Det danske magasin i Spanien
Sheik Abdullah Al-Thani: De snød mig

Sheik Abdullah Al-Thani: De snød mig

Ekstraordinære store lønstigninger, ulovlige spillerhandler og mistede indtægter afsløret i topledelsen.
Málagas borgmester og den spanske fodbold-liga er kede af fyringen af generaldirektør Casado.

Kan man styre en professionel La Liga-klub i Spanien fra sit luksussæde i Doha, Qatars hovedstad på kysten ved den Persiske Golf?
Svaret er selvfølgelig nej.
Og så naiv kan man da vist kun være, hvis man hedder Abdullah bin Nasser Abdullah Al Ahmed Al Thani – tilhørende en slægt af talrige sheiker i den lille oliestat. Denne her ejer, formand og hovedaktionær i Málaga CF, fremstår som den store forretningsmand med hestesport som sin største lidenskab. Men driften af Málaga CF, som han for seks år siden erhvervede for 36. mio. euro, gik helt galt. Såkaldt betroede medarbejdere på vicepræsidentposten og nu senest den arbejdsomme generaldirektør Vicente Casado har svigtet og snydt ham. Påstår Al Thani.


Moyad  Shatat, 42 år – den anden vicepræsident. Født i Jordan. Afløst på den seneste generalforsamling i Málaga CF af en af Al Thanis sønner, Nasser Bin Abdullah. Shatat holdt i tre år. Havde gerne set, at sheiken solgte klubben til de indiske investorer, der kom på banen sidste år.


Vicente Casado, 41 år – kom til som generaldirektør efter den tidligere Real Madrid-stjerne Fernando Hierro. Født i Frankrig. Fik sat skik på klubben med mange initiativer og en øget medarbejderstab på de højere niveauer. Stod bag aftaler med kreditorerne efter klubbens voldsomme gældssætning.

Under dramatiske omstændigheder natten over inden La Liga-matchen Málaga CF – Granada den 28. november fyrede han Casado, manden der rejste i pendulfart mellem UEFAs hovedsæde i Schweiz og det spanske forbunds ditto i Madrid for at rede trådene ud og forsvare Málaga CF, der med en enorm gældsætning ikke opfyldte Finansial Fair Play og røg ud af europæiske turneringer.

På Al Thanis ageren nu kan man få indtryk af, at han i sin tid som ejer af klubben stort set ikke har anet, hvad der foregik i den.
Heller ikke på lønsiden, hvor først Addullah Gnub, en lille smilende mand med brillantine-hår, og dernæst Moyad Shatat, en høj alvorlig mand med kortstudset overskæg, i deres positioner som vicepræsident, og nu senest den altid smilende Casado skulle have bevilget hinanden ekstraordinært store lønstigninger. Uden sheikens viden!
Ja, man må forstå, at de stort set foretog sig, hvad de ville.


Abdullah Gnub, 41 år – den første vicepræsident. Født i Libyen med jordansk nationalitet. Han ville i Málaga danne en fodboldklub med engelske Chelsea som forbillede. I hans tid blev Málaga CF for alvor gældsat med mange store spillerindkøb. Blev fjernet efter to sæsoner.

Undskyld
På et pressemøde på Estadio La Rosaleda ledet af advokaten Pedro Gonzales med en tidligere toppost i La Liga-klubben i Granada, lød det:
”Der har været visse stigninger i løn og vederlag i klubledelsen, som bestyrelsen finder urimelige, og de er blevet gennemført uden bestyrelsens viden og tilladelse.
Et andet centralt punkt er salget af nogle af Málaga CFs vigtige spillere i sidste sæson, Castillejo, Samuel og Darder til henholdsvis Villarreal, Oympique og Lyon med en investeringsfond i Venezuela involveret – også ukendt og ikke accepteret af Al Thani.
Han forstår, at disse operationer og kontrakter inkluderer visse betingelser med hensyn til en værdi langt under markedsprisen – skadeligt for Málaga CF såvel finansielt som sportsligt. Handler, der med denne fonds medvirken, også strider mod verdensforbundet FIFAs regler om transfer af spillere.
Alt i alt ønsker Al Thani at sige undskyld til klubbens fans, og bede om deres tilgivelse, da han var uvidende om mange fakta, og føler sig snydt. Han føler nu et moralsk ansvar for at starte en ny og bedre epoke i Málaga CF. Han har lært af fortidens fejltagelser og vil nu tage fuld kontrol over projektet Málaga CF.”
På pressemødet lød intet om de hektiske perioder, hvor Al-Thani og hans klub skyldte spillere og andet personale løn…


Samuel og Castillejo – solgt med investeringsfond ulovligt involveret.

Har vendt ham ryggen
Herefter kom såvel Málagas borgmester, Francisco de la Torre, som formanden for den professionelle spanske fodboldliga LFP, Javier Tebas, på banen og udtrykte sig helt uforstående overfor, at det er kommet så vidt, at fyring af Casado er nødvendig. Han har om nogen personificeret Málaga CF.
”Jeg ved ikke om, det er normalt at fyre en topchef midt om natten. Men en meget konsekvent tilgang er det”, sagde Tebas.
”Men når tillid er mistet kan det ikke være anderledes”, fastslog både de la Torre og Tebas.
Herefter mistede Al Thani på initiativ af Málaga Kommune den rundkørsel ved Estadio La Rosaleda, der var opkaldt efter ham. Kommunen har vendt ham ryggen.
Og et økonomisk efterspil venter nu mellem Málaga CF ved Al-Thani og Vicente Casado.
Málaga CFs gæld nåede Casado i øvrigt få bragt ned til ca. 17 mio. euro.

Sportsdirektøren også fyret
Mario Husillos vil kræve 1.5 mio. euro i erstatning fra sheik Al Thani

Morten Møller – her sammen med den fyrede Vicente Casado.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.