Det danske magasin i Spanien
Cirque du Soleil – besøger Málaga igen
 02 Hand to Hand 0035 PS copy copy
 
La Danesa har taget en snak med en af cirkussets danske artister. Det har været et liv på farten med hundredevis af oplevelser for danske Lars Dyrmose Lund Kristensen, som de seneste syv år har rejst rundt med det turnerende Cirque de Soleils Alegria-forestilling.
 
Det var under en gymnastiktræningslejr i Odense, at Lars Dyrmose Lund Kristensen overværede et foredrag om at være artist i Cirque du Soleil.
“Jeg var tryllebundet fra start til slut. Foredragsholderen fortalte om, hvordan han rejste hele verden rundt, og tjente penge på at lave det, som også jeg elsker og brænder for.”, fortæller Lars Dyrmose Lund Kristensen, der satte sig det mål at blive en del af Cirque du Soleil. Han gik i gang med at træne intensivt, og i marts 2007 gik drømmen i opfyldelse: Lars Dyrmose Lund Kristensen underskrev kontrakt med cirkussets Alegria-show. Siden har han udlevet sin store drøm, og i 2010 blev han udnævnt til artist-træner for gymnasterne på showet, sideløbende med at han havde sin egen rolle.
 
Et liv på farten
Når man er med i Cirque du Soleil, har man ikke fast base, og samtidig bliver rygsækken pakket med spandevis af oplevelser. Men der er travlt og masser at se til, fortæller Alegria-gymnasten.
Søndage er normalvis både show- og rejsedage, og Lars Dyrmose Lund Kristensen står op omkring kl. 08.00, spiser morgenmad på hotellet, møder ind på arbejde som træner, og derefter laver han en workout med styrketræning. Så står den på frokost, inden turen går i sminkerummet og derefter til opvarmning inden dagens første show.
“Vi har normalt to shows om søndagen, ét ved middagstid og et aftenshow. Imellem de to shows får vi mad og en times pause, hvor vi bare slapper af og lader op til opvarmningen inden næste show. Når det andet show er slut, er det afstanden til næste stop på turneen, som afgør aftenens videre forløb,” fortæller 27-årige Lars Dyrmose Lund Kristensen.
Hvis rejsetiden til næste by er under fem timer, stiger artisterne ind i deres tourbus lige efter showet. Her får de lidt at spise og drikke, mens turen går videre ud i verden.
Er rejsetiden over fem timer, tager artisterne tilbage til hotellet og venter på, at alle teknikerne og opstillingsfolkene har pakket hele showet sammen. Herefter mødes de i lufthavnen og flyver i samlet flok til næste by, hvor de checker ind på et hotel. “Mandag og tirsdag er derfor fridage, hvor vi kan udforske den nye by og komme os oven på rejsen,” fortæller Lars Dyrmose Lund Kristensen.
 
Ude godt, men hjemme bedst
Efter så mange år på farten, hvor hjemmet er et hotelværelse, og hverdagen er skemalagt, er det eneste, som Lars Dyrmose Lund Kristensen skal bekymre sig om, at være klar til showene.
Men den travle hverdag slutter til januar, når Alegria-forestillingen lukker og slukker efter 19 år. For der har han valgt at stoppe som artist i Cirque du Soleil.
“Jeg glæder mig til at komme hjem til familie og venner og bygge mit eget hus, få et almindeligt arbejde, lave min egen mad, rede min egen seng, og bare leve et ‘normalt’ liv. Det er luksusproblemer. Men man kan godt gå og føle sig lidt dum, når man ikke selv skal gøre noget, og det at bo på et nyt hotelværelse hver eneste uge kan efterhånden godt være en smule deprimerende. Det overskygges imidlertid klart af alle de fantastiske oplevelser, jeg har fået, af alle de lande, jeg har oplevet, og alle de dejlige mennesker, jeg har lært at kende,” fortæller Lars Dyrmose Kristensen.
 
Om Cirque du Soleil:
For 29 år siden i en lille by ved navn Baie-Saint-Paul nær Québec City i Canada mødtes en gruppe gadeartister, der både kunne jonglere, danse, spy ild og spille musik. En af dem var Guy Laliberté, som sammen med resten af gruppen grundlagde Cirque du Soleil i 1984. Dengang var der 73 medarbejdere, og Cirque du Soleil har siden udviklet sig til en kolossal succes, og i dag har firmaet 5.000 medarbejdere og har været på turné i mere end 300 byer i hele verden. I 2013 turnerer Cirque du Soleil med 20 forskellige shows, der henrykker og glæder publikum med flotte optrædener, gode kompositioner og fremragende fortællinger.
 
Oplev Quidam-showet i Málaga
Cirque du Soleils forrygende show ‘Quidam’ tager udgangspunkt i unge Zoés liv. Det er historien om en ung pige, der er træt af livet, og hvis forældre ignorerer hende. Hun føler slet ikke, at livet giver mening. Derfor søger Zoé mod den imaginære verden ‘Quidam’, hvor hun møder karakterer, der giver hende modet til at slippe sjælen fri og leve livet. Hvem hun møder, og hvad der sker, kan du se i Cirque du Soleils fantastiske show, der kommer til Málaga fra den 5.-8. december i Sportscenteret Martín Carpena.
Live Nation i Spanien er arrangør af showet, der også kommer til Zaragoza, Sevilla og A Coruña i løbet af december. Billetter kan købes på www.livenation.es, www.ticketmaster.es eller i El Corte Ingles, både i varehusene og på www.elcorteingles.es
 
Af Alexandra Stentoft, Alexandra@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.