Museo de la Imaginación – slip fantasien løs

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

New York har et. Moskva har et. Wien har et. Og nu har Málaga også sit eget museum for optiske illusioner.

 
”Ti stille og rør ikke ved noget!” – sådan får mange børn (og nogle voksne) at vide, når de træder ind på et museum, men ikke på Museo de la Imaginación i Málaga. Dette er et museum, der i sandhed får dit indre legebarn frem. Og det skiller sig ud, fordi det er et museum, hvor både børn og voksne underholdes og fascineres. Og du må endelig ikke gemme din mobiltelefon væk, du får nemlig brug for at tage en masse billeder. Men frem for alt er det et interaktivt museum, der opfordrer dig til at røre ved alt, hvad du kan se.
 
 
 
 
Der er fire sale i selve museet. Den første sal er fyldt med små optiske illusioner. Dernæst er der en sal med lysinstallationer, hvor du bl.a. kan ’male’ på væggen med lyset fra din mobiltelefon. Den tredje sal er en sal med fotomuligheder, hvor du kan være tyrefægter for en stund eller som den afsavede dame (eller mand) placere dig i sofaen med overkroppen på den ene plads og benene på den anden. Til slut er der en afdeling med små scener, der er ganske morsomt indrettede, og som vender din virkelighedsopfattelse på hovedet – bogstaveligt talt.
Den første sal, der er fyldt med små optiske illusioner, er ikke videre prangende og ser ved første øjekast ikke særligt imponerende ud. Men når man først får afprøvet nogle af dimserne, tager det for alvor fart, og det er umuligt ikke at fascineres og mores over de forskellige aggregaters ændring af din opfattelse af virkeligheden.
 

Praktiske oplysninger

Der er selvsagt ikke et museum, der kræver særligt mange sproglige færdigheder. De få forklarende plancher, der er, er beskrevet på engelsk også.
 
Museet slog dørene op i slutningen af april og har haft en lind strøm af besøgende – det er perfekt at besøge på en regnvejrsdag, og den eneste kritik af museet er, at det ikke er større. An på hvor stort et legebarn, man er, kan man være godt underholdt i en lille time på museet, som ligger på calle Martínez Campos 13 i centrum af Málaga.
 
Billetter koster 10 € for voksne (15 – 65 år)
og 5 € for børn (7 – 14 år)
Børn under 7 år er gratis.
 
Mandag, tirsdag, torsdag, 10:00 til 21:00 Fredag, lørdag, søndag, 10:00 til 22:00 Onsdag lukket.
 
Find mere info på: www.museoimaginacion.com
 
Af Louise Mercedes Frank
louise-mercedes@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa