Det danske magasin i Spanien
Nu skal arbejdskraften sikres for 2016-17
MalagaCF 1
 
Kom i klemme mellem spillere, klubber og fond – og en historie, der ikke gentages.

 
Det er ikke kun på grønsværen, der udkæmpes intense slag. Det gør der så sandelig også ved papirbunkerne på direktionsgangene. Således er Málaga CF med sportsdirektør Mario Husillos i spidsen allerede i gang med at sikre sig arbejdsstyrken for La Liga-sæsonen 2016-17.
Klubben vil ikke komme i samme situation som denne sommer, hvor den presset af spillere, agenter, klubber og en investeringsfond måtte sige farvel til så vigtige spillere som centerforsvarsspilleren Sergio Sanchez, forwarden Javi Guerra og en anden slider på midtbanen, U-landsholdsspilleren Sergi Darder.
Det, en professionel fodboldklub hele tiden skal holde øje med er, hvornår de enkelte spilleres kontrakt udløber. Vil man beholde dem, er det med i god tid at forhandle forlængelse. Nøl kan betyde tab af spiller og måske i sidste ende en for høj løn at betale.
Lad os beskrive de tre her nævnte tilfælde:
 
Sergio Sanchez
29 år med fire sæsoner i Málaga CF. Kom til klubben fra Sevilla FC.
Hans kontrakt i Málaga CF udløb 30. juni 2015, men Málaga fik ikke i tide startet genforhandlingerne med ham. Og i foråret trak de ud i uendelighed. Sanchez’ lønkrav kom op på 800.000 euro pr. sæson, hvilket Málaga CF med sin noget anstrengte økonomi ikke kunne honorere.
Det ville til gengæld den græske klub Panathinaikos, hvortil han flyttede med sin modelkæreste fra gode og trygge omgivelser i Benalmádena.
Málaga CF betalte i 2009 Sevilla knap tre millioner euro for ham.
 
Javi Guerra
33 år, født i Velez Málaga, med en sæson i Málaga CF, lejet i den walisiske klub Cardiff City.
Han scorede som striker nogle vigtige mål for Málaga CF og klubben ville gerne have beholdt ham på endnu en lejekontrakt. Den forhandlede og forhandlede i sommermånederne med Cardiff, men kunne ikke vente evigt – og gav op. Herefter købte La Liga-konkurrenten Rayo Vallecano fra Madrid andalusieren lige før transfervindues lukning den 31. august.
Købspris ukendt.
Javi Guerra er nu topscorer i Rayo.
Hans plads i Málaga CF overtog i stedet Charles. Købt i Celta Vigo for 500.000 euro og denne sæsons mest målsøgende spillere i Málaga CF.
 
Sergi Darder
Fylder 22 år den 22. december med 12 kampe for det spanske ungdomslandshold på bagen. Han kom i 2013 til Málaga fra Espanyols B-hold, men er født i Arta på Mallorca.
Som den fjerde i rækken solgte Málaga CF lige før lukningen af transfervinduet Darder. Til den franske Champions League-detager Olympique Lyon. Efter lange og flere gange afbrudte forhandlinger blev prisen 12 mio. euro.
Men ikke alle penge gik til Málaga CF. På ny viste det sig, at en venezuelansk investeringsfond ledet af Edmundo Kabchi med bopæl i Libanon havde sine fangarme inde over. Fonden, der trådte til med økonomiske assistance i Málaga CF, da gælden var stor, skulle ifølge aftale have de 50%, mens 10% gik til Espanyol, der opdrættede ham.
Kabchi og Darders agent pressede på for handlen.
Málaga CF måtte endvidere afgive penge til fonden, da Castillejo og Samuel først i transfervinduet røg til Villlarreal.
 
MalagaCF 2
 
Genforhandlinger
Nu taler Málaga CF med veteranerne Weligton, Angeleri og Tissone samt Rosales og den langtidsskadede Flavio om yderligere forlængelser. Klubbens eneste spanske A-landsholdsspiller, Ignacio Camacho, kaldes også til samtale. Hans kontrakt udløber først i 2019, men klubben ønsker hans salgsklausul på 20 mio. euro forhøjet.
Ham er der penge i.
Og endvidere skal de nye spillere Albentosa, Cop og Juan Carlos til drøftelser. Sidstnævnte er også en del af investeringsfonden i Venezuela. De to øvrige har en ejerklub, som også skal ind over.
Ikke at forglemme træner Javi Gracia, hvis kontrakt udløber til sommer.
Ved redaktionens slutning lå Málaga CF nummer 20 og sidst i La Liga.
En ny handelsperiode åbnes i januar.
 
MalagaCF 4
 

Store talenter på spring

Den engelske avis The Guardian har udarbejdet en liste over de 50 mest talentfulde europæiske fodboldspillere født i 1998. To fra Málaga CF er fornemt iblandt.
Det er nyerhvervelsen fra Marokko Hachim Mastour, der er indlemmet i La Liga-truppen, og José Luís “Kuki” Zalazar. Begge er landsholdsspillere. Mastour med debut for nylig på Marokkos A-landshold, mens Kuki spiller på det spanske U 18-mandskab.
Et andet stort Málaga-talent er den 19-årige Pablo Fontals, som træner Javi Gracia gav La Liga-debut mod på Real Madrid den 26. september på Bernabeu. Han er nu fast mand i truppen.
 
MalagaCF 5
 

La Peña-guttens helt store dag

For en fodboldinteresseret ung gut er der ikke noget større end at blive fotograferet sammen med sine idoler. Det lykkedes for den 9-årige Pablo Gustaf Stridh Fernandez gennem La Peña de Dinamarca, da Málaga CF besejrede Deportivo La Coruña 2-0 på Estadio La Rosaleda.
Hans far er La Peña-medlemmet Per Stridh, der i Torre del Mar arbejder i den danske møbelforretning Muebles Piramides Puerto.
På billedet ses Pablo sammen med andre 20 glade unge mennesker ved fotoseancen med Málaga CFs La Liga-mandskab.

Første trænerfyring i La Liga
Det er ikke usædvanligt, at en halv snes trænere får silkesnoren i La Liga, inden en sæson er omme. Den 19. oktober faldt den første fyring i denne.
Det nyoprykkede bundhold Las Palmas skilte sig af med Paco Herrera, der havde ført ø-holdet op.
Han blev erstattet af Quique Setien hentet i 2. divisionsklubben Lugo.
I den næstbedste række blev Valladolid første klub til at skille sig af med sin coach.
 
La Rosaleda – det bedste stadion
En sammenslutning af supporterklubber i Spanien tællende mere end 1 million medlemmer har kåret Málaga CFs hjemmebane, La Rosaleda, som det bedste stadion i sæsonen 2014-15. Til vurdering for denne hæder er bl.a. lagt faciliteterne på stadion, adgangen til det, billetservicen, sikkerhedsforanstaltningerne og den gode behandling supportere fra fremmede hold får på stadion.
La Rosaleda blev den fjerde kåring. Tidligere er hæderen gået til Espanyol (Cornella-El Prat), Córdoba (Nuevo Arcangel) og Elche (Martinez Valero).
 
MalagaCF 6
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen 649 814 842
kontakt@Málaga-support.dk
 
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Kommende La Liga-kamp i december på Estadio La Rosaleda:
Den 7. kl. 22.05 Málaga CF – Betis
Den 28. kl. 20.30 Málaga CF – Granada
 
Samtlige klubbens resultater se www.Málaga-support.dk
Af Morten Møller. Foto: Málagacf.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.