Nyd Málagas julestemning

Nyd Málagas julestemning

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
shutterstock 115197778

“Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid og så må julen komme.”
Beskrivelsen af Peters Jul passer måske ikke med, hvordan december er på Costa del Sol, men selvom sneen ikke falder, og kuldegraderne ikke giver røde kinder, skal der stadig købes julegaver. Málaga er en guldgrube af muligheder, når der skal sættes flueben på ønskelisten, og byen byder både på kædebutikker og mere kuriøse steder, hvor gaverne kan findes. Når kalenderen viser d. 1. december, er julepynten sat op i gaderne, og La Danesa giver her forslag til, hvordan julen kan nydes i Málaga.
 
Shopping
 

Til hende

Alle kvinder er selvfølgelig forskellige, men nogle pakker kan næsten med sikkerhed skabe glæde ved juletræet. Skal det være tøj, kan du finde både moderne og klassiske snit hos highstreet-kæderne Zara og Mango, der også har gaveidéer til den yngre målgruppe, som fx Bershka fortrinsvis henvender sig til. Vintagebutikker kan være et besøg værd, hvis en mere utraditionel blød pakke skal findes. Her har Cool, Stella Salvatore og Entrecosturas Vintage meget at byde på. Skal det være god kvalitet og flot design, hænger der hos Idhunn tøj fra italienske mærker som Missioni og den engelske designer Matthew Williamson. De spanske mærker Purificación García og Adolfo Dominguez arbejder med lækre materialer og fine print. Hvis der ikke er plads i klædeskabet til mere tøj, kan der hos Aïta samt Bimba & Lola købes tasker, sko og tørklæder. Er det inderst inde, der skal ske noget nyt, har Intimissimi et stort udvalg af lingeri. Det handler ikke om størrelsen på gaven, så hos Swarovski kan du finde glimtende smykker, og hos A. Marcos føres ure fra Rolex, Breitling og Chopard.
 
Mango, Bershka, Swarovski, A. Marcos, Bimba & Lola, Intimissimi – C/ Marqués de Larios
Aïta, Adolfo Dominguez – C/ Granada
Zara – C/Liborio García
Cool, Stella Salvatore – Sancha de Lara
Entrecosturas Vintage – C/ Marín García
Purificación Garcia – C/ Mesón de Vélez
Idhunn – C/ Bolsa 6
 
Tilhende
 

Til ham

Alle mænd bør have mindst et godt jakkesæt, de kan hive frem, når brylluppet skal fejres eller den vigtige jobsamtale overstås, og spanierne er lige så stilede som franskmænd og italienere, når det kommer til deres jakkesæt. Hos Mangas er der mulighed for at få skræddersyet jakkesæt og skjorter med et personligt præg, og hos Camiseria Española ligger skjorter i alverdens farver side om side med lækre sweatre. Er gavemodtageren yngre – i år eller stil – har Pinsapo tøj fra blandt andet Boss Hugo Boss, Superdry og Moncler. De seneste år er der kommet mere fokus på mændenes mulighed for at forkæle sig selv på badeværelset, og lækre produkter til barberingen kan gøre en hverdagsting til et afslappende ritual. Hos Lush kan du finde barbercremer, og hos L’Occitane kan du købe barberkoste og aftershave-lotions for at fuldende oplevelsen.
 
Mangas – C/Antonio Baena Gómez local 20
Camiseria Española – C/ Marín García 11 og C/ Sancha de Lara 13
L’Occitane, Pinsapo – C/ Marqués de Larios
Lush – C/ Nueva 10
 
Tilham
 
Til at tage med nordpå
Hvis der skal danses om juletræet i Danmark, er det begrænset, hvor store gaverne fra de sydlige himmelstrøg kan være. Det er en fordel at købe julegaverne i Spanien, både på grund af en lavere pris, men også på grund af et større udvalg. Vil du forkæle en, du holder af, med en snert af spansk kultur, kan en tur på markedet Atarazanas være en god idé. Lækre skinker, smagsfulde oste og specielle krydderier er alle ting, der ikke fylder alverden i bagagen, men giver modtageren en smag af Andalusien. En anden spansk gaveidé, der kan gives til prinsesse-pigen eller bedstemoren, er en smuk vifte fra Ceylan, og skal der lidt katolsk stemning i hjemmet, fylder en helgenfigur fra Cereria Zalo ikke meget.
 
Mercado Atarazanas – C/ Atarazanas
Ceylan – C/ Nueva
Cereria Zalo – C/ Santa María og Pasaje de Chinitas
 
Tilhjemmet
 
Til hjemmet
Zara-kæden har også en “Home”-afdeling, hvor der kan købes guldtallerkner, tykke tæpper og duftlys, men skal det være mere one-of-a-kind, byder Original Decoración på antikke ting til hjemmet. Hos Alfajar sælges keramik fra forskellige spanske regioner og andre unikke gaver.
 
Original Decoración – C/Marín García
Alfajar – Cister 1
Zara – C/ Liborio García

Til børnene

Selvom julegaver betyder meget for alle aldersgrupper, er det nok især de mindste, der elsker at rive gavepapiret itu. El Corte Inglés har en stor legetøjsafdeling, men er man mere til bløde børnepakker, har det spanske mærke Neck & Neck tøj til børn og babyer. Italienske United Colors of Benetton har farverigt tøj i gode materialer, og deres uldvarer er af høj kvalitet.
 
El Corte Inglés – Avenida de Andalucía 4 & 6
Neck & Neck – C/ Bolsa 3
United Colors of Benetton – Plaza de la Constitución
 
shutterstock 42925306
 
Arrangementer
 
Opera i katedralen
Den 14. december slår Málagas sangere fra Coro de Ópera de Málaga stemmerne sammen med Málagas filharmoniske orkester og fremfører Puccinis klassiske Messa di Gloria i Catedral de la Encarnacion de Málaga.
For information om tidspunkt og billetter: www.corodeoperademalaga.org.
 
Ballet på Cervantes
Den 17. og 18. december kl. 21.00 går tæppet op for juleballetten over dem alle – Tchaikovskys ‘Nøddeknækkeren’. Imperial Russian Ballet danser historien om Clara, der får en nøddeknækker af sin mystiske gudfar Drosselmeyer. Da klokken slår midnat, begynder en magisk historie at udfolde sig.
Billetsalget er begyndt på Teatro Cervantes hjemmeside www.teatrocervantes.com.
 
Malaga 1  
 
Kaffepause
Der kommer uvægerligt et tidspunkt, hvor fødderne er trætte og kroppen trænger til lidt hygge. Det er jo december. På kaffebaren El Último Mono kræses der for kaffen, og er humøret ikke til varme drikke, kan deres hjemmelavede smoothies anbefales. På La Tetería har de te- og kaffedrikke, specialøl og hjemmelavede kager, crêpes og tærter til den søde juletand.
 
El Último Mono – C/ Santa Maria 9
La Tetería – C/ San Augstín 9

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa