan gik det til, da det hele begyndte.
Nu med snart ti succesrige og glade år!

Om orkestret: Alsidige musikanter

Sweepy Swing har den fordel, at Bjarne Holm kan skrive alle arrangementerne. Han er den uundværlige kapelmester og basunist. Og udgør derved en fjerdedel af blæsergruppen.
Stig Deulerand er trompetist og har spillet i bl.a. harmoniorkestre, og optræder nu også med kammermusik i en klassisk blæserkvintet. En alsidig herre, der udgør en bærende stemme i ”Sweepy Swing”.
Ved siden at de to messingblæsere sidder to andre garvede musikere, der begge spiller saxofoner og klarinetter. Jens Vagn Petersen er konservatorieuddannet og har været musikskolelærer i mange år. Også han er travlt optaget i andre musikalske sammenhænge.
Og det er Erling Rasmussen, den sidste af blæserne, også. Han har også været rundt i det eventyrlige musiklandskab. Samtidig med at han var beskæftiget med journalistik i mange, mange år.
Rytmegruppe består af en hårdhudet bassist Steen Jacobsen, der er bandets formand. Han er uddannet DJØFer. Steen har fundet stor fornøjelse ved at supplere alle sine økonomiske teorier med god, swingende underholdningsmusik.
De to sidste i rytmegruppen er guitarist, John Baage, der bl.a. har ernæret sig som lydtekniker på det rytmiske musikkonservatorium. Han er også ”lydtekniker” i Sweepy Swing. Samtidig synger han nogle sjove duetter med Lisbeth – og spiller nogle dejlige guitarsoloer.
Trommeslager binder det hele sammen med sit trommesæt. Det er Dines Hansen, der er en travl herre i sommertiden, hvor der er jazzfestivaler rundt om i Danmark.
”Sweepy Swing” er bredt favnende – og stærkt spillende. Og bliver bedre og bedre år efter år.
Glad musik til glade gæster.

Og om Lisbeth: Et liv med sang

”Gør nu ikke for meget ud af mig. Sweepy Swing er et helt orkester, og jeg er blot et af medlemmerne. Jeg står tilfældigvis forrest, men ingen af os kan undværes!”
Lisbeth Sørensen er 64 år. Og har fra barnsben sunget – i starten til glæde for familie og naboer.
Herefter:
Musikskole
Skolekor
Amatørkonkurrencer
10 år med Lynbo-orkestret
Lis Albert-Trio
Waldes All Stars
Fair Play-duoen
Swing Kings Bigband
GM Bigband
Glostrup Byorkester
Classic Ballroom
Og nu Sweepy Swing
”Og jeg er så heldig, at Bjarne Holm skriver arrangementerne,” siger den charmerende Lisbeth.

Den lækre velkomstmenu

Køkkenet i restaurant Casa Danesa vil lægge sig i selen for også at gøre velkomstfesten med Sweepy Swing til en kulinarisk oplevelse.
Der bydes på aftenen på krydderstegt svinefilet med stegte kartofler, årstidens grøntsager samt flødepaprika sauce. Hjemmelavet vanilje-parfait med lun jordbærsauce tilsmagt med husets amarette.
Velkomst-cava.
Pris: Blot 45 euro for koncert og dinner. Medlemsrabat 5 euro.
Tilmelding:
restaurant@casadanesa.dk – tlf. 952 47 51 51.
Betaling ved tilmeldelse.
Adresse: Club Danes, Haza del Albarrobo, Ctra. De Mijas kn. 2.2, 29650 Mijas Costa.
Fine parkeringsforhold.

Melodier på repertoiret

Sweepy Swing spiller kendte danske melodier fra den gyldne swingtid samt alt godt fra revyer, teater og film. Endvidere en del fra The Great American Songbook og charmerende og melodiske latinamerikanske rytmer.
Præsenteret af den dygtige sangerinde Lisbeth Sørensen.

”Sweepy” elsker Spanien

Det er efterhånden otte år siden, at ”Sweepy Swing” besøgte Spanien første gang. Det var til en oktober- festival i Calella nord for Barcelona.
Da var oktetten lige startet, og det var dens første tur uden for den danske grænse.
Det var en kombination af nysgerrighed og tilfældigheder, at orkestret meldte sig til den oktober-festival, og det skulle vise sig, at være et godt valg. Sweepy Swing optrådte i det store festivaltelt og spillede på festivalens openair-scene på kirketorvet. De fik mange gode bekendtskaber med andre festivaldeltagere fra andre lande. Sådan startede Sweepy Swings første ture til Calella.
Men så mødte orkestret en dansk pige, der var lokalt bosiddende og drev en hyggelig café i byen. Den lå ved en lille grøn plet midt i centrum, og den blev et slags ”hjemsted” for tørstige, danske musikere. Og inden længe havde Sweepy Swing ”indtaget” en del af hendes serveringsareal på fortovet (og lidt af vejbanen) og spillede på livet løs af dets populære repertoire.
Orkester-medlem Erling Rasmussen, tidligere journalist på dagbladet BT:
”Det skabte god omsætning for veninden, og efterfølgende år var det et must – både for hende og for os – at vi ville spille hver dag på hendes café. Vores fornøjelse var at se så mange forbipasserende, der slog sig ned og skabte omsætning hos hende. Og vores udbytte var så det evigt gode begreb ”fri bar”.
Desværre blev vores danske veninde skilt, og der opstod lidt usikkerhed om den fortsatte drift af cafeen. Og samtidig er der en udvikling i gang i Catalonien, hvilket måske kan skabe usikkerhed om interessen for festivalen. Det har vi måske lidt svært ved at overskue her fra vores eget stilfærdige og koldblodige nord.
Derfor rettede vi fokus på nye destinationer. Og glæder os til turen til Costa del Sol”.
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.