Det danske magasin i Spanien
Det synes for mig at være en generel misforståelse og finurligt at vi passer på vores biler bedre end os selv. Vi får jævnligt bilen serviceret. Vi vasker og polerer den. Vi får den tjekket hvert år for at være sikker på, at den stadig kan køre. Hvis der er noget galt, så tager vi den til en professionel mekaniker, som kan ordne den. Vi vil helst, at vores bil kan holde sig så godt som muligt i så lang tid som muligt.
Men når det handler om os selv og vores egen krop, så passer vi ikke så godt på. Vi fylder til tider nærmest hverken brændstof eller olie på den. Og hvis vi gør, er det ofte meget dårlig kvalitet. Når der så er noget i vejen med den, så tager vi til en læge med den, som bruger ca. fem minutter på din krop, hvis du er heldig og det ikke er noget seriøst. Derimod koster det måske en mindre formue og du går derfra med noget medicin, som er de rene kemikalier og som kun maskerer selve årsagen.

Smerte er en af de vigtigste og informative sanser vi har. Det giver os ikke kun info men advarer os også om f.eks. dysfunktion af en slags. Over tid vil smerten desuden fortælle, om det er blevet værre eller bedre.
Og hvad gør vi så? I stedet for at lytte til smerten og til vores krop, som prøver på at fortælle os noget vigtigt, så maskerer vi smerten med smertestillende medicin. Når smerten er væk, så kan vi fortsætte som før og fuldstændig ignorere problemet. Indtil den dag hvor vi ikke kan ignorere det mere og smerten er så slem, at end ikke smertestillende virker.
Mange mennesker har et årligt lægecheck. Det fortæller dig, hvordan alt inden i dig fungerer, f.eks. dine indre organer osv. Det er vigtigt! Men når det kommer til vores funktionsniveau ift. muskler og led, skader og smerter, så er vores førstevalg af behandling ofte medicin, som camouflerer årsagen og kun symptombehandler. Og hvis vi så skal have vores krop fixet, hvor går vi så oftest hen? Til den bedste? Nej ofte til den billigste. Ofte bliver jeg spurgt, men det første er ikke: Kan du hjælpe mig? Hvad er din uddannelse? Nej, det er: Hvad er prisen? Det er ærgerligt, for ikke alle massager er ens. Sammenlign ikke min uddannelse med f.eks. den massagebehandling, som du kan få for billige penge på stranden.
Klinisk massage involverer direkte manuelt arbejde på din krop. Vi er som en slags kropsmekaniker. Postural analyse bliver altid gjort for at finde årsagen til problemet, som ofte er relateret til din holdning. Husk at der hvor smerterne er, er ikke nødvendigvis der, hvor problemet er. En god terapeut vil også spørge grundigt ind til hele din medicinske baggrund og historie for at finde årsagen.
I vesterlandsk medicin er vi tilbøjelige til og måske indoktrineret til at søge efter hjælp, når skaden er sket og ikke forebygge. Når det handler om at lave en faktisk forebyggende forskel for os selv, så halter det ofte. Vi vil helst have, at andre lige skal fikse problemet for os uden at vi selv behøver at gøre en indsats.
Jeg hører også ofte at folk siger: Jeg har ikke brug for massage, for jeg har ikke ondt! Vi venter, til vi har et problem, før vi søger professionel hjælp.
Klinisk massageterapi er også forebyggende. Om du er sportsaktiv eller ej, så kan forebyggende behandling spare dig for smerte og nedsat funktionsniveau og faktisk er det billigere i længden. Det er lidt ligesom at have en bilforsikring. Du gider egentlig ikke at betale for den men den er alligevel dejlig at have, hvis du kommer ud for et uheld.
Det er ligeledes vigtigt med de råd og vejledning, som du får fra din terapeut, og som du skal følge for at bryde den onde cirkel, du sikkert har fået bygget op. Ellers vil problemet bare dukke op igen. Du er nødt til at gøre en aktiv indsats for at gøre en forskel.
Der er næsten ikke noget mere træls end når det faktisk koster flere penge og mere tid at kurere noget, end det ville have gjort at forebygge det.
Det er tid til, at du tager styringen. Start med at forebygge i stedet for at kurere.
Af massageterapeut Mike Izon, Centro Sanum

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.