Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

215 km/t i Lamborghini – uden kørekort

En mand blev i går snuppet, da han i en Lamborghini Gallardo kørte med 215 km i timen på motorvejen AP-7 omkring Algeciras. Det viste sig, at han allerede havde fået sit kørekort frataget grundet tidligere lovovertrædelser, og at han ligefrem var løsladt mod kaution.
De 215 km er dog ingen rekord. For et par måneder siden blev en anden mand anholdt med 230 km i timen på A-7 (Carretera de Cádiz) – og det i en Renault Clio.

Borgmesterkandidat gravid

PSOE’s kandidat til borgmesterposten i Málaga, María Gámez, har netop meddelt, at hun er gravid i tredje måned, informerer Málaga Hoy.
Hun har fortalt, at hun har det godt, og at hun forventer at føde en dreng i november, hvorefter hun ifølge gældende regler vil have ret til 16 ugers barselsorlov. Om hun vælger at benytte sig af det, har hun ikke meddelt, kun at hun, hvis hun vinder, vil prioritere beskæftigelsen i byen samt kommunens regnskaber og gæld.


Elena Salgado er en af syv finansministre i EU, der i 2009 krævede restriktioner på bonusser og lønpakker.

Umoralske udbetalinger

I september 2009, to år efter den nuværende økonomiske krise startede, var skatteydere i de fleste vestlige lande med til at betale for støttepakker til bankerne. Det skete samtidig med, at en fjerdedel af Spaniens arbejdsstyrke stod uden job – eller frygtede at blive afskediget. Dengang skrev så syv af EU’s finansministre, heriblandt Spaniens Elena Salgado, i et åbent brev forud for G20-mødet, der den måned skulle afholdes i Pittsburg, at de ville insistere på klare restriktioner omkring chefer i landets banker og andre store selskabers bonusser og lønpakker.
”Der må sættes spørgsmålstegn ved beløbene, og det ikke kun ud fra et moralsk synspunkt,” citerer El País nævnte brev.
Avisen har 18 måneder senere undersøgt, hvad der siden er sket, og det korte svar er: Ikke meget.
Det længere svar er bl.a., at de fleste topledere har kunnet undgå konsekvenser og har undladt at tage ansvar overhovedet. I nogle tilfælde er bestyrelsesmedlemmers lønninger faldet, men samtidig er direktionens lønninger steget, hvorfor, erkender avisen, det kan være svært at sammenligne. I 121 af Spaniens største selskaber faldt udbetalingerne til bestyrelsesmedlemmer med mindre end én procent fra 2009 til 2010, mens bestyrelseslønninger i 35 af landets største firmaer de seneste fem år er steget med 40 procent.
Sidste år sås det største fald i bonuser, siden regeringen tvang selskaber til at rapportere disse. Kun 62 af de 121 selskaber har dog valgt at holde igen på udbetalingerne.
De bedst betalte bestyrelsesmedlemmer i 2010 var hos Banco Santander (34,1 mio. euro), Telefónica (27,6 mio. euro), Mapfre (13,4 mio. euro) og BBVA 13 mio. euro). Generaldirektører er dog en helt anden sag, her modtog f.eks. BBVA’s topchef alene sidste år 456 millioner euro.

Romerske søjler i hjemmet

Politiet i Úbeda (Jaén) har beslaglagt 514 arkæologiske fund i en privat samlers hjem. ”Amatørarkæologen” var dog ikke så interesseret i de romerske søjler, skulpturer, mønter o.l. eller de enkelte genstande fra iberernes tid, som i hvor meget disse kunne indbringe.
Politiets undersøgelser startede tidligere på året, da man opdagede, at en skulptur var blevet solgt for 25.000 euro på det sorte marked.
Manden er nu anholdt, anklaget for forbrydelser mod den nationale historiske kulturarv.

Danskerne er vilde med Messi

En ny bog om FC Barcelonas Lionel Messi er røget direkte ind på førstepladsen på den danske bestsellerliste.
Selv om “Messi – verdens bedste” først udkom den 27. april, nåede den alligevel at blive den mest solgte biografi i Danmark i hele april måned. Bogen om den lille argentiner snuppede førstepladsen foran etablerede navne som sundhedsguruen Chris MacDonald på andenpladsen og den tidligere engelske premierminister Tony Blairs selvbiografi på tredjepladsen.
Allerede godt en uge efter udgivelsen var første oplag på 7.000 eksemplarer udsolgt, så Forlaget Turbulenz måtte trykke et nyt oplag på 5.000 eksemplarer.
La Danesa bragte i maj et stort, eksklusivt interview med Messi fra bogen. Læs interviewet her.

Med halvandet ben i næste sæsons La Liga

Málaga CF’s fans er så småt begyndt at fejre endnu et år i La Liga. Sejren på 2-0 (Baptista og Eliseu) i aftes over Sporting de Gijón hjemme på et fuldt pakket La Rosaleda var holdets femte sejr i træk. Holdet har nu 45 point.
I dag kan den endelige afgørelse falde. Taber Osasuna eller Real Sociedad, bliver Málaga i La Liga.
Real Sociedad spiller kl. 20.00 mod Zaragoza, mens Osasuna to timer senere møder Sevilla.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa