Det danske magasin i Spanien


Foto: Malagacf.com

FC Porto nedkæmpet i Champions League på en historisk aften på Estadio La Rosaleda – nu venter Dortmund i kvartfinalen.

Málaga Club de Futbols hjemmeside torsdag den 14. marts 2013 med følgende hyldest til spilerne, klub og fans:

”Tak Málaga for at drømme med os”
”Tak Málaga for at tro”
”Tak Málaga for at skrive historie”
”Tak Málaga for en uforglemmelig aften”
”Tak Málaga for en ulastelig opførsel”
”Tak Málaga for mosaikken, for tilråbene, for sangene”
”Tak Málaga for aldrig at give afkald på dine farver”
”Tak Málaga for at være Europas bedste fans”
”Tak Málaga uden dig havde det ikke været muligt”

En by i ekstase slappede af, men begejstringen fra aftenen før sad fortsat i hele kroppen hos fodboldglade Antonio Banderas, Málagas verdensberømte skuespiller og filminstruktør, den hollandske fodbold-legende Ruud van Nistelrooy fra Marbella, de 72 journalister fra 11 nationer med ”lille” La Danesa på en yderplads, da klubejer sheik Al-Thanis forsømmelse, Málaga CF, skrev den historie, som næppe aldrig nogensinde vil kunne blive gentaget, men ofte genfortalt:

Málaga CF blandt de otte bedste fodboldnationer i Europa! Kvalificeret med en uforglemmelig pragtpræstation, der gav en 2-0 sejr over det portugisiske investeringsteam FC Porto, der blev banket af et Málaga-hold med spillere fra otte nationer og en træner fra Chile.

Udtaget til Europa-holdet
I alt var vi 30.000 frysende beundrere denne hundekolde aften den 13. marts på Estadio La Rosaleda – Rosenhaven – hvoraf 2.500 sagte Porto-fans, som måbende så til. Hvad meget få fandt muligt, efter at Málaga havde tabte først match 0-1 på Dragonernes stadion i Porto, skete. Europas Golden Boy, 20-årige Isco fra Benalmadena, og den ti år ældre lejesvend Santa Cruz fra Asuncion i Paraguay plaffede og hovedstødte de to livsvigtige bolde ind i nettet bag FC Portos brasilianske keeper, Helton.

Isco med et salgsværdi på 35 mio. euro nød dagen derpå den ekstra glæde at blive udtaget til den europæiske fodboldsammenslutning UEFA’s ”Team of the Week” sammen med fire spillere fra den tyrkiske klub, Galatasaray, en fra Juventus i Italien, en fra Arsenal i England, en fra Paris, og tre ”spaniere” mere, Jordi Alba og Messi, FC Barcelona, samt Alonso, Real Madrid. Spillere, som Isco og co. kunne komme til at stå ansigt til ansigt med i den historiske kvartfinale Champions League, som UEFA ved en stilfuld ceremoni trak lod til fredag den 15. marts i organisationens hovedkvarter i Nyon i Schweiz.

Men modstanderen blev:
Borussia Dortmund fra Tyskland!

Málaga CF har hjemmebanefordel onsdag den 3. april, og der spilles returopgør på Signal Iduna Park i Dortmund tirsdag den 9. april. Málaga-træneren Pellegrini havde stort set kun et ønske for lodtrækningen:
At Málaga CF undgik nationsfællerne fra Real Madrid og FC Barcelona. Og det gik jo i opfyldelse.

Navne til historiebogen
Lad os afslutningsvis hylde Málaga CF’s triumfhold med spillere fra otte nationer ved at sætte det på tryk i La Danesa:
Willy Cabellero, Argentina – Jesus Gamez, Spanien (Fuengirola), Demichelis, Argentina, Weligton, Brasilien og Antunes, Portugal – Joaquin, Spanien (Camacho, Spanien, 87. min.), Toulalan, Frankrig, Baptista, Brasilien (Santa Cruz, Paraguay 73. min.), Iturra, Chile, og Isco, Spanien (Benalmedena) – Saviola, Argentina (Piazon, Brasilien, 77. min)

Træner: Manuel Pellegrini, Chile. I parentes udskiftningerne i Porto-kampen.

På reservebænken:
Kameni, Cameroun, Lugano og Seba, begge Uruguay, Sergio Sanchez, Spanien, og Duda, Portugal.
Navne, der går ind i historie-bøgerne i Málaga CF. I VIP-logen lod Al-Thani sig repræsentere af sin søn, Nasser ben Abdullah Al-Thani.

 

 

Om Borussia Dortmund:

Startede på et værtshus, besejrede Real Madrid
Borussia Dortmund blev grundlagt i 1909, da en gruppe unge mænd var utilfredse med at spille fodbold under opsyn af den lokale præst. Han blev holdt udenfor, da klubben blev grundlagt på værtshuset ”Zum Wildschutz”. Klubdresset har været i forskellige farver, men allerede i 1913 ændret til de nuværende sorte og gule farver.

Da den bedste tyske række, Bundesligaen, startede i 1963 havde Dortmund Timo Konietzka, som var rækkens første målscorer. Ved årtusindskiftet blev klubben børsnoteret som den første i Bundesligaen. På trods heraf tabte klubben penge i de følgende år som følge af dårlig økonomisk ledelse, og klubben blev nødt til at sælge ud af spillere og kom senere på randen af økonomisk ruin. Aktierne faldt med 80 procent, og spillerne måtte gå 20 procent ned i løn.

Men sportsligt er det gået imponerende for klubben.
Læs blot:
1993: Finalist i UEFA Cuppen.
1995 og 1996: Tysk mester og vinder af den tyske supercup.
1997: Champions League-vinder og finalesejr i Intercontinental Cuppen.
2002: Tysk mester og finalist i UEFA Cuppen.
2011: Tysk mester.
2012: Tysk mester og tysk pokalvinder.

I denne sæsons Champions League vandt Borussia Dortmund gruppe D foran Real Madrid, Manchester City og Ajax Amsterdam. Holdet gik ligesom Málaga CF ubesejret videre fra sin gruppe. De spillede uafgjort med Real Madrid på Bernabeu og sejrede hjemme med 2-1. I 8. dels-finalen blev det til 2-2 i Ukraine mod Shakhtar Donetsk og 3-0 gevinst hjemme. Dog går det knapt så godt i Bundesligaen i denne sæson, hvor Dortmund i toppen er distanceret af Bayern München.

Klubben har talt tre danske spillere:
Flemming Povlsen, Mark Strudahl og Niclas Jensen.

Málaga CF i Europa
Málaga CF har to gange spillet europæisk. I 2002 i den såkaldte UEFA Cup og nu i den fornemste af alle turneringer, Champions League.

Vejen til kvartfinalen i CL gik via en 1. plads i Gruppe C, som Málaga jog ubesejret igennem med disse resultater:
Málaga CF – Zenit, Rusland, 3-0.
Anderlecht, Belgien – Málaga CF 0-3.
Málaga CF – Milan, Italien, 1-0.
Milan – Málaga CF 1-1
Zenit – Málaga CF 2-2
Málaga CF – Anderlecht 2-2.

1/8-finalen:
FC Porto, Portugal – Málaga CF 1-0
Málaga CF – FC Porto 2-0.
Málaga CF videre på en samlet målscore på 2-1.

I UEFA-Cuppen 2002 nåede Málaga CF også til kvartfinalen, hvor portugisiske Boavista eliminerede klubben.

Forinden var følgende hold blevet besejret:
Amica Wronki, Polen.
Leeds United, England
AEK Athen, Grækenland.

Vejen hertil var gået via den daværende tips-turnering Toto, hvor disse klubber måtte bøje sig for Málaga CF:
Gent, Belgien.
Wilhelm ll, Holland.
Villarreal, Spanien.
Zelejnicar. Bosnien.

Siden sidst i La Liga:
Betis – Málaga CF 3-0 (3-0)
Málaga CF – Atletico Madrid 0-0
Valladolid – Málaga CF 1-1 (1-1)
Málaga CF – Espanyol 0-2 (0-0)
Herefter lå Málaga CF nummer 6 i La Liga.

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn. Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424

Næstformand Uffe Madsen 649 814 842
uffe@spaininvest.net

La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk

 


Kendte folk er ofte med La Peña de Dinamarca til La Liga-bold på La Rosaleda. Her sangeren Johnny Madsen, flankeret af Bent Andresen og journalist Jens Christensen (til venstre) og Bent Friis-Vest og Karsten Jørgensen (til højre). Sidstnævnte er som Johnny fra Esbjerg.

Kommende hjemmekampe
Champions League:
Den 3. april kl. 20.45:
Málaga CF – Borussia Dortmund

La Liga:
13./14. april:
Málaga CF – Osasuna

27./28. april:
Málaga CF – Getafe
TV fastsætter spilletidspunkterne.

Tjek www.Malaga-support.dk

Tyrefægter ville bæres ud i Málaga CF-trøje
Påskelørdag den 30. marts fejrede tyrefægterarenaen i Málaga ”La Malaguenta” en tyrefægtning, som de sidste mange år er blevet kaldt La Corrida Piacassiana til ære for bysbarnet Picasso, som var en stor tilhænger af tyrefægtning. I år blev tyrefægtningen et velgørenhedsarrangement, hvor tyrefægteren ingenting tjente. Når alle udgifter var betalt, gik resten af pengene til La Fundacion Corinto, der årligt hjælper 500 familier økonomisk.

Den unge Málaga-tyrefægter Saul Jimenez Fortes, 22 år og en af de bedre i Spanien, havde alene de 6 tyre fra forskellige velrenommerede opdræt. Før Champions League-matchen Málaga C F – FC Porto bebudede han, at hvis Málaga vandt, ville han bæres ud af arenas hovedport ”en hombros por la puerta grande” i Málaga CF’s kamptrøje – hvis han nåede et topresultat:

To ører fra samme tyr eller mindst tre ører i alt.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.