Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Forsvarsminister besøger tropperne

Den spanske forsvarsminister, Carme Chacón, besøger i dag de spanske tropper, der siden marts har indgået i den NATO-ledede mission mod Libyens regime.
Forsvarsministeren fløj tidligt i morges fra flyvebasen i Torrejón de Ardoz ved Madrid til den italienske ø Sardinien, hvor de spanske piloter og teknikere, som opererer de fire F-18-fly og det ene optankningsfly, der indgår i operationen, opholder sig.
Derefter går turen til havnen i Cagliari, hvor besøget gælder fregatten Méndez Núñez, hvis opgave sammen med ubåden Mistral og et overvågningsfly af typen CN-235 er at håndhæve embargoen af våbensalg til den nordafrikanske stat.
Omkring 500 spanske tropper indgår i operationen, der foreløbig har den spanske kongres’ godkendelse frem til slutningen af juni.


Penge til tyrefægtning, men ikke til lønninger

Offentligt ansatte i Los Barrios (Cádiz) er ikke tilfredse. Det skyldes, at byrådet har besluttet at afholde tyrefægtning på søndag som afslutning på byens feria. Det er en gran corrida med de helt store navne: Rivera Ordóñez, El Cordobés og El Fandi, og det koster kommunen 35.400 euro.
Problemet her er, at de offentligt ansatte ikke har fået deres løn for hverken marts eller april, og de har ifølge fagforeningen CSIF svært ved at forstå byrådets prioritering. Byrådet er en koalition af PSOE og IU.
”Vi er ikke imod tyrefægtning, men det er uforståeligt, at det prioriteres frem for de ansattes lønninger,” udtaler Raimundo Pérez fra CSIF til El Mundo. Han fortsætter: ”Der tales om feria, men det er svært at få penge til at gå til tyrefægtning, når man ikke har får sin løn.”


Oña vil forsvare chiringuitos

Fuengirolas borgmester og talsperson for PP i det andalusiske parlament, Esperanza Oña, ønsker at forsvare områdets chiringuitos. Ejerne af barerne og restauranterne har det seneste par år risikeret at få forretningen lukket, da kystdepartementet, normalt blot kaldet Costas, der hører under miljøministeriet, besluttede at håndhæve de regler, som dikterer, at en chiringuito skal ligge mindst 100 meter fra vandkanten og ikke være større end 100 m2. Denne håndhævelse resulterede i, at flere blev revet ned.
Derudover kan dem, der ligger på offentlig grund, kun holde åbent i sommerhalvåret. Barerne har koncession på solsenge og parasoller, hvilket betyder, at badegæster kun det halve år kan benytte sig af disse faciliteter.
Den 1. april i år overgik bemyndigelsen over kyststrækningerne her dog til Junta de Andalucía, og derfor har Oña, som ønsker at holde dem åbne hele året, nu bedt om et møde med den lokale regering. Hun afventer stadig svar.


Dadler, mælk og misforståelser i Marrakech

Kong Juan Carlos mødtes i går for første gang i fem år med den marokkanske konge, Muhamed VI.
Mødet fandt sted i sidstnævntes palads, få minutters gang fra pladsen Jeema El Fna i Marrakech, hvor den spanske konge ifølge lokale traditioner blev budt på mælk og dadler – førstnævnte drak han, mens han undgik frugterne, skriver El Mundo,
Efter ceremonierne afholdt de to monarker et knapt to timer langt møde. Her diskuteredes de seneste års diplomatiske kriser, som kulminerede sidste år ved grænsen mellem Marokko og Melilla. Med ordet ’misforståelser’ blev de dog overført til historiebøgerne. De to gratulerede hinanden for de nu gode bilaterale forhold, og den spanske udsending roste den marokkanske for dennes indsats mod terrorisme, hvilket dog glippede for en uge siden, da en bombe dræbte 16 personer netop i Marrakech.


Nedskæringer på to milliarder euro på tegnebrættet

Regeringen kan blive nødt til at indføre yderligere besparelser på to milliarder euro, skriver El País i dag. Det vil ske, hvis væksten ikke stiger, hvilket ellers er forudset af regeringen. Målet er en stigning på 1,3 procent i indeværende år, hvormed underskuddet kan holdes til de estimerede seks procent af statsbudgettet. Analytikere mener dog, at væksten ikke vil bliver mere end 0,8 procent.
Hvor de to milliarder euro eventuelt skal findes, er endnu ikke offentliggjort. Infrastruktur, forskning og uddannelser lader dog til at være rimeligt sikre bud.


Middelaldermarked i marinaen i Benalmádena

Den 13. til 15. maj afholdes et middelaldermarked i Benalmádenas marina, i den del kaldet Pueblo Marinero.
Her bliver også udstillinger og salg af kunsthåndværk, fødevarer og drikke samt underholdning og teater a la forgangne tider.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa